Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çine Köftesi damgasını vurdu

GÜNCEL 20.09.2017 - 18:57, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2656+ kez okundu.
 

Çine Köftesi damgasını vurdu

Ahilik haftası kutlamaları Aydın’da renkli görüntülere sahne oldu. Ülke genelinde olduğu gibi bu yıl Aydın’da da 30.’su düzenlenen Ahilik Haftası’nda, Aydın’da köfteli kutlama yapıldı.

AYDIN– Kutlama etkinlikleri kapsamında Aydın Kent Meydanı’nda köftesi ile ünlü Çine İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından köfte standı kuruldu. Programda protokolünden vatandaşına köfte standı herkes tarafından yoğun ilgi gördü. Sabah saatlerinde Kent Meydanı’nda kent meydanında başlayan etkinliklerde konuşmaların ardından esnaf ve sanatkarlar odalarınca kurulan stantlar gezildi. Odaların yanı sıra özel kurum ve kuruluşlar tarafından da bölgenin sembol ürünleri sergilendi. Köfte standı yoğun ilgi gördü Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Çine Esnaf Odaları tarafından programa katılanlara adeta ziyafet çekildi. Çine’nin meşhur köftesini tanıtmak için seferber olan Esnaf Odaları meydanda yüzlerce kişiye köfte ikram etti. Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen renkli kutlama protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü. Çine köftesine validen tam not Aydın’da yaklaşık 3 ay önce göreve başlayan Vali Yavuz Selim Köşger de meşhur Çine Köftesini tadanlar arasında yerini aldı. Izgaradan aldığı yeni pişmiş köfteyi maşa ile Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’e ikram eden Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, ilçede binlerce kişinin aynı zamanda geçim kaynağı olan Çine Köftesi için Vali Köşger’den destek istedi. İkram edilen Çine Köftesi’ne tam not veren Aydın Valisi Köşger, daha sonra diğer stantları da ziyaret edip ilçelerin sembol ürünleri hakkında oda başkanları ve stant görevlilerinden bilgi aldı. Ahilik Haftası yerli malı haftasına döndü Açılışı Aydın inciri ile başlayan Ahilik Haftası’nda kurdele kesiminden sonra girişte protokol üyelerine ve davetlilere Aydın inciri ile ceviz ikramı yapıldı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın inciri ile ikram edilen cevizin nerede yetiştirildiğini sorup, “Dünyanın pek çok nimetine sahip Aydın, incir, kestane, zeytin ve pamuk gibi ürünlerin yanında ülkenin en güzel cevizinin yetiştiği illerinden biridir. Besin değeri olarak dünyanın en kaliteli cevizinin yetiştiği yerlerden biri Aydın ilimizdir. Bu nedenle Aydın olarak tarım ürünlerimizin değerini iyi bilmemiz gerekiyor” diyerek bu değerlere sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.
Ahilik haftası kutlamaları Aydın’da renkli görüntülere sahne oldu. Ülke genelinde olduğu gibi bu yıl Aydın’da da 30.’su düzenlenen Ahilik Haftası’nda, Aydın’da köfteli kutlama yapıldı.

AYDIN– Kutlama etkinlikleri kapsamında Aydın Kent Meydanı’nda köftesi ile ünlü Çine İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından köfte standı kuruldu. Programda protokolünden vatandaşına köfte standı herkes tarafından yoğun ilgi gördü.

Sabah saatlerinde Kent Meydanı’nda kent meydanında başlayan etkinliklerde konuşmaların ardından esnaf ve sanatkarlar odalarınca kurulan stantlar gezildi. Odaların yanı sıra özel kurum ve kuruluşlar tarafından da bölgenin sembol ürünleri sergilendi.

Köfte standı yoğun ilgi gördü

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Çine Esnaf Odaları tarafından programa katılanlara adeta ziyafet çekildi. Çine’nin meşhur köftesini tanıtmak için seferber olan Esnaf Odaları meydanda yüzlerce kişiye köfte ikram etti. Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen renkli kutlama protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

Çine köftesine validen tam not

Aydın’da yaklaşık 3 ay önce göreve başlayan Vali Yavuz Selim Köşger de meşhur Çine Köftesini tadanlar arasında yerini aldı. Izgaradan aldığı yeni pişmiş köfteyi maşa ile Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’e ikram eden Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, ilçede binlerce kişinin aynı zamanda geçim kaynağı olan Çine Köftesi için Vali Köşger’den destek istedi. İkram edilen Çine Köftesi’ne tam not veren Aydın Valisi Köşger, daha sonra diğer stantları da ziyaret edip ilçelerin sembol ürünleri hakkında oda başkanları ve stant görevlilerinden bilgi aldı.

Ahilik Haftası yerli malı haftasına döndü

Açılışı Aydın inciri ile başlayan Ahilik Haftası’nda kurdele kesiminden sonra girişte protokol üyelerine ve davetlilere Aydın inciri ile ceviz ikramı yapıldı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın inciri ile ikram edilen cevizin nerede yetiştirildiğini sorup, “Dünyanın pek çok nimetine sahip Aydın, incir, kestane, zeytin ve pamuk gibi ürünlerin yanında ülkenin en güzel cevizinin yetiştiği illerinden biridir. Besin değeri olarak dünyanın en kaliteli cevizinin yetiştiği yerlerden biri Aydın ilimizdir. Bu nedenle Aydın olarak tarım ürünlerimizin değerini iyi bilmemiz gerekiyor” diyerek bu değerlere sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.