Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çiftçilerle bilgilendirme toplantısı

EKONOMİ 19.10.2017 - 12:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1964+ kez okundu.
 

Çiftçilerle bilgilendirme toplantısı

Söke’de çiftçilere Kırsal Kalkınma Destekleme Programı bilgilendirmesi yapıldı.

AYDIN- Söke Ziraat Odası konferans salonunda gerçekleşen toplantıda kırsal kalkınma desteklemeleri anlatıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2017 Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğin yayınlanmasının ardından, yapılacak destekleme modelleri ve şartları konusunda bilgilendirme toplantılar yapılıyor. Bu kapsamda Söke’de gerçekleşen toplantıda üreticilere bilgiler verildi. Toplantıda Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Örgütlenme Şube Müdürü Yakup Ezber konuşmacı olarak yer aldı. Program çerçevesinde Tarıma Dayalı Kırsal Kalkınma Destekleri Hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek veriliyor. Tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi kapsamında en az 30 bin TL, en fazla 2 milyon TL maliyetli yatırımların yüzde 50'ye kadar desteklenmesinin söz konusu olduğu belirtiliyor. Aydın ilinin içinde bulunduğu 41 ilin yatırım konuları arasında; a) Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması; b) Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konusunda sadece ham derinin işlenmesi ve günlük en fazla 20 baş hayvan kesim kapasiteli mezbaha; c) Soğuk hava deposu; ç) Çelik silo; d) Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması; e) Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera; f) Yenilenebilir enerji üretim tesisleri; g) Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları yer alıyor. Destekleme programına ait uygulama rehberi, başvuru formları ve bilgilendirici dokümanlar ile satın alma kitabı “www.tarim.gov.tr” internet sayfasından temin edilebileceği belirtildi. Ayrıntılı bilginin il ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden alınabileceği ifade edildi.
Söke’de çiftçilere Kırsal Kalkınma Destekleme Programı bilgilendirmesi yapıldı.

AYDIN- Söke Ziraat Odası konferans salonunda gerçekleşen toplantıda kırsal kalkınma desteklemeleri anlatıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2017 Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğin yayınlanmasının ardından, yapılacak destekleme modelleri ve şartları konusunda bilgilendirme toplantılar yapılıyor. Bu kapsamda Söke’de gerçekleşen toplantıda üreticilere bilgiler verildi. Toplantıda Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Örgütlenme Şube Müdürü Yakup Ezber konuşmacı olarak yer aldı.

Program çerçevesinde Tarıma Dayalı Kırsal Kalkınma Destekleri Hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek veriliyor. Tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi kapsamında en az 30 bin TL, en fazla 2 milyon TL maliyetli yatırımların yüzde 50'ye kadar desteklenmesinin söz konusu olduğu belirtiliyor. Aydın ilinin içinde bulunduğu 41 ilin yatırım konuları arasında; a) Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması; b) Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konusunda sadece ham derinin işlenmesi ve günlük en fazla 20 baş hayvan kesim kapasiteli mezbaha; c) Soğuk hava deposu; ç) Çelik silo; d) Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması; e) Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera; f) Yenilenebilir enerji üretim tesisleri; g) Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları yer alıyor.

Destekleme programına ait uygulama rehberi, başvuru formları ve bilgilendirici dokümanlar ile satın alma kitabı “www.tarim.gov.tr” internet sayfasından temin edilebileceği belirtildi. Ayrıntılı bilginin il ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden alınabileceği ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.