Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çine’de sulama inşaatları sürüyor

GÜNCEL 04.09.2017 - 14:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3363+ kez okundu.
 

Çine’de sulama inşaatları sürüyor

DSİ’nin, Aydın’a yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve akarsulardaki taşkın riskini azaltmaya devam ettiği bildirildi.

AYDIN- “Aydın’da tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisi ise DSİ’ye ait su yapılarıdır” denilen konuyla ilgili açıklamada, “Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan susuz toprakları su ile buluşturacak olan, kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedefleyen ‘EGEGEP’ projesi kapsamında Aydın ilimizde nasibini almaktadır” ifadeleri kullanıldı. DSİ’nin açıklaması şöyle: “DSİ Genel Müdürü Murat Acu,’Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Aydın Çine Sulaması Drenaj Kanalları Yapım İşi sayesinde 64.650 dekar tarım arazisinin drenaj, tahliye ve taşkın sorunlarının giderileceğini belirterek, Proje kapsamında 58.373 metre uzunluğunda drenaj ve tahliye kanalı, 58 adet menfez, 20 adet kavşut, 3 adet giriş-çıkış yapısı ve 2 adet öngerilmeli köprü imalatı yapılacaktır. Genel Müdür Acu, ’Projede 15.000 metre tahliye ve drenaj kanalı açılarak 7 adet menfez imalatı tamamlanmış olup çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu proje sayesinde Çine Ovasında yağışlar neticesinde meydana gelen taşkınlar önlenecek, tarım arazilerinin drenaj problemleri çözülecek ve toprağın verimliliği artacaktır. Artan verimlilik tarımsal üretime yansıyarak çiftçilerimizin gelir artışında önemli bir rol oynayacaktır‘ dedi. DSİ Genel Müdür Acu, ‘Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum‘ dedi.”
DSİ’nin, Aydın’a yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve akarsulardaki taşkın riskini azaltmaya devam ettiği bildirildi.

AYDIN- “Aydın’da tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisi ise DSİ’ye ait su yapılarıdır” denilen konuyla ilgili açıklamada, “Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan susuz toprakları su ile buluşturacak olan, kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedefleyen ‘EGEGEP’ projesi kapsamında Aydın ilimizde nasibini almaktadır” ifadeleri kullanıldı. DSİ’nin açıklaması şöyle:

“DSİ Genel Müdürü Murat Acu,’Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Aydın Çine Sulaması Drenaj Kanalları Yapım İşi sayesinde 64.650 dekar tarım arazisinin drenaj, tahliye ve taşkın sorunlarının giderileceğini belirterek, Proje kapsamında 58.373 metre uzunluğunda drenaj ve tahliye kanalı, 58 adet menfez, 20 adet kavşut, 3 adet giriş-çıkış yapısı ve 2 adet öngerilmeli köprü imalatı yapılacaktır.

Genel Müdür Acu, ’Projede 15.000 metre tahliye ve drenaj kanalı açılarak 7 adet menfez imalatı tamamlanmış olup çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu proje sayesinde Çine Ovasında yağışlar neticesinde meydana gelen taşkınlar önlenecek, tarım arazilerinin drenaj problemleri çözülecek ve toprağın verimliliği artacaktır. Artan verimlilik tarımsal üretime yansıyarak çiftçilerimizin gelir artışında önemli bir rol oynayacaktır‘ dedi.

DSİ Genel Müdür Acu, ‘Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum‘ dedi.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.