Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çobanlar ateş püskürdü

EKONOMİ 07.01.2015 - 09:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3026+ kez okundu.
 

Çobanlar ateş püskürdü

Aydın Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde koyun ve keçi yetiştiricisi çobanlara yönelik düzenlenen seminerde çobanlar Birlik Başkanlarına ateş püskürdü.

Aydın Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde koyun ve keçi yetiştiricisi çobanlara yönelik düzenlenen seminerde çobanlar Birlik Başkanlarına ateş püskürdü. Birlikleri tarafından usulsüzlük yapıldığını iddia eden çobanlar başkanlarının görevden alınmasını istediler. Aynı toplantıda bulunan Aydın İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Kahraman iddialara yanıt vermedi.Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Halk elinde ülkesel ıslah projesi” ve “Karya, Kıvırcık koyunu ve Kıl Keçisi 2014 yılı desteklemeleri üretici toplantısı” Aydın Ticaret Borsası Salonu’nda Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bekir Ankaralı ve Tarım İl Müdür Vekili Mustafa Bircan Başkanlığı’nda yapıldı. Toplantıya, Karacasu’dan Koçarlı’ya kadar ilin değişik bölgelerinde üreticilik ve çobanlık yapan koyun ve keçi yetiştiricileri yoğun ilgi gösterdi. Aydın İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Kahraman ve birlik yönetiminin de katıldığı toplantıda, çobanların sorunları ve doğan kuzuların tartılması için çobanlara ücreti karşılığında verilecek olan yeni tartı aletleri tanıtıldı. Toplantıda oldukça gergin olduğu gözlenen çobanlar, iki yılda 3 defa doğum yapan hayvanların desteklemelerinin yıllık değil yavru bazında yapılmasını, desteklerin artırılmasını istediler.Üç yıl önce birlik başkanlarına Aydın 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açan ve açtıkları usulsüzlük davasını kazanan çobanlar toplantıda sürekli Birlik ve Birlik Başkanlarından şikayetçi olarak Başkan Halit Kahraman’ın görevden alınması gerektiğini ileri sürdüler. Tarım İl Müdür Vekili Mustafa Bircan ve Tarımsal Araştırmalar ve Poltikalar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bekir Ankaralı meselenin bu ortamda değil başka bir ortamda görüşülmesi gerektiğini belirtirken, Birlik Başkanı Halit Kahraman çobanların iddialarına cevap vermedi. Çobanlar Birlik tarafından kendilerine gönderilen mesajları göstererek Aydın Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ni çobanların birliğini sağlamak yerine çobanları ayrıştırdığını iddia ettiler.
Aydın Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde koyun ve keçi yetiştiricisi çobanlara yönelik düzenlenen seminerde çobanlar Birlik Başkanlarına ateş püskürdü.

Aydın Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde koyun ve keçi yetiştiricisi çobanlara yönelik düzenlenen seminerde çobanlar Birlik Başkanlarına ateş püskürdü.

Birlikleri tarafından usulsüzlük yapıldığını iddia eden çobanlar başkanlarının görevden alınmasını istediler. Aynı toplantıda bulunan Aydın İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Kahraman iddialara yanıt vermedi.Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Halk elinde ülkesel ıslah projesi” ve “Karya, Kıvırcık koyunu ve Kıl Keçisi 2014 yılı desteklemeleri üretici toplantısı” Aydın Ticaret Borsası Salonu’nda Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bekir Ankaralı ve Tarım İl Müdür Vekili Mustafa Bircan Başkanlığı’nda yapıldı. Toplantıya, Karacasu’dan Koçarlı’ya kadar ilin değişik bölgelerinde üreticilik ve çobanlık yapan koyun ve keçi yetiştiricileri yoğun ilgi gösterdi. Aydın İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Kahraman ve birlik yönetiminin de katıldığı toplantıda, çobanların sorunları ve doğan kuzuların tartılması için çobanlara ücreti karşılığında verilecek olan yeni tartı aletleri tanıtıldı.

Toplantıda oldukça gergin olduğu gözlenen çobanlar, iki yılda 3 defa doğum yapan hayvanların desteklemelerinin yıllık değil yavru bazında yapılmasını, desteklerin artırılmasını istediler.Üç yıl önce birlik başkanlarına Aydın 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açan ve açtıkları usulsüzlük davasını kazanan çobanlar toplantıda sürekli Birlik ve Birlik Başkanlarından şikayetçi olarak Başkan Halit Kahraman’ın görevden alınması gerektiğini ileri sürdüler. Tarım İl Müdür Vekili Mustafa Bircan ve Tarımsal Araştırmalar ve Poltikalar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bekir Ankaralı meselenin bu ortamda değil başka bir ortamda görüşülmesi gerektiğini belirtirken, Birlik Başkanı Halit Kahraman çobanların iddialarına cevap vermedi. Çobanlar Birlik tarafından kendilerine gönderilen mesajları göstererek Aydın Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ni çobanların birliğini sağlamak yerine çobanları ayrıştırdığını iddia ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.