Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çiftçiler domates güvesi hakkında bilgilendirildi

GENEL 11.08.2018 - 18:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3141+ kez okundu.
 

Çiftçiler domates güvesi hakkında bilgilendirildi

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere, domates güvesi zararlısı hakkında bilgilendirmede bulunulduğu bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, teknik personel tarafından 194 üreticiye yapılan eğitimde, zararlının yaşam süreci, zararları ve mücadelesi konusunda bilgiler verildi. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Son yıllarda değişen iklim koşulları sebebiyle zararlı organizmaların takibi giderek önem kazanmıştır. Olumsuz iklim koşullarının etkisi ile zararlı organizmalar beslenme, çoğalma gibi yaşamsal faaliyetlerini sürdürmekte ve daha kısa sürede bitki ve bitkisel ürünlerde zararlı hale gelebilmektedir. Ekonomik olarak gerek iç tüketim ve gerekse ihracatta önemli olan sebze çeşitlerinde üretimi sınırlayan faktörlerin başında hastalık ve zararlılarla mücadele gelmektedir. Ülkemiz domates üretimi ve ihracatı bakımından dünyada önemli bir yere sahiptir. Aydın ilinin de bu ihracattaki payı oldukça büyüktür. Domatesin en önemli zararlılarından birisi de Domates Güvesi (Tuta absoluta)’dir. Sürdürülebilir üretim ve ticaretin sağlanması amacıyla domates üretim alanlarında zamanında ve etkin mücadele yapılması gerekmekte olup yapılmadığı zaman önemli ölçüde verim ve kalite kayıplarına neden olmaktadır. Bu nedenle İlimizde de domates güvesi ile ilgili eğitimlere önem verilmektedir. Eğitimlerde zararlının yaşam süreci, zararları ve mücadelesi konusunda bilgilendirmeler yapılmaktadır. İl ve ilçe müdürlüklerimizce yapılan eğitimlerde 194 üreticimize ulaşılmış olup eğitimler devam etmektedir.”
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere, domates güvesi zararlısı hakkında bilgilendirmede bulunulduğu bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, teknik personel tarafından 194 üreticiye yapılan eğitimde, zararlının yaşam süreci, zararları ve mücadelesi konusunda bilgiler verildi.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Son yıllarda değişen iklim koşulları sebebiyle zararlı organizmaların takibi giderek önem kazanmıştır. Olumsuz iklim koşullarının etkisi ile zararlı organizmalar beslenme, çoğalma gibi yaşamsal faaliyetlerini sürdürmekte ve daha kısa sürede bitki ve bitkisel ürünlerde zararlı hale gelebilmektedir.

Ekonomik olarak gerek iç tüketim ve gerekse ihracatta önemli olan sebze çeşitlerinde üretimi sınırlayan faktörlerin başında hastalık ve zararlılarla mücadele gelmektedir. Ülkemiz domates üretimi ve ihracatı bakımından dünyada önemli bir yere sahiptir.

Aydın ilinin de bu ihracattaki payı oldukça büyüktür. Domatesin en önemli zararlılarından birisi de Domates Güvesi (Tuta absoluta)’dir. Sürdürülebilir üretim ve ticaretin sağlanması amacıyla domates üretim alanlarında zamanında ve etkin mücadele yapılması gerekmekte olup yapılmadığı zaman önemli ölçüde verim ve kalite kayıplarına neden olmaktadır.

Bu nedenle İlimizde de domates güvesi ile ilgili eğitimlere önem verilmektedir. Eğitimlerde zararlının yaşam süreci, zararları ve mücadelesi konusunda bilgilendirmeler yapılmaktadır. İl ve ilçe müdürlüklerimizce yapılan eğitimlerde 194 üreticimize ulaşılmış olup eğitimler devam etmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.