Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çivrilli kadınlar Karacasu’yu gezdi

TURİZM 04.12.2017 - 18:25, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2085+ kez okundu.
 

Çivrilli kadınlar Karacasu’yu gezdi

Hafta sonu yollara düşen 30 kişilik Çivrilli Ziraatçı Kadınlar Grubu Karacasu’ya gelerek mantar işletmeleri ve seramik ocaklarını gezdiler.

AYDIN- Çivril’de neler yapabiliriz düşüncesi ile hem gezip hem de araştırma yapan bayanlar, önce Karacasu’da bulunan Ender Ayakdaş’ın işletmesini yaptığı mantar tesisini ziyaret ederek bilgiler aldılar. Karacasu’yun tarihi yerlerini de gezmeyi ihmal etmeyen bayanlar, seramik ocaklarını gezerek el emeği göz nuru yapılan hediyelik eşyalardan satın aldılar. Karacasu Kadın Girişimci Kooperatif Başkanı Güllü Büyükgümüş’ün öncülüğünde gerçekleşen geziden çok memnun kaldıklarını belirten Denizli Girişimci Kadınları Destekleme Derneği Başkanı Nisan Karaca, şunları söyledi: ”zaman zaman yaptığımız bu gezilerimizin amacı çiftçi ve girişimci kadınlarımızın başka illerde veya ilçelerde yapılan ve Çivril'de de uygulanabilecek olan işleri görmeleridir. Başka il ve ilçelere baktığımızda memleketlerinde hangi ürün çok yetişiyorsa ona yönelik işletmeler bulunuyor. Buralarda ağırlıklı olarak bayanlar çalışıyor ve küçümsenemeyecek şekilde aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Bizler de bu gezilerimizle kadınlarımızın hayata atılmasını, ekonomi ve sosyal hayatta girişimde bulunmalarını istiyoruz. Tarıma dayalı eğitim ve bilgilendirme gezilerimiz devam edecektir. Bu gezimizde bize destek olan Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’ya, Güllü Büyükgümüş’e, Çivril Belediyesi ve Çivril Ziraat Odası Başkanımıza sizlerin aracılığı ile teşekkür ediyoruz.” “Kadınlarımız, geziyor, görüyor ve öğreniyor” sloganı ile yola çıkan 30 kişilik bayan girişimci ziraatçı grup, edindikleri güzel izlenimlerle Çivril’e döndüler.
Hafta sonu yollara düşen 30 kişilik Çivrilli Ziraatçı Kadınlar Grubu Karacasu’ya gelerek mantar işletmeleri ve seramik ocaklarını gezdiler.

AYDIN- Çivril’de neler yapabiliriz düşüncesi ile hem gezip hem de araştırma yapan bayanlar, önce Karacasu’da bulunan Ender Ayakdaş’ın işletmesini yaptığı mantar tesisini ziyaret ederek bilgiler aldılar. Karacasu’yun tarihi yerlerini de gezmeyi ihmal etmeyen bayanlar, seramik ocaklarını gezerek el emeği göz nuru yapılan hediyelik eşyalardan satın aldılar.

Karacasu Kadın Girişimci Kooperatif Başkanı Güllü Büyükgümüş’ün öncülüğünde gerçekleşen geziden çok memnun kaldıklarını belirten Denizli Girişimci Kadınları Destekleme Derneği Başkanı Nisan Karaca, şunları söyledi:

”zaman zaman yaptığımız bu gezilerimizin amacı çiftçi ve girişimci kadınlarımızın başka illerde veya ilçelerde yapılan ve Çivril'de de uygulanabilecek olan işleri görmeleridir. Başka il ve ilçelere baktığımızda memleketlerinde hangi ürün çok yetişiyorsa ona yönelik işletmeler bulunuyor.

Buralarda ağırlıklı olarak bayanlar çalışıyor ve küçümsenemeyecek şekilde aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Bizler de bu gezilerimizle kadınlarımızın hayata atılmasını, ekonomi ve sosyal hayatta girişimde bulunmalarını istiyoruz. Tarıma dayalı eğitim ve bilgilendirme gezilerimiz devam edecektir.

Bu gezimizde bize destek olan Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’ya, Güllü Büyükgümüş’e, Çivril Belediyesi ve Çivril Ziraat Odası Başkanımıza sizlerin aracılığı ile teşekkür ediyoruz.”

“Kadınlarımız, geziyor, görüyor ve öğreniyor” sloganı ile yola çıkan 30 kişilik bayan girişimci ziraatçı grup, edindikleri güzel izlenimlerle Çivril’e döndüler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.