Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çivinin iple olan aşkı

SANAT 11.04.2019 - 16:07, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3915+ kez okundu.
 

Çivinin iple olan aşkı

Geçmişten Günümüze Geleneksel Tezhip ve Filografi Türk El Sanatları Sergisi, Efeler Halk Eğitim Merkezi ve Efeler Belediyesi’nin katkılarıyla Milli Aydın Bankası’nda açıldı.

AYDIN- Osmanlı’dan kalma unutulmaya yüz tutmuş filografik sanat eserlerinin yer aldığı sergiye Aydınlı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Sergide, Efeler Halk Eğitim Merkezi’nin 22 öğrencisinin bir birinden güzel, el emeği göz nuru 45 eseri sergileniyor. Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinden olan Koçarlı Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı İlker Aşkın’nın Eşi Nazire Aşkın, filografiyi, çiviyle ipin aşkı olarak tanımlayarak hat yazılarını, evrenselleşmiş eserleri çivi ve iple birleştirip tablolar halinde sunduklarını söyledi. Bu eserleri 5 aylık eğitimle meydana getirdiklerini belirten Nazire Aşkın, ‘’Hocamız Gülenay Aslan Karababa sayesinde biz bu sanatla tanıştık. Biz, bu kursa geldiğimizden dolayı çok mutluyuz. Bütün bayanlara, özellikle ev hanımlarını böyle bir sosyal faaliyete katılmalarını tavsiye ediyorum’’ dedi. Geleneksel Türk El Sanatları Öğretmeni Gülenay Aslan Karababa, şöyle konuştu: ‘’22 öğrenciyle 45 eser ortaya çıkardık. Eserlerin içerisinde portre çalışmaları da var. Mevlana Celalettin Rumi, Fatih Sultan Mehmet de bu çalışmalar arasında yer alıyor. Böyle bir sergiye katkıda bulunduğumuz için çok mutluyuz. Tüm Aydın halkını, özellikle kadınları buraya bekliyoruz.’’ Efeler Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Belgin Arslandemir de Aydın’da el sanatlarını yaşatmak için Halk Eğitim Merkezi olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. Açılışta Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Efeler Belediyesi Başkan Vekilleri, CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve Aydınlı sanatseverler yer aldı. Geçmişten Günümüze Geleneksel Tezhip ve Filografi Türk El Sanatları Sergisi 13 Nisan’a kadar, sabah sekiz, akşam 18.00 arası ilgilenenleri bekliyor.
Geçmişten Günümüze Geleneksel Tezhip ve Filografi Türk El Sanatları Sergisi, Efeler Halk Eğitim Merkezi ve Efeler Belediyesi’nin katkılarıyla Milli Aydın Bankası’nda açıldı.

AYDIN- Osmanlı’dan kalma unutulmaya yüz tutmuş filografik sanat eserlerinin yer aldığı sergiye Aydınlı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Sergide, Efeler Halk Eğitim Merkezi’nin 22 öğrencisinin bir birinden güzel, el emeği göz nuru 45 eseri sergileniyor.

Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinden olan Koçarlı Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı İlker Aşkın’nın Eşi Nazire Aşkın, filografiyi, çiviyle ipin aşkı olarak tanımlayarak hat yazılarını, evrenselleşmiş eserleri çivi ve iple birleştirip tablolar halinde sunduklarını söyledi.

Bu eserleri 5 aylık eğitimle meydana getirdiklerini belirten Nazire Aşkın, ‘’Hocamız Gülenay Aslan Karababa sayesinde biz bu sanatla tanıştık. Biz, bu kursa geldiğimizden dolayı çok mutluyuz. Bütün bayanlara, özellikle ev hanımlarını böyle bir sosyal faaliyete katılmalarını tavsiye ediyorum’’ dedi.

Geleneksel Türk El Sanatları Öğretmeni Gülenay Aslan Karababa, şöyle konuştu:

‘’22 öğrenciyle 45 eser ortaya çıkardık. Eserlerin içerisinde portre çalışmaları da var. Mevlana Celalettin Rumi, Fatih Sultan Mehmet de bu çalışmalar arasında yer alıyor. Böyle bir sergiye katkıda bulunduğumuz için çok mutluyuz. Tüm Aydın halkını, özellikle kadınları buraya bekliyoruz.’’

Efeler Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Belgin Arslandemir de Aydın’da el sanatlarını yaşatmak için Halk Eğitim Merkezi olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Açılışta Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Efeler Belediyesi Başkan Vekilleri, CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve Aydınlı sanatseverler yer aldı.

Geçmişten Günümüze Geleneksel Tezhip ve Filografi Türk El Sanatları Sergisi 13 Nisan’a kadar, sabah sekiz, akşam 18.00 arası ilgilenenleri bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.