Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çiftçide destekleme sevinci

EKONOMİ 01.03.2017 - 10:52, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3000+ kez okundu.
 

Çiftçide destekleme sevinci

Tarım desteklemeleri sezon öncesi çiftçiye nefes aldıracak

AYDIN- Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, tarım sektöründe desteklemelerin çiftçiyi ekim sezonu öncesinde rahatlatacağını söyledi. Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim’de çiftçilerin araziye inmeye başladığını ve arazilerdeki çalışmaların giderek arttığını söyledi. Gökdemir, “Yoğun bir kış mevsimi geçirdik. Cemrenin havaya düşmesiyle tarımda bir hareketlenme başladı. Çiftçilerimiz traktörlerinin başına geçerek, arazide hummalı bir çalışma yürütmektedir. Bu hareketlenme arazinin temizlenmesi, ayıklanması, ağaçların bakımının yapılması, halkalı leke gibi çeşitli hastalıkların ve mantarların oluşmaması için ağaçların ilaçlanması gibi birtakım çalışmaları kapsamaktadır. Çiftçilerimiz harıl harıl çalışırken hesaplarına yatan prim ve tarım destekleri çiftçilerimizi bu aşamada rahatlatmıştır ve cesaretlendirmiştir. Bu desteklemeler ile Didim Tarımı bu sezonu güçlü geçirecek ve tarıma olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Tarımda birçok desteklemeler var. İlçemize yakın zamanda zeytinyağı ve hayvancılık desteklerinden yem bitkisi desteği çiftçilerimize verilmiştir. Bununla birlikte ilçemize yoğun olarak verilen destekler aşağıda sıralanmıştır. Desteklemeler bunlarla sınırlı değildir. Bir çok tarımsal faaliyet devlet tarafından ilçemizde desteklenmektedir” dedi. Didim’de verilen ve verilecek olan tarım desteklemelerine ilişkinde bilgiler veren Gökdemir, AÇIKLAMASINDA, “İlçemizde Zeytinyağı Desteği, Mazot Desteği, Gübre Desteği, Yem bitkisi Desteği, Pamuk Primi Desteği, Sertifikalı tohum Desteği, Sertifikalı fidan Desteği, Hububat, arpa, buğday Desteği ve Çevreyi koruma amaçla çatak Desteği veriliyor. Tarımda çalışan kesimi cesaretlendirmek, tarımı ve toprağı sevdirmek için bu desteklemeleri çok önemsiyoruz, ancak desteklemeleri yeterli bulmuyoruz. Umut ediyoruz ki, tarımda gelişme ve kalkınmayı sağlamak için bütçeden daha fazla pay tarım için ayrılır. Böylelikle tarımla uğraşan çiftçimiz devlet tarafından desteklenirse toprak kazanır, millet kazanır, ülkemiz kazanır. Ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayan güçlü bir sektör haline gelir” ifadelerine yer verdi.
Tarım desteklemeleri sezon öncesi çiftçiye nefes aldıracak

AYDIN- Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, tarım sektöründe desteklemelerin çiftçiyi ekim sezonu öncesinde rahatlatacağını söyledi.

Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim’de çiftçilerin araziye inmeye başladığını ve arazilerdeki çalışmaların giderek arttığını söyledi. Gökdemir, “Yoğun bir kış mevsimi geçirdik. Cemrenin havaya düşmesiyle tarımda bir hareketlenme başladı. Çiftçilerimiz traktörlerinin başına geçerek, arazide hummalı bir çalışma yürütmektedir. Bu hareketlenme arazinin temizlenmesi, ayıklanması, ağaçların bakımının yapılması, halkalı leke gibi çeşitli hastalıkların ve mantarların oluşmaması için ağaçların ilaçlanması gibi birtakım çalışmaları kapsamaktadır. Çiftçilerimiz harıl harıl çalışırken hesaplarına yatan prim ve tarım destekleri çiftçilerimizi bu aşamada rahatlatmıştır ve cesaretlendirmiştir. Bu desteklemeler ile Didim Tarımı bu sezonu güçlü geçirecek ve tarıma olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Tarımda birçok desteklemeler var. İlçemize yakın zamanda zeytinyağı ve hayvancılık desteklerinden yem bitkisi desteği çiftçilerimize verilmiştir. Bununla birlikte ilçemize yoğun olarak verilen destekler aşağıda sıralanmıştır. Desteklemeler bunlarla sınırlı değildir. Bir çok tarımsal faaliyet devlet tarafından ilçemizde desteklenmektedir” dedi.

Didim’de verilen ve verilecek olan tarım desteklemelerine ilişkinde bilgiler veren Gökdemir, AÇIKLAMASINDA, “İlçemizde Zeytinyağı Desteği, Mazot Desteği, Gübre Desteği, Yem bitkisi Desteği, Pamuk Primi Desteği, Sertifikalı tohum Desteği, Sertifikalı fidan Desteği, Hububat, arpa, buğday Desteği ve Çevreyi koruma amaçla çatak Desteği veriliyor. Tarımda çalışan kesimi cesaretlendirmek, tarımı ve toprağı sevdirmek için bu desteklemