Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çiftçiler slaja yöneldi

SAĞLIK 11.08.2015 - 09:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3894+ kez okundu.
 

Çiftçiler slaja yöneldi

Aydın’da çiftçilerin büyük çoğunluğu slajlık ürüne yöneldi. Et ve süt fiyatları artınca, hayvan yemlerinin de kıymete bindiğini belirten çiftçiler slaj yapımına ağırlık verdi

 Aydın il genelinde artan hayvancılığa paralel olarak çiftçiler, süt verimini arttırdığı gerekçesiyle slajlık mısıra yöneldi. Hayvanlarını slaj ile besleyen besicilerin ortalama yüzde 10 civarında daha fazla süt elde ettiği ve hayvanların slajla daha iyi beslendiği belirtildi. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri kaliteli slaj yapmak için mısırların koçan ve saplarıyla birlikte iyice parçalanması gerektiğini, parçalanan bitkilerin ya toprak altına hazırlanmış beton kuyularda yada yüzeyde iyice üzeri örtülerek bekletilmesi gerektiğini belirttiler. Halk arasında turşu yemi olarak da bilinen slajın bir iki ay içerisinde hazır hale geldiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, slajın, kış aylarında süt hayvanlarına kuru yemlerle birlikte verilmesi daha uygun olacağını, süt ineklerinde slajla beslemede süt verimini artırdığını belirttiler. Aydın’da mısırların biçilmesi ile birlikte çiftçiler slaj yapmaya başladı. Et ve süt fiyatındaki artış nedeniyle keyfi yerinde olan hayvancılar bol bol yem depoladıklarını belirttiler.
Aydın’da çiftçilerin büyük çoğunluğu slajlık ürüne yöneldi. Et ve süt fiyatları artınca, hayvan yemlerinin de kıymete bindiğini belirten çiftçiler slaj yapımına ağırlık verdi

 Aydın il genelinde artan hayvancılığa paralel olarak çiftçiler, süt verimini arttırdığı gerekçesiyle slajlık mısıra yöneldi. Hayvanlarını slaj ile besleyen besicilerin ortalama yüzde 10 civarında daha fazla süt elde ettiği ve hayvanların slajla daha iyi beslendiği belirtildi.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri kaliteli slaj yapmak için mısırların koçan ve saplarıyla birlikte iyice parçalanması gerektiğini, parçalanan bitkilerin ya toprak altına hazırlanmış beton kuyularda yada yüzeyde iyice üzeri örtülerek bekletilmesi gerektiğini belirttiler. Halk arasında turşu yemi olarak da bilinen slajın bir iki ay içerisinde hazır hale geldiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, slajın, kış aylarında süt hayvanlarına kuru yemlerle birlikte verilmesi daha uygun olacağını, süt ineklerinde slajla beslemede süt verimini artırdığını belirttiler.

Aydın’da mısırların biçilmesi ile birlikte çiftçiler slaj yapmaya başladı. Et ve süt fiyatındaki artış nedeniyle keyfi yerinde olan hayvancılar bol bol yem depoladıklarını belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.