Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çocuk istismarı panelde konuşuldu

GÜNCEL 09.04.2018 - 18:01, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3001+ kez okundu.
 

Çocuk istismarı panelde konuşuldu

Germencik Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında çocuk istismarına yönelik farkındalığı arttırma amaçlı “Korkma Konuş! Hep Birlikte Güçlüyüz” adlı panel gerçekleştirildi.

AYDIN- Ege Kadın Buluşması Bileşenleri ile Germencik Belediyesi’nin birlikte gerçekleştirdiği ve Modaretörlüğünü Gülsevil Ergünoğlu’nun yaptığı panelde, Avukat Asiye Yalçın, Avukat Gülşah Durmuşoğlu, Avukat Nebahat Oksay Ürün ve Psikolog Yasemin Demirbaş konuşmacı olarak katıldılar. CHP Efeler Kadın Kolları İlçe Başkanı Özlem Ekiz ve yönetimi, Aydın Kadın Efeler Derneği, Aydın Alevi Dayanışma Derneği, Türk Kadınlar Birliği Aydın ve Kuşadası Şubeleri, Kuşadası Caferli Güzelleştirme Derneği, okul müdürleri, öğretmenler ve özellikle kadınların ağırlıklı olarak katıldığı panele ilgi oldukça yüksekti. Gerçekleştirilen panel, günümüz gerçeklerini gün yüzüne çıkarmada ve ailelerin bu konuda ne kadar dikkatli olması gerektiğine ışık tuttu. Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Üzülerek söylüyorum ki, Türkiye’de kız ve erkek çocukların istismara uğrama oranının birbirinden çok da farklı olmadığını, cinsel istismarın her sosyoekonomik düzeyde yaşanıldığı görülmektedir. Çocuk istismarının tanınması ve türleri konusunda ailelerin eğitilmesinin yanında çocukla çalışan uzmanların farkındalıklarının artırılmasına ve bu konuda tıp, sosyal hizmetler ve hukukun birlikte, bütüncül olarak çocuğu ele almasının gerekliliğini vurgulamalıyız. Amacımız, çocuklarımız için, beden ve ruh sağlığı yerinde kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler yetiştirmektir. Bu nedenle çocuk ihmali ve istismarı konusunda ailelerin bilinçlendirilmesini amaçlayan etkinliğimiz büyük önem taşımaktadır” dedi. Konuşmacı Psikolog Yasemin Demirbaş ise şöyle konuştu: “Sağlıklı nesiller yetiştirmek sağlıklı toplum olmanın başlangıcıdır. Bizim amacımız mümkün olduğunca fazla anne-babaya ulaşarak çocuklarımızın daha sağlıklı büyümesinin toplumumuza nasıl bir katkısı olacağını anlatmak. Bu anlamda duyarlılığı ile bize bu konuda destekçi oldukları için Germencik Belediyesine ve Sayın Belediye Başkanı Ümmet Akın’a teşekkür ederim” dedi. Özellikle yapılan araştırmalar gösteriyor ki 3 ile 6 yaş arasında çocuğun ihmali ve suiistimali konusu günümüzde oldukça yaygın. Anne babaların daha farkındalık ve bilinçli çocuk yetiştirmelerini ve sağlıklı olarak çocuklarını büyütmelerini hedefliyoruz. Çocuk istismarı konusunda yapılan araştırmalar gösteriyor ki istimrarcıların yüzde 67’si tanıdıklar. Bu kişilerin çoğu kılığı kıyafeti güzel, sosyoekonomik standartları yüksek insanlardan oluşuyor. İstismarcıyı dışarıda ararken aslında çoğu zaman yakınımızda buluyoruz. Ne yazık ki ensest bunun çok önemli bir kanıtıdır. Ülkemizde bu konunun çok büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Önceliğimiz aileyi eğitmek olmalıdır. Örneğin çocuğun çizdiği resimleri dikkatlice incelemeli, figürleri tek tek sorarak ne anlama geldiğini öğrenmelidir. Suiistimal eden kişilerin çocukluğu sorunlu geçmiştir. Çocukların sorunlarını bugün çözemezsek gelecekte bu bireyler yetişmeye devam edecek.”
Germencik Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında çocuk istismarına yönelik farkındalığı arttırma amaçlı “Korkma Konuş! Hep Birlikte Güçlüyüz” adlı panel gerçekleştirildi.

