Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çocuk koltuğu uyarısı

GENEL 30.03.2018 - 11:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3559+ kez okundu.
 

Çocuk koltuğu uyarısı

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, trafikte seyir halinde iken güvenlik için yetişkinlerde emniyet kemeri ne kadar önemli ise çocuklar için de çocuk koltuğunun o kadar önemli olduğunu belirtti.

AYDIN - Gerek ülkemizde gerekse dünyada trafik kazalarındaki çocuk ölümlerinin önemli bir kısmının çocuk koltuğu kullanmamaktan kaynaklı olduğunu belirten Başkan Özmeriç, “Bölgemizde havalar ısınmaya başladı. Gerek piknik gerekse gezi amacıyla pek çok aile baharın tadını çeşitli yerlere seyahat ederek çıkarıyor. Ailece gidilen piknik ve gezilerde de trafik ciddiyetinden asla taviz verilmemelidir. Ebeveynlerimiz trafikte ne kadar tedbirli olursa olsun, karşıdakinin hata yapmayacağına kimsenin garantisi yok. Bu nedenle trafikte kurallara harfiyen uyulmalı ve özellikle çocuklar için mutlaka çocuk koltuğu kullanılmalıdır” dedi. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na göre, boyları 150 cm’den kısa ve 36 kg’ın altındaki çocukların taşınması sırasında, çocuk koltuğunda taşınmasının zorunlu olduğunu belirten Başkan Özmeriç, “En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın can güvenliğini trafikte de titizlikle sağlamalıyız. Çocuk koltuğu olmadan arabada taşınan çocuklar en küçük bir kazada daha büyük risk altındadır” dedi. Bu konuda yapılan istatistiki çalışmalardan da söz eden Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç sözlerine, “Dünya üzerinde her 3 dakikada 1 çocuk, trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise kazalarda en çok hayatını kaybeden ikinci yaş grubu 5-14 yaş grubudur.” şeklinde devam etti. Başkan Özmeriç, “50 km. hızla giden bir araçta kaza meydana geldiğinde eğer çocuk koltuğu ve emniyet kemeri yoksa 18-20 kg ağırlığındaki bir çocuk 500 kg’lik bir ağırlığa eşit hızla ileri doğru fırlıyor. Bu da kazalarda ölümlere veya sakatlanmalara neden oluyor” diyerek çocuk koltuğunun ihmal edilmemesini tavsiye etti.
Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, trafikte seyir halinde iken güvenlik için yetişkinlerde emniyet kemeri ne kadar önemli ise çocuklar için de çocuk koltuğunun o kadar önemli olduğunu belirtti.

AYDIN - Gerek ülkemizde gerekse dünyada trafik kazalarındaki çocuk ölümlerinin önemli bir kısmının çocuk koltuğu kullanmamaktan kaynaklı olduğunu belirten Başkan Özmeriç, “Bölgemizde havalar ısınmaya başladı. Gerek piknik gerekse gezi amacıyla pek çok aile baharın tadını çeşitli yerlere seyahat ederek çıkarıyor. Ailece gidilen piknik ve gezilerde de trafik ciddiyetinden asla taviz verilmemelidir. Ebeveynlerimiz trafikte ne kadar tedbirli olursa olsun, karşıdakinin hata yapmayacağına kimsenin garantisi yok. Bu nedenle trafikte kurallara harfiyen uyulmalı ve özellikle çocuklar için mutlaka çocuk koltuğu kullanılmalıdır” dedi.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na göre, boyları 150 cm’den kısa ve 36 kg’ın altındaki çocukların taşınması sırasında, çocuk koltuğunda taşınmasının zorunlu olduğunu belirten Başkan Özmeriç, “En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın can güvenliğini trafikte de titizlikle sağlamalıyız. Çocuk koltuğu olmadan arabada taşınan çocuklar en küçük bir kazada daha büyük risk altındadır” dedi.

Bu konuda yapılan istatistiki çalışmalardan da söz eden Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç sözlerine, “Dünya üzerinde her 3 dakikada 1 çocuk, trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise kazalarda en çok hayatını kaybeden ikinci yaş grubu 5-14 yaş grubudur.” şeklinde devam etti.

Başkan Özmeriç, “50 km. hızla giden bir araçta kaza meydana geldiğinde eğer çocuk koltuğu ve emniyet kemeri yoksa 18-20 kg ağırlığındaki bir çocuk 500 kg’lik bir ağırlığa eşit hızla ileri doğru fırlıyor. Bu da kazalarda ölümlere veya sakatlanmalara neden oluyor” diyerek çocuk koltuğunun ihmal edilmemesini tavsiye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.