Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çiftçinin buruk günü

GENEL 14.05.2019 - 12:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2846+ kez okundu.
 

Çiftçinin buruk günü

Efeler Ziraat Odası, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü törenle kutladı. Törende konuşan Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, yine sitemkar açıklamalarda bulundu.

AYDIN- Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (IFAP)'nun kararı ile 1984 yılından bu yana kutlanan 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü Aydın Efeler Ziraat Odası, Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak kutladı. Çiftçilik mesleğinin, toplum için taşıdığı öneminin ortaya konulması ve çiftçilik mesleğinin sorunlarına kamuoyunun dikkatlerinin çekilmesinin hedeflendiği bu özel günde açıklamalarda bulunan Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, çiftçilerin sadece bir gün değil, her gün hatırlanması gerektiğini söyledi. ÇİFTÇİ ZOR DURUMDA Bu sene isteklerinin bir türlü yerine gelmediğini söyleyen Başkan Kendirlioğlu, ‘’Girdi maliyetlerinin ne kadar arttığını ve çiftçinin ne kadar zor durumda olduğunu biliyoruz. Nisan geçti, Mayıs’a geldik. Hala daha primlerimizin ne olacağı, bu primleri ne zaman alacağımız hakkında net bir bilgi bilmiyoruz. Halkın besin maddesi ihtiyacını karşılayan, iç ve dış ticarete konu olan ürünleri ve malları üreten, istihdam imkânı sağlayan çiftçilere sahip çıkılmasının gerektiğini savunan Başkan Kendirlioğlu, şöyle konuştu: ‘’Efeler Ziraat Odası ve Koordinasyon Kurulu olarak, belirlediğimiz bu sorunlar ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar, İlimiz milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşları nezdinde girişimlerde bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz. Tarımını ve gıdasını güvence altına alamayan, üreticisini koruyamayan bir ülkenin gelişmesinin mümkün olamayacağını unutmayalım. Gelişmiş ülkelerdeki sektörler arasındaki dengeye ne kadar dikkat edildiğini görmezlikten gelmeyelim. Artık tarımsal ürünlerin bir silah, bir tohumun altın değerinde olduğunu göz ardı etmeyelim. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nün ardından ister politikacı, ister sade bir vatandaş olarak, gıda güvenliğimiz ve geleceğimiz için, çiftçimize ve çiftçi kuruluşlarına güvenelim. Bu ülkenin kendi kaynaklarıyla yarınlara taşınacağını, sosyal refaha ulaşacağını ve kalkınacağını unutmayalım. Bu vesileyle tüm Aydın ve ülke çiftçisinin bu özel günlerini kutlar, alın terlerinin karşılığını almasını dileriz.’’ ‘’ÇÖZÜM, O USULSÜZLÜĞÜ YAPAN İNSANLARIN ÜZERİNE GİTMEKTİR’’ İl Tarım Bakanlığı’nın pamuk üreticisine getirdiği hektar başına 500 kilogram pamuk kotası koyulmasının amacının ne olduğunu sorduğumuz Başkan Kendirlioğlu, bu kotanın daha önce uygulanan bir durum olmadığını belirterek, ‘’Bu sene böyle bir uygulama ile karşı karşıyayız. Bazı bölgelerde usulsüzlükler yapıldığı gerekçesiyle alınmış bir karar. Ama burada çözüm, bunu 500 kiloya indirmek değil, o usulsüzlüğü yapan insanların üzerine gitmektir’’ dedi.
Efeler Ziraat Odası, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü törenle kutladı. Törende konuşan Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, yine sitemkar açıklamalarda bulundu.

AYDIN- Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (IFAP)'nun kararı ile 1984 yılından bu yana kutlanan 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü Aydın Efeler Ziraat Odası, Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak kutladı. Çiftçilik mesleğinin, toplum için taşıdığı öneminin ortaya konulması ve çiftçilik mesleğinin sorunlarına kamuoyunun dikkatlerinin çekilmesinin hedeflendiği bu özel günde açıklamalarda bulunan Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, çiftçilerin sadece bir gün değil, her gün hatırlanması gerektiğini söyledi.

ÇİFTÇİ ZOR DURUMDA

Bu sene isteklerinin bir türlü yerine gelmediğini söyleyen Başkan Kendirlioğlu, ‘’Girdi maliyetlerinin ne kadar arttığını ve çiftçinin ne kadar zor durumda olduğunu biliyoruz. Nisan geçti, Mayıs’a geldik. Hala daha primlerimizin ne olacağı, bu primleri ne zaman alacağımız hakkında net bir bilgi bilmiyoruz.

Halkın besin maddesi ihtiyacını karşılayan, iç ve dış ticarete konu olan ürünleri ve malları üreten, istihdam imkânı sağlayan çiftçilere sahip çıkılmasının gerektiğini savunan Başkan Kendirlioğlu, şöyle konuştu:

‘’Efeler Ziraat Odası ve Koordinasyon Kurulu olarak, belirlediğimiz bu sorunlar ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar, İlimiz milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşları nezdinde girişimlerde bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz.

Tarımını ve gıdasını güvence altına alamayan, üreticisini koruyamayan bir ülkenin gelişmesinin mümkün olamayacağını unutmayalım.

Gelişmiş ülkelerdeki sektörler arasındaki dengeye ne kadar dikkat edildiğini görmezlikten gelmeyelim. Artık tarımsal ürünlerin bir silah, bir tohumun altın değerinde olduğunu göz ardı etmeyelim.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nün ardından ister politikacı, ister sade bir vatandaş olarak, gıda güvenliğimiz ve geleceğimiz için, çiftçimize ve çiftçi kuruluşlarına güvenelim. Bu ülkenin kendi kaynaklarıyla yarınlara taşınacağını, sosyal refaha ulaşacağını ve kalkınacağını unutmayalım. Bu vesileyle tüm Aydın ve ülke çiftçisinin bu özel günlerini kutlar, alın terlerinin karşılığını almasını dileriz.’’

‘’ÇÖZÜM, O USULSÜZLÜĞÜ YAPAN İNSANLARIN ÜZERİNE GİTMEKTİR’’

İl Tarım Bakanlığı’nın pamuk üreticisine getirdiği hektar başına 500 kilogram pamuk kotası koyulmasının amacının ne olduğunu sorduğumuz Başkan Kendirlioğlu, bu kotanın daha önce uygulanan bir durum olmadığını belirterek, ‘’Bu sene böyle bir uygulama ile karşı karşıyayız. Bazı bölgelerde usulsüzlükler yapıldığı gerekçesiyle alınmış bir karar. Ama burada çözüm, bunu 500 kiloya indirmek değil, o usulsüzlüğü yapan insanların üzerine gitmektir’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.