AYDIN- Ege Kadın Buluşması Bileşenleri ile Germencik Belediyesi’nin birlikte gerçekleştirdiği ve Modaretörlüğünü Gülsevil Ergünoğlu’nun yaptığı panelde, Avukat Asiye Yalçın, Avukat Gülşah Durmuşoğlu, Avukat Nebahat Oksay Ürün ve Psikolog Yasemin Demirbaş konuşmacı olarak katıldılar. CHP Efeler Kadın Kolları İlçe Başkanı Özlem Ekiz ve yönetimi, Aydın Kadın Efeler Derneği, Aydın Alevi Dayanışma Derneği, Türk Kadınlar Birliği Aydın ve Kuşadası Şubeleri, Kuşadası Caferli Güzelleştirme Derneği, okul müdürleri, öğretmenler ve özellikle kadınların ağırlıklı olarak katıldığı panele ilgi oldukça yüksekti. Gerçekleştirilen panel, günümüz gerçeklerini gün yüzüne çıkarmada ve ailelerin bu konuda ne kadar dikkatli olması gerektiğine ışık tuttu.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Üzülerek söylüyorum ki, Türkiye’de kız ve erkek çocukların istismara uğrama oranının birbirinden çok da farklı olmadığını, cinsel istismarın her sosyoekonomik düzeyde yaşanıldığı görülmektedir. Çocuk istismarının tanınması ve türleri konusunda ailelerin eğitilmesinin yanında çocukla çalışan uzmanların farkındalıklarının artırılmasına ve bu konuda tıp, sosyal hizmetler ve hukukun birlikte, bütüncül olarak çocuğu ele almasının gerekliliğini vurgulamalıyız. Amacımız, çocuklarımız için, beden ve ruh sağlığı yerinde kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler yetiştirmektir. Bu nedenle çocuk ihmali ve istismarı konusunda ailelerin bilinçlendirilmesini amaçlayan etkinliğimiz büyük önem taşımaktadır” dedi.

Konuşmacı Psikolog Yasemin Demirbaş ise şöyle konuştu:

“Sağlıklı nesiller yetiştirmek sağlıklı toplum olmanın başlangıcıdır. Bizim amacımız mümkün olduğunca fazla anne-babaya ulaşarak çocuklarımızın daha sağlıklı büyümesinin toplumumuza nasıl bir katkısı olacağını anlatmak. Bu anlamda duyarlılığı ile bize bu konuda destekçi oldukları için Germencik Belediyesine ve Sayın Belediye Başkanı Ümmet Akın’a teşekkür ederim” dedi.

Özellikle yapılan araştırmalar gösteriyor ki 3 ile 6 yaş arasında çocuğun ihmali ve suiistimali konusu günümüzde oldukça yaygın. Anne babaların daha farkındalık ve bilinçli çocuk yetiştirmelerini ve sağlıklı olarak çocuklarını büyütmelerini hedefliyoruz. Çocuk istismarı konusunda yapılan araştırmalar gösteriyor ki istimrarcıların yüzde 67’si tanıdıklar. Bu kişilerin çoğu kılığı kıyafeti güzel, sosyoekonomik standartları yüksek insanlardan oluşuyor. İstismarcıyı dışarıda ararken aslında çoğu zaman yakınımızda buluyoruz. Ne yazık ki ensest bunun çok önemli bir kanıtıdır. Ülkemizde bu konunun çok büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Önceliğimiz aileyi eğitmek olmalıdır. Örneğin çocuğun çizdiği resimleri dikkatlice incelemeli, figürleri tek tek sorarak ne anlama geldiğini öğrenmelidir. Suiistimal eden kişilerin çocukluğu sorunlu geçmiştir. Çocukların sorunlarını bugün çözemezsek gelecekte bu bireyler yetişmeye devam edecek.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.