Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çıray: Bölücülerden farkınız ne?

SİYASET 22.02.2019 - 15:37, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3679+ kez okundu.
 

Çıray: Bölücülerden farkınız ne?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü Kutlamaları’nda, İl Protokolü’nün İstiklal Marşı’nda ayağa kalkmamasına çok sert bir açıklamayla tepki gösterdi.

AYDIN- Açıklamasına “İsimlerini zikretmek istemediğim Bayburt Valisi, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve diğerlerinden müteşekkil Protokol Tribünün Bayburt’un Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 101. Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen törenlerin açılışında ayağa kalkmamaları onları protokolden ve milletin kalbinden düşürmüştür. Yüce Türk Milleti’nin mukaddes bağımsızlık mührü ve sembolü  İstiklal Marşı’nın icrası sırasında ayağa kalkmadıkları haberinin videosunu büyük bir teessürün ve kederin eşlik ettiği dehşet duygusuyla izledim. Bu görüntüler, milletimiz ve onun var ettiği bir yapı olarak devletimiz adına utanç verici, hiçbir mazeretin ve bahanenin mazur gösteremeyeceği çok ağır, asla kabul edilemeyecek bir olaydır” cümleleriyle başlayan Çıray, “İlgili sözde protokol mensupları, bu tutumlarıyla Bayburtlulara ve onların kutsal bir parçası oldukları Türk Milleti’ne karşı, 96 yıllık Cumhuriyet tarihinde benzerine rastlanamayacak bir saygısızlığa ve hakarete imza atmışlardır. Kendisini yüce Türk Milleti’nin onurlu bir mensubu sayan her vatandaşımızı öfke dolu bir utanca boğan bu tavır, kesinlikle savunulamaz ve bağışlanamaz” dedi. "GEREĞİ YAPILMALIDIR" Çıray, “Bunların yaptıklarının bu tür tavırları sergileyen bölücülerden ve radikal unsurlardan ne farkları var? Onlara karşı sırf bu nedenle yargının harekete geçtiğini” hatırlattı ve “Bu sözde protokolün İstiklal Marşımıza karşı fütursuzca sergiledikleri saygısızlık, onlarınkinden çok daha kabul edilemez ve ağır değil mi?” diye sorarak, protokol diye anılan bu zevatın bir gün dahi görevlerinde tutulmamaları gerektiğini belirtti. Açıklamasına, “Bu vahim olayın, AK Parti Genel Başkanı Sayın Cumhurbaşkanı tarafından da Türk Milleti’nin bir ferdi olarak büyük bir üzüntüyle karşılandığından eminim” diye devam eden Aytun Çıray, “Bayburt’un görevlerinin anlam ve sorumluluğunu maalesef neredeyse hiç idrak edemediklerini gösteren ilgili zevata karşı Sayın Cumhurbaşkanı’nı muhakkak ki gereğini yapmalıdır, yapacaktır” dedi. ACİL BİR SABAH KARARNAMESİYLE BU HADDİNİ BİLMEZLERE HADLERİ BİLDİRİLMELİDİR! Çıray, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Yapılması gereken şey Türk Milleti’nin en büyük sembolik mukaddeslerinden olan İstiklal Marşımıza bu saygısızlığı yaparak milletimizin kalbinden düşen tüm sorumluların, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından acil bir sabah kararnamesiyle görevlerinden alınıp, kızağa çekilerek, protokolden de nihai olarak düşürülmeleridir. Sayın Cumhurbaşkanı, böylece Türk Milleti’nin vicdanını derinden yaralayan bu olayın yol açtığı kanamayı durdurmuş ve bir daha benzeri bir olayın asla tekrarlanmasının temel şartını ibret verici bir kararlılıkla ortaya koymuş olacaktır! Sayın Cumhurbaşkanı’nın Türk Milleti’ne hakaret eden bu haddini bilmezlere hadlerini bu şekilde bildireceğinden şüphem yok!”
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü Kutlamaları’nda, İl Protokolü’nün İstiklal Marşı’nda ayağa kalkmamasına çok sert bir açıklamayla tepki gösterdi.

AYDIN- Açıklamasına “İsimlerini zikretmek istemediğim Bayburt Valisi, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve diğerlerinden müteşekkil Protokol Tribünün Bayburt’un Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 101. Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen törenlerin açılışında ayağa kalkmamaları onları protokolden ve milletin kalbinden düşürmüştür. Yüce Türk Milleti’nin mukaddes bağımsızlık mührü ve sembolü  İstiklal Marşı’nın icrası sırasında ayağa kalkmadıkları haberinin videosunu büyük bir teessürün ve kederin eşlik ettiği dehşet duygusuyla izledim. Bu görüntüler, milletimiz ve onun var ettiği bir yapı olarak devletimiz adına utanç verici, hiçbir mazeretin ve bahanenin mazur gösteremeyeceği çok ağır, asla kabul edilemeyecek bir olaydır” cümleleriyle başlayan Çıray, “İlgili sözde protokol mensupları, bu tutumlarıyla Bayburtlulara ve onların kutsal bir parçası oldukları Türk Milleti’ne karşı, 96 yıllık Cumhuriyet tarihinde benzerine rastlanamayacak bir saygısızlığa ve hakarete imza atmışlardır. Kendisini yüce Türk Milleti’nin onurlu bir mensubu sayan her vatandaşımızı öfke dolu bir utanca boğan bu tavır, kesinlikle savunulamaz ve bağışlanamaz” dedi.

"GEREĞİ YAPILMALIDIR"

Çıray, “Bunların yaptıklarının bu tür tavırları sergileyen bölücülerden ve radikal unsurlardan ne farkları var? Onlara karşı sırf bu nedenle yargının harekete geçtiğini” hatırlattı ve “Bu sözde protokolün İstiklal Marşımıza karşı fütursuzca sergiledikleri saygısızlık, onlarınkinden çok daha kabul edilemez ve ağır değil mi?” diye sorarak, protokol diye anılan bu zevatın bir gün dahi görevlerinde tutulmamaları gerektiğini belirtti.

Açıklamasına, “Bu vahim olayın, AK Parti Genel Başkanı Sayın Cumhurbaşkanı tarafından da Türk Milleti’nin bir ferdi olarak büyük bir üzüntüyle karşılandığından eminim” diye devam eden Aytun Çıray, “Bayburt’un görevlerinin anlam ve sorumluluğunu maalesef neredeyse hiç idrak edemediklerini gösteren ilgili zevata karşı Sayın Cumhurbaşkanı’nı muhakkak ki gereğini yapmalıdır, yapacaktır” dedi.

ACİL BİR SABAH KARARNAMESİYLE BU HADDİNİ BİLMEZLERE HADLERİ BİLDİRİLMELİDİR!

Çıray, açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

“Yapılması gereken şey Türk Milleti’nin en büyük sembolik mukaddeslerinden olan İstiklal Marşımıza bu saygısızlığı yaparak milletimizin kalbinden düşen tüm sorumluların, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından acil bir sabah kararnamesiyle görevlerinden alınıp, kızağa çekilerek, protokolden de nihai olarak düşürülmeleridir. Sayın Cumhurbaşkanı, böylece Türk Milleti’nin vicdanını derinden yaralayan bu olayın yol açtığı kanamayı durdurmuş ve bir daha benzeri bir olayın asla tekrarlanmasının temel şartını ibret verici bir kararlılıkla ortaya koymuş olacaktır! Sayın Cumhurbaşkanı’nın Türk Milleti’ne hakaret eden bu haddini bilmezlere hadlerini bu şekilde bildireceğinden şüphem yok!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.