Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çineli üreticilere teknoloji gezisi

EKONOMİ 19.09.2017 - 11:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3765+ kez okundu.
 

Çineli üreticilere teknoloji gezisi

Çine Ziraat Odası, mısır üretimi yapan köylerimizdeki üreticiler için Manisa Bölgesi’nde bulunan Dekalp firmasının teknoloji merkezindeki tarla günü etkinliğine gezi düzenledi.

AYDIN- Teknoloji merkezi yetkilileri, üreticilere birim alandan en yüksek verimi elde etmek için dört yeni teknolojiyle üretim yapılmakta olduğunu açıkladı. Bu 4 yeni üretim teknolojisi şöyle: 1. Hassas ekim yöntemi 2. Toprak haritalaması 3. Verim haritalaması 4. Sulama Yetkililer, bu teknolojilerin uygulandığı tarlaları gezdirdiler. Ekim yapılan tarlaların farklı sıklık aralıkları, sulama suyu miktarı, hastalık ve zararlı dirençleri gözlemlenerek, çeşitlerin verim miktarlarının test edildiği bilgisi verildi. Gezi dönüşünde konuşan Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, “Üreticilerimizin teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, birim alanda en düşük maliyetle en yüksek geliri elde etmek için bu gezi etkinliğini düzenledik” dedi. Başkan Atıgan, “Çine’deki tarlalarda, 2019 yılında bitecek toplulaştırma sonrasında, çiftçinin çalışma koşulları, sulama sistemi ve üretim koşullarının iyileşerek modern tarım işletmelerinin kurulması için çalışmalar planlamaktayız. Bu gezi etkinlikleriyle üreticilerimizin gelir düzeylerinin yükselmesini sağlamayı, yeni çeşitleri görmek ve yeni yöntemlerin uygulanmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Çine Ziraat Odası, mısır üretimi yapan köylerimizdeki üreticiler için Manisa Bölgesi’nde bulunan Dekalp firmasının teknoloji merkezindeki tarla günü etkinliğine gezi düzenledi.

AYDIN- Teknoloji merkezi yetkilileri, üreticilere birim alandan en yüksek verimi elde etmek için dört yeni teknolojiyle üretim yapılmakta olduğunu açıkladı. Bu 4 yeni üretim teknolojisi şöyle:

1. Hassas ekim yöntemi

2. Toprak haritalaması

3. Verim haritalaması

4. Sulama

Yetkililer, bu teknolojilerin uygulandığı tarlaları gezdirdiler. Ekim yapılan tarlaların farklı sıklık aralıkları, sulama suyu miktarı, hastalık ve zararlı dirençleri gözlemlenerek, çeşitlerin verim miktarlarının test edildiği bilgisi verildi.

Gezi dönüşünde konuşan Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, “Üreticilerimizin teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, birim alanda en düşük maliyetle en yüksek geliri elde etmek için bu gezi etkinliğini düzenledik” dedi.

Başkan Atıgan, “Çine’deki tarlalarda, 2019 yılında bitecek toplulaştırma sonrasında, çiftçinin çalışma koşulları, sulama sistemi ve üretim koşullarının iyileşerek modern tarım işletmelerinin kurulması için çalışmalar planlamaktayız. Bu gezi etkinlikleriyle üreticilerimizin gelir düzeylerinin yükselmesini sağlamayı, yeni çeşitleri görmek ve yeni yöntemlerin uygulanmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.