Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çine Ç. M. K. Başkanı Erdoğan çiftçileri uyardı

EKONOMİ 16.01.2018 - 14:11, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3618+ kez okundu.
 

Çine Ç. M. K. Başkanı Erdoğan çiftçileri uyardı

Çine Çiftçi Malları Koruma Başkanı Kadir Erdoğan, bir açıklama yaparak Çineli çiftçileri uyardı.

AYDIN- Başkan Erdoğan, Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları’nın 4081 Sayılı Yasa ile kurulduklarını, görevlerini de bu yasa çerçevesinde yerine getirdiklerini belirterek, bazı çiftçilerin aidat vermemek için dilekçeli başvuruda bulunduklarını söyledi. Başkan Erdoğan, yasa gereği her çiftçinin aidat ödeme zorunluluğu bulunduğunu, dilekçeyle aidat alınmamasının söz konusu olamayacağını, ödenmeyen aidatlarla ilgili 6183 Sayılı Amme Alacakları Kanunu maddesinin uygulanmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdiği açıklamasında şunları söyledi: “Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı resmi kurumdur. Dernek, Oda, Tüzel Kişilik vs değildir. Kurumumuz, Türkiye Cumhuriyeti Kanunları gereği, 02 Temmuz 1941 tarihinde kurulmuş, 4081 Sayılı Kanun’a uygun olarak işlevini yapmaktadır. Tarımsal arazisi olan herkes zorunlu Çiftçi Malları Koruma Mükellefidir. Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları kanunla kurulmuştur. Bilindiği gibi kanun çıkarma ve kanunları iptal ederek yürürlükten kaldırma görevi yüce meclise ait bulunmaktadır. Bunun dışında bazı kişiler ve kuruluşların koruma aidatları ödemelerinin geciktirmeye çalışılmasının sadece siz arazi sahiplerinin aleyhine olacağı, zorunlu olarak çok yüksek miktarda ödemede bulunacağınızın kaçınılmaz olduğu bir gerçektir. Şöyle ki; çiftçilerimizden koruma istemedikleri yönünde dilekçeler ile kurumumuza başvuruda bulunmuşlardır. Ve bu çiftçilerimizden 12 çiftçimiz kurumu koruma aidatı ödememek için mahkemeye vermiştir. Kurumumuz, 4081 Sayılı Kanun’a uygun olarak, Valilik ve de Kaymakamlık Makamı’nın emirleri doğrultusunda hareket etmektedir. Kanunları iptal ederek yürürlülükten kaldırma görevi T.B.M.M. tarafından yapılır ve T.B.M.M.’değiştirilir. Kişiler ve kuruluşların böyle bir yetkisi yoktur. Kanun yürürlükten kaldırılmadığı sürece koruma aidatlarının ödenmesi yasal bir zorunluluk olarak devam edecektir. Ödeme yapmayan çiftçilerimiz için 6183 Sayılı Amme Alacakları Kanunu maddesi uygulanacaktır. Bu açıklamalar doğrultusunda kurumumuza dilekçe ile başvuruda bulunan çiftçilerimizin dilekçeleri gelen mahkeme sonucuna göre, çiftçilerin dilekçeleri geçersizdir. Çiftçilerimiz 2017 yılı koruma aidatlarını ödemeleri hususunda, Çiftçi Malları Koruma Başkanı olarak çiftçilerimizin zor durumda kalmamaları için bu bilgilendirmeyi kamuoyu ile paylaşmayı kendime bir borç biliyorum. Saygılarımı sunuyorum.”
Çine Çiftçi Malları Koruma Başkanı Kadir Erdoğan, bir açıklama yaparak Çineli çiftçileri uyardı.

AYDIN- Başkan Erdoğan, Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları’nın 4081 Sayılı Yasa ile kurulduklarını, görevlerini de bu yasa çerçevesinde yerine getirdiklerini belirterek, bazı çiftçilerin aidat vermemek için dilekçeli başvuruda bulunduklarını söyledi. Başkan Erdoğan, yasa gereği her çiftçinin aidat ödeme zorunluluğu bulunduğunu, dilekçeyle aidat alınmamasının söz konusu olamayacağını, ödenmeyen aidatlarla ilgili 6183 Sayılı Amme Alacakları Kanunu maddesinin uygulanmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdiği açıklamasında şunları söyledi:

“Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı resmi kurumdur. Dernek, Oda, Tüzel Kişilik vs değildir. Kurumumuz, Türkiye Cumhuriyeti Kanunları gereği, 02 Temmuz 1941 tarihinde kurulmuş, 4081 Sayılı Kanun’a uygun olarak işlevini yapmaktadır. Tarımsal arazisi olan herkes zorunlu Çiftçi Malları Koruma Mükellefidir. Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları kanunla kurulmuştur. Bilindiği gibi kanun çıkarma ve kanunları iptal ederek yürürlükten kaldırma görevi yüce meclise ait bulunmaktadır. Bunun dışında bazı kişiler ve kuruluşların koruma aidatları ödemelerinin geciktirmeye çalışılmasının sadece siz arazi sahiplerinin aleyhine olacağı, zorunlu olarak çok yüksek miktarda ödemede bulunacağınızın kaçınılmaz olduğu bir gerçektir.

Şöyle ki; çiftçilerimizden koruma istemedikleri yönünde dilekçeler ile kurumumuza başvuruda bulunmuşlardır. Ve bu çiftçilerimizden 12 çiftçimiz kurumu koruma aidatı ödememek için mahkemeye vermiştir.

Kurumumuz, 4081 Sayılı Kanun’a uygun olarak, Valilik ve de Kaymakamlık Makamı’nın emirleri doğrultusunda hareket etmektedir. Kanunları iptal ederek yürürlülükten kaldırma görevi T.B.M.M. tarafından yapılır ve T.B.M.M.’değiştirilir. Kişiler ve kuruluşların böyle bir yetkisi yoktur. Kanun yürürlükten kaldırılmadığı sürece koruma aidatlarının ödenmesi yasal bir zorunluluk olarak devam edecektir. Ödeme yapmayan çiftçilerimiz için 6183 Sayılı Amme Alacakları Kanunu maddesi uygulanacaktır.

Bu açıklamalar doğrultusunda kurumumuza dilekçe ile başvuruda bulunan çiftçilerimizin dilekçeleri gelen mahkeme sonucuna göre, çiftçilerin dilekçeleri geçersizdir. Çiftçilerimiz 2017 yılı koruma aidatlarını ödemeleri hususunda, Çiftçi Malları Koruma Başkanı olarak çiftçilerimizin zor durumda kalmamaları için bu bilgilendirmeyi kamuoyu ile paylaşmayı kendime bir borç biliyorum. Saygılarımı sunuyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.