Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çin Heyeti, Kaltun’u ziyaret etti

EKONOMİ 10.08.2018 - 20:32, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3969+ kez okundu.
 

Çin Heyeti, Kaltun’u ziyaret etti

Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolos Vekili Ni Xiaojing ve Ticaret Konsolosu Liu Weiguo’nun, Kaltun Madencilik Sanayi Nakliye ve Akaryakıt Tic. A.Ş.‘yi ziyaret ettiği bildirildi.

AYDIN- Ziyaretle ilgili yapılan açıklamaya göre, heyeti, Kaltun Madencilik Sanayi Nakliye ve Akaryakıt Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer, Kaltun Madencilik Sanayi A.Ş. Genel Koordinatörü ve Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin karşıladı. Kaltun Şirketler Grubu’nun, üretim faaliyetleri, çalışma alanları hakkında bilgi veren Kaltun Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer, Çin Halk Cumhuriyeti ile ticaretimizi geliştirmek ve ortak çalışmalar yapmak istediklerini belirtti. Tuncer, Çine ve bölgesindeki feldspat ve kuvars sahaları, feldspatın işlenmesi ve kullanım alanları hakkında bilgi verdi. 2017 yılında Aydın’dan, Çin Halk Cumhuriyeti’ne yapılan ihracatın bir önceki yıla göre yüzde 52 artarak 30 milyon 289 bin 864 Dolara yükseldiğini, 2018 yılı Haziran ayı itibariyle de ihracatın 15 milyon 572 bin 256 dolar olduğunu, ihracatta ilk 5 sektörün sırayla, maden, gıda, madeni eşya, makine ve tekstil sanayi olduğunu belirten Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Çin Halk Cumhuriyeti ile karşılıklı ticaretin arttırılması için, sanayicilerimizin Çin Halk Cumhuriyeti Konsoloslukları’na yaptıkları vize müracaatlarının daha hızlı sonuçlanması ve uzun süreli vize alınabilmesi hususunda, Aydın Sanayi Odası olarak, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu ile ortak çalışma yapamaya hazır olduklarını ifade etti. Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolos Vekili Ni Xiaojing, Aydın’ın önemli bir ticaret potansiyeli olduğunu, ortak çalışmalar ile bir çok alanda ticaretin gelişeceğini, İzmir Başkonsolosluğu’nun henüz vize konusunda yetkilendirilmediğini, ancak sanayicilerden ve odadan gelen bu konudaki talepleri ileteceklerini belirtti. Kaltun Madencilik Sanayi Nakliye ve Akaryakıt Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer, Kaltun Madencilik Sanayi A.Ş. Genel Koordinatörü ve Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolos Vekili Ni Xiaojing ve Ticaret Konsolosu Liu Weiguo’ ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolos Vekili Ni Xiaojing ve Ticaret Konsolosu Liu Weiguo’nun, Kaltun Madencilik Sanayi Nakliye ve Akaryakıt Tic. A.Ş.‘yi ziyaret ettiği bildirildi.

AYDIN- Ziyaretle ilgili yapılan açıklamaya göre, heyeti, Kaltun Madencilik Sanayi Nakliye ve Akaryakıt Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer, Kaltun Madencilik Sanayi A.Ş. Genel Koordinatörü ve Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin karşıladı.

Kaltun Şirketler Grubu’nun, üretim faaliyetleri, çalışma alanları hakkında bilgi veren Kaltun Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer, Çin Halk Cumhuriyeti ile ticaretimizi geliştirmek ve ortak çalışmalar yapmak istediklerini belirtti. Tuncer, Çine ve bölgesindeki feldspat ve kuvars sahaları, feldspatın işlenmesi ve kullanım alanları hakkında bilgi verdi.

2017 yılında Aydın’dan, Çin Halk Cumhuriyeti’ne yapılan ihracatın bir önceki yıla göre yüzde 52 artarak 30 milyon 289 bin 864 Dolara yükseldiğini, 2018 yılı Haziran ayı itibariyle de ihracatın 15 milyon 572 bin 256 dolar olduğunu, ihracatta ilk 5 sektörün sırayla, maden, gıda, madeni eşya, makine ve tekstil sanayi olduğunu belirten Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Çin Halk Cumhuriyeti ile karşılıklı ticaretin arttırılması için, sanayicilerimizin Çin Halk Cumhuriyeti Konsoloslukları’na yaptıkları vize müracaatlarının daha hızlı sonuçlanması ve uzun süreli vize alınabilmesi hususunda, Aydın Sanayi Odası olarak, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu ile ortak çalışma yapamaya hazır olduklarını ifade etti.

Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolos Vekili Ni Xiaojing, Aydın’ın önemli bir ticaret potansiyeli olduğunu, ortak çalışmalar ile bir çok alanda ticaretin gelişeceğini, İzmir Başkonsolosluğu’nun henüz vize konusunda yetkilendirilmediğini, ancak sanayicilerden ve odadan gelen bu konudaki talepleri ileteceklerini belirtti.

Kaltun Madencilik Sanayi Nakliye ve Akaryakıt Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer, Kaltun Madencilik Sanayi A.Ş. Genel Koordinatörü ve Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolos Vekili Ni Xiaojing ve Ticaret Konsolosu Liu Weiguo’ ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.