Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çin'in uyguladığı oruç yasağına tepki

SANAT (AA) - Anadolu Ajansı | 25.06.2015 - 18:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3496+ kez okundu.
 

Çin'in uyguladığı oruç yasağına tepki

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Çin'e Müslüman Uygurların dini hassasiyetlerine saygı göstermesi çağrısında bulundu

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Çin'e Müslüman Uygurların dini hassasiyetlerine saygı göstermesi çağrısında bulundu Dünya Müslüman Alimler Birliğince, Çin'in, Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara karşı uyguladığı oruç yasağına tepki gösterildi. Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Uygur Özerk Bölgesi'ndeki oruç yasağına tepki gösterilerek, Çin'e Müslümanların hak ve dini inançlarına saygı göstermesi çağrısında bulunuldu. Çin hükümetinden, Müslümanlar hakkındaki keyfi kararından geri dönmesi istenilirken İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve uluslararası kuruluşlardan da Çin'deki Müslümanları korumak için gerekenlerin yapılması çağrısında bulunuldu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Özellikle Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara karşı devamlı uygulanan dini ve etnik zulüm eylemleri, hem uluslararası hem de Çin'in yerel yasalarına aykırıdır. Çin hükümetinin takip ettiği siyaset, kendisinin de onayladığı 1949 yılındaki dördüncü Cenevre Sözleşmesi'ne de aykırıdır. Bu da uluslararası çağdaş kanunların en önemli temellerinden birinin açık ihlali olarak kabul edilir. Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Dünya Müslüman Alimler Birliği, Çin'e Müslüman Uygurların dini hassasiyetlerine saygı göstermesi çağrısında bulundu

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Çin'e Müslüman Uygurların dini hassasiyetlerine saygı göstermesi çağrısında bulundu

Dünya Müslüman Alimler Birliğince, Çin'in, Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara karşı uyguladığı oruç yasağına tepki gösterildi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Uygur Özerk Bölgesi'ndeki oruç yasağına tepki gösterilerek, Çin'e Müslümanların hak ve dini inançlarına saygı göstermesi çağrısında bulunuldu.

Çin hükümetinden, Müslümanlar hakkındaki keyfi kararından geri dönmesi istenilirken İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve uluslararası kuruluşlardan da Çin'deki Müslümanları korumak için gerekenlerin yapılması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Özellikle Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara karşı devamlı uygulanan dini ve etnik zulüm eylemleri, hem uluslararası hem de Çin'in yerel yasalarına aykırıdır. Çin hükümetinin takip ettiği siyaset, kendisinin de onayladığı 1949 yılındaki dördüncü Cenevre Sözleşmesi'ne de aykırıdır. Bu da uluslararası çağdaş kanunların en önemli temellerinden birinin açık ihlali olarak kabul edilir.

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.