Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çocuk Edebiyatı günleri başladı

KÜLTÜR 30.05.2017 - 20:22, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3282+ kez okundu.
 

Çocuk Edebiyatı günleri başladı

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen Nazilli Çocuk Edebiyatı Günleri başladı.

AYDIN- İlki düzenlenen ve 5 gün boyunca meraklı küçük okurların uğrak yeri olacak olan Çocuk edebiyatı günlerinde 9 Yayınevinin kitapları Lütfi Selek Sergi Salonunda sergilenecek. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunan Nazilli Belediyesi yine bir ilke imza atarak Çocuk Edebiyat Günleri’ni düzenledi Nazilli Belediyesi ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteğiyle düzenlenen Çocuk Edebiyat Günleri boyunca 9 yayınevinin kitapları Lütfi Selek Sergi Salonu’nda sergilenecek. Çocuk Edebiyatı Günleri boyunca da 9 yayınevi ve 4 yazar Nazilli Belediyesi tarafından ağırlanacak. Kültürel açıdan yine bir ilki gerçekleştiren Nazilli Belediyesi, geçtiğimiz gün düzenlenen Nazilli Çocuk Edebiyatı Günleri’nin açılışı, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün ve İlçe Gençlik Spor Müdürü Güven Eker’in katılımıyla gerçekleşti. Açılış töreninde açılış kurdelesini minikler ile kesen Başkan Haluk Alıcık, “Nazilli belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile edebiyat günleri festivali yapıyoruz. Bu festivalimizde ünlü çocuk kitabı yazarlarımız da gelecek. Onlar ağırlamanın gururu ve mutluluğunu da yaşayacağız. Çocuklarımız için yarınlarımız için lider ülke Türkiye için çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmeleri çok önemli. Okumak demek bilgi birikiminin artması demek okuyan insanın bilgi haznesi de gelişir. Çocuklarımızın kültürlü bir şekilde yetişmesini istiyoruz. Bundan dolayı biz Nazilli Belediyesi olarak yarınımızın geleceği çocuklarımıza bir öncülük yapalım dedik ve ilk kez Nazilli’mizde böyle bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliğe tüm çocuklarımızın katılmasını diliyorum. Okuma bilen ya da bilmeyen tüm çocuklarımız Lütfi Selek salonundaki bu kültürel etkinliğe katılmalı. Çünkü hepsine hitap edebilecek bir kitap mutlaka burada yer alıyor” dedi. Timaş Yayınları, Damla Yayınları, Tudem Yayınları, Erdem Yayınları, Nar Yayınları, Hayat Yayınları, Özyürek Yayınları, Bilge Kültür Yayınları ve Çilek Yayınlarını yer aldığı Çocuk Kültür Edebiyat günlerinde Timaş Yayınları yazarı Birsen Ekim Özen, Nar Yayınları yazarı Bestami Yazgan, Nesil Yayınları yazarı İrfan Gürkan Çelebi, Damla Yayınları ve Erdem Yayınlarını temsilen de yazar Nehir Aydın Gökduman Nazillili küçük okurları ile buluşacak. Lütfi Selek Sergi Salonu’nda yazarlarla birlikte gerçekleşecek olan imza günlerinde Nazillili küçük okurlar sevdikleri kitapların yazarlarına kitaplarını imzalatma fırsatını yakalamalarının yanı sıra önceden tespit edilmiş ilkokullarda yazarlar ile öğrenciler bir araya gelecek. Lütfi Selek Sergi Salonu’nda düzenlenecek imza günlerinin programı ise şu şekilde: 30 Mayıs: Birsen Ekim Özen ile İmza Günü 31 Mayıs: Bestami Yazgan ile İmza Günü 1 Haziran: İrfan Gürkan Çelebi ile İmza Günü Nehir Aydın Akduman ile İmza Günü 2 Haziran: Nehir Aydın Akduman.
Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen Nazilli Çocuk Edebiyatı Günleri başladı.

AYDIN- İlki düzenlenen ve 5 gün boyunca meraklı küçük okurların uğrak yeri olacak olan Çocuk edebiyatı günlerinde 9 Yayınevinin kitapları Lütfi Selek Sergi Salonunda sergilenecek.

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunan Nazilli Belediyesi yine bir ilke imza atarak Çocuk Edebiyat Günleri’ni düzenledi Nazilli Belediyesi ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteğiyle düzenlenen Çocuk Edebiyat Günleri boyunca 9 yayınevinin kitapları Lütfi Selek Sergi Salonu’nda sergilenecek. Çocuk Edebiyatı Günleri boyunca da 9 yayınevi ve 4 yazar Nazilli Belediyesi tarafından ağırlanacak.

Kültürel açıdan yine bir ilki gerçekleştiren Nazilli Belediyesi, geçtiğimiz gün düzenlenen Nazilli Çocuk Edebiyatı Günleri’nin açılışı, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün ve İlçe Gençlik Spor Müdürü Güven Eker’in katılımıyla gerçekleşti. Açılış töreninde açılış kurdelesini minikler ile kesen Başkan Haluk Alıcık, “Nazilli belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile edebiyat günleri festivali yapıyoruz. Bu festivalimizde ünlü çocuk kitabı yazarlarımız da gelecek. Onlar ağırlamanın gururu ve mutluluğunu da yaşayacağız. Çocuklarımız için yarınlarımız için lider ülke Türkiye için çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmeleri çok önemli. Okumak demek bilgi birikiminin artması demek okuyan insanın bilgi haznesi de gelişir. Çocuklarımızın kültürlü bir şekilde yetişmesini istiyoruz. Bundan dolayı biz Nazilli Belediyesi olarak yarınımızın geleceği çocuklarımıza bir öncülük yapalım dedik ve ilk kez Nazilli’mizde böyle bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliğe tüm çocuklarımızın katılmasını diliyorum. Okuma bilen ya da bilmeyen tüm çocuklarımız Lütfi Selek salonundaki bu kültürel etkinliğe katılmalı. Çünkü hepsine hitap edebilecek bir kitap mutlaka burada yer alıyor” dedi.

Timaş Yayınları, Damla Yayınları, Tudem Yayınları, Erdem Yayınları, Nar Yayınları, Hayat Yayınları, Özyürek Yayınları, Bilge Kültür Yayınları ve Çilek Yayınlarını yer aldığı Çocuk Kültür Edebiyat günlerinde Timaş Yayınları yazarı Birsen Ekim Özen, Nar Yayınları yazarı Bestami Yazgan, Nesil Yayınları yazarı İrfan Gürkan Çelebi, Damla Yayınları ve Erdem Yayınlarını temsilen de yazar Nehir Aydın Gökduman Nazillili küçük okurları ile buluşacak. Lütfi Selek Sergi Salonu’nda yazarlarla birlikte gerçekleşecek olan imza günlerinde Nazillili küçük okurlar sevdikleri kitapların yazarlarına kitaplarını imzalatma fırsatını yakalamalarının yanı sıra önceden tespit edilmiş ilkokullarda yazarlar ile öğrenciler bir araya gelecek.

Lütfi Selek Sergi Salonu’nda düzenlenecek imza günlerinin programı ise şu şekilde: 30 Mayıs: Birsen Ekim Özen ile İmza Günü 31 Mayıs: Bestami Yazgan ile İmza Günü 1 Haziran: İrfan Gürkan Çelebi ile İmza Günü Nehir Aydın Akduman ile İmza Günü 2 Haziran: Nehir Aydın Akduman.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.