Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çine canavarı vefat etti

13.01.2020 - 11:25, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 5644+ kez okundu.
 

Çine canavarı vefat etti

1967 yılında 9 kişiyi öldürdüğü için 'Çine Canavarı' lakabıyla tanınan Mustafa Çelen, 80 yaşında hayatını kaybetti.

YENİPAZAR- 1967 yılında 9 kişiyi öldürdüğü için 'Çine Canavarı' lakabıyla ünlenen Mustafa Çelen, 80 yaşında hayatını kaybetti. 1967 yılının Aralık ayında kayınbiraderinin hamile karısı ile ilgili konuşmasına dayanamayan Mustafa Çelen, iki tabanca ve bir tüfek ile karısını ve karısının ailesinden toplam 9 kişiyi kurşuna dizerek öldürmüştü. 7 gün sonra teslim olan Mustafa Çelen, bu tarihten itibaren "Çine Canavarı" olarak anılmaya başlandı. Üç kez idam cezasına çarptırılan Çelen'in cezası, 1974 yılında çıkan Genel Af sayesinde 36 yıla indirildi. Mustafa Çelen, bu cezasının 16 yılını yattıktan sonra 1984 yılında cezaevinden çıkarak Yenipazar'ın Hacıköseler Köyü'ne yerleşti. Daha sonra Aydın huzur evin kalmaya başladı. Uzun süredir yaşlılığa bağlı hastalıklarla boğuşan Mustafa Çelen'in dün sabah saatlerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Çelen'in cenazesi Hacıköseler Mahallesinde toprağa verildiği ödrenildi.
1967 yılında 9 kişiyi öldürdüğü için 'Çine Canavarı' lakabıyla tanınan Mustafa Çelen, 80 yaşında hayatını kaybetti.

YENİPAZAR- 1967 yılında 9 kişiyi öldürdüğü için 'Çine Canavarı' lakabıyla ünlenen Mustafa Çelen, 80 yaşında hayatını kaybetti.

1967 yılının Aralık ayında kayınbiraderinin hamile karısı ile ilgili konuşmasına dayanamayan Mustafa Çelen, iki tabanca ve bir tüfek ile karısını ve karısının ailesinden toplam 9 kişiyi kurşuna dizerek öldürmüştü. 7 gün sonra teslim olan Mustafa Çelen, bu tarihten itibaren "Çine Canavarı" olarak anılmaya başlandı. Üç kez idam cezasına çarptırılan Çelen'in cezası, 1974 yılında çıkan Genel Af sayesinde 36 yıla indirildi. Mustafa Çelen, bu cezasının 16 yılını yattıktan sonra 1984 yılında cezaevinden çıkarak Yenipazar'ın Hacıköseler Köyü'ne yerleşti. Daha sonra Aydın huzur evin kalmaya başladı. Uzun süredir yaşlılığa bağlı hastalıklarla boğuşan Mustafa Çelen'in dün sabah saatlerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Çelen'in cenazesi Hacıköseler Mahallesinde toprağa verildiği ödrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.