Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çiniler Medine'de sergileniyor

KÜLTÜR 02.01.2015 - 18:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 4072+ kez okundu.
 

Çiniler Medine'de sergileniyor

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yapılan çiniler, artık Medine Osmanlı Tren İstasyonu Müzesi'nde sergilenecek.

Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 5 yıl önce açılan Çinicilik Kursuna ev hanımları, çalışanlar ve engelliler ilgi gösteriyor. Kütahya'dan getirilen çamurla kendi bisküvi kalıplarını oluşturan kursiyerler, hem meslek öğreniyorlar, hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol, 2013 yılında yaptığı bir umre ziyaretinde Medine Osmanlı Tren İstasyonu Müzesi'nde Osmanlı dönemine ait çinileri gördüğünü, bu çinilerin aynısını Sorgun'da yaptırarak, Medine müzesine hediye ettiğini belirtti. Erol, bünyelerinde 5 yıldır yaptıkları çinilere yoğun talep olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Burada yapılan ürünleri Sorgun Belediyesi, Bozok Üniversitesi ve esnafa talep edenlere kursiyerlerimiz yapıp satmaktadır. Daha önce yaptığım bir umre ziyaretinde Medine müzesinde Osmanlı dönemine ait gördüğüm çinileri 'biz de yapabilir miyiz' fikri gelişti. Dönüşte çini hocamıza ve kursiyerlere ilettik. Medine müzesinde bulunan çinilerin aynısını biz Sorgun Halk Eğitim Merkezi'nde yaptık. Yine umre ziyaretinde tekrar Medine müzesine giderek bu çinileri hediye etmek istediğimizi söyledik. Onlar da çok takdir edip, kabul ettiler. Şu anda bizim yaptığımız bu çiniler Medine müzesinde sergilenmekte."
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yapılan çiniler, artık Medine Osmanlı Tren İstasyonu Müzesi'nde sergilenecek.

Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 5 yıl önce açılan Çinicilik Kursuna ev hanımları, çalışanlar ve engelliler ilgi gösteriyor. Kütahya'dan getirilen çamurla kendi bisküvi kalıplarını oluşturan kursiyerler, hem meslek öğreniyorlar, hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol, 2013 yılında yaptığı bir umre ziyaretinde Medine Osmanlı Tren İstasyonu Müzesi'nde Osmanlı dönemine ait çinileri gördüğünü, bu çinilerin aynısını Sorgun'da yaptırarak, Medine müzesine hediye ettiğini belirtti. Erol, bünyelerinde 5 yıldır yaptıkları çinilere yoğun talep olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Burada yapılan ürünleri Sorgun Belediyesi, Bozok Üniversitesi ve esnafa talep edenlere kursiyerlerimiz yapıp satmaktadır. Daha önce yaptığım bir umre ziyaretinde Medine müzesinde Osmanlı dönemine ait gördüğüm çinileri 'biz de yapabilir miyiz' fikri gelişti. Dönüşte çini hocamıza ve kursiyerlere ilettik. Medine müzesinde bulunan çinilerin aynısını biz Sorgun Halk Eğitim Merkezi'nde yaptık. Yine umre ziyaretinde tekrar Medine müzesine giderek bu çinileri hediye etmek istediğimizi söyledik. Onlar da çok takdir edip, kabul ettiler. Şu anda bizim yaptığımız bu çiniler Medine müzesinde sergilenmekte."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.