Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çiftçinin sorunu yerinde dinleniyor

SAĞLIK 25.07.2015 - 11:26, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2925+ kez okundu.
 

Çiftçinin sorunu yerinde dinleniyor

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, çiftçilerin sorunlarını dinlemek amacıyla köyden mahalleye dönen Balat Mahallesinde çiftçinin sorunlarını dinledi.

Didim Ziraat Odası Çiftçilerin sorunlarını yerinden dinleyerek ve çözüm önerilerini de not alan örnek bir çalışma başlattı. İlk olarak Batıköy’de gerçekleşen toplantıların ikincisi Köyden mahalleye dönüşen Balat’ta gerçekleştirildi. Toplantıya Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Konya, Balat Muhtarı Halil Öztürk, Oda Genel Sekreteri Hüseyin Yamankaçar ile Balatlı çiftçiler katıldı. Köy kahvehanesinde samimi ortamda gerçekleşen toplantıda konuşan Oda Başkanı Bahattin Gökdemir “Bir Türk çiftçisi hem üreten hem de sorunlarla boğuşmak zorunda kalan ve her zaman hakkını tam olarak alamayan bir yapımız var. Sizler alın teri ile üreten insanlarsınız ve sizlerin sorununu çözmek için buradayız. Bu toplantıların ilkinin Batıköy’de yaptık. Sizler sorunlarını anlatacaksınız bizlerde yetkili mercilere bunları taşıyıp çözüm yollarını arayacağız.” diye konuştu. “ECRİMİSİL YERLERDEN PRİM VE DESTEK SORUNU” Balat’lı çiftçiler Ecrimisil ödeyerek işledikleri topraklardan elde ettikleri ürünleri resmi olarak gösteremediklerini prim ve desteklemelerde faydalanamadıklarını belirterek yıllardır bu sorunun sürdüğünü dile getirdiler. “SİT ALANI SORUNU” Balat’ta geçmişte ekilen zeytin fidanlarının Sit alanı içerisinde kalmasından dolayı bu bölgede sorunları yaşadıklarını yetkili kurumlarda bu konuyla ilgili herhangi bir çözümüm bulunamamasından dert yandılar. “KANTAR İHTİYACI” Çiftçiler ayrıca ürettikleri pamuk veya zeytini tüccara satmadan önce ne kadar olduğunun tespit edilmesinin kendileri açısından önemli olduğunu belirterek Batıköy ile Balat arasında 30 ton’luk bir kantar ihtiyaçları olduğunu ifade ettiler. “ZİRAAT MÜHENDİSİNİ GERİ İSTİYORLAR” Üreticiler ayrıca Balat’ta görevlendirilen İlçe Tarım Müdürlüğü kadrosundaki Ziraat Mühendisinin 6 aylık süreyle bölgeden alındığını ve yerine Su Ürünleri Mühendisinin atanmasını eleştirerek, Pamuk üretimi yaptıkları bu dönemde Ziraat Mühendisine ihtiyaçlarının olduğunu ve bu konuda bir çalışma yapılmasını istediler. “ELEKTRİK HATTI SORUNU” Toplantıda ayrıca Balat içerisinde başlayarak Menderes kıyısından devam eden ve Batıköy’e kadar giden ve Kapan İl Özel İdaresi katkılarıyla bir elektrik hattı döşendiğini, direklerinin dikilip trafoların kurulmasına rağmen bu elektrik hattının Batıköy’de vatandaşın birinin şikayet üzerine çalışmadığını ifade ettiler ve bu hattın yeniden çalışması için Kaymakamlık ve AYDEM gibi yetkili kurumların sorunu el atmasını istediler. Başkan Gökdemir sorunlarının tamamını not aldıklarını ve ilgili yerlere iletileceğini dile getirdi. Balatlılar gerçekleştirilen toplantıdan dolayı Oda Başkanı Gökdemir’e ve Odaya teşekkür edip sorunların takipçisi olacaklarını ifade ettiler.
Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, çiftçilerin sorunlarını dinlemek amacıyla köyden mahalleye dönen Balat Mahallesinde çiftçinin sorunlarını dinledi.

Didim Ziraat Odası Çiftçilerin sorunlarını yerinden dinleyerek ve çözüm önerilerini de not alan örnek bir çalışma başlattı. İlk olarak Batıköy’de gerçekleşen toplantıların ikincisi Köyden mahalleye dönüşen Balat’ta gerçekleştirildi. Toplantıya Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Konya, Balat Muhtarı Halil Öztürk, Oda Genel Sekreteri Hüseyin Yamankaçar ile Balatlı çiftçiler katıldı.

Köy kahvehanesinde samimi ortamda gerçekleşen toplantıda konuşan Oda Başkanı Bahattin Gökdemir “Bir Türk çiftçisi hem üreten hem de sorunlarla boğuşmak zorunda kalan ve her zaman hakkını tam olarak alamayan bir yapımız var. Sizler alın teri ile üreten insanlarsınız ve sizlerin sorununu çözmek için buradayız. Bu toplantıların ilkinin Batıköy’de yaptık. Sizler sorunlarını anlatacaksınız bizlerde yetkili mercilere bunları taşıyıp çözüm yollarını arayacağız.” diye konuştu.

“ECRİMİSİL YERLERDEN PRİM VE DESTEK SORUNU”

Balat’lı çiftçiler Ecrimisil ödeyerek işledikleri topraklardan elde ettikleri ürünleri resmi olarak gösteremediklerini prim ve desteklemelerde faydalanamadıklarını belirterek yıllardır bu sorunun sürdüğünü dile getirdiler.

“SİT ALANI SORUNU”

Balat’ta geçmişte ekilen zeytin fidanlarının Sit alanı içerisinde kalmasından dolayı bu bölgede sorunları yaşadıklarını yetkili kurumlarda bu konuyla ilgili herhangi bir çözümüm bulunamamasından dert yandılar.

“KANTAR İHTİYACI”

Çiftçiler ayrıca ürettikleri pamuk veya zeytini tüccara satmadan önce ne kadar olduğunun tespit edilmesinin kendileri açısından önemli olduğunu belirterek Batıköy ile Balat arasında 30 ton’luk bir kantar ihtiyaçları olduğunu ifade ettiler.

“ZİRAAT MÜHENDİSİNİ GERİ İSTİYORLAR”

Üreticiler ayrıca Balat’ta görevlendirilen İlçe Tarım Müdürlüğü kadrosundaki Ziraat Mühendisinin 6 aylık süreyle bölgeden alındığını ve yerine Su Ürünleri Mühendisinin atanmasını eleştirerek, Pamuk üretimi yaptıkları bu dönemde Ziraat Mühendisine ihtiyaçlarının olduğunu ve bu konuda bir çalışma yapılmasını istediler.

“ELEKTRİK HATTI SORUNU”

Toplantıda ayrıca Balat içerisinde başlayarak Menderes kıyısından devam eden ve Batıköy’e kadar giden ve Kapan İl Özel İdaresi katkılarıyla bir elektrik hattı döşendiğini, direklerinin dikilip trafoların kurulmasına rağmen bu elektrik hattının Batıköy’de vatandaşın birinin şikayet üzerine çalışmadığını ifade ettiler ve bu hattın yeniden çalışması için Kaymakamlık ve AYDEM gibi yetkili kurumların sorunu el atmasını istediler.

Başkan Gökdemir sorunlarının tamamını not aldıklarını ve ilgili yerlere iletileceğini dile getirdi. Balatlılar gerçekleştirilen toplantıdan dolayı Oda Başkanı Gökdemir’e ve Odaya teşekkür edip sorunların takipçisi olacaklarını ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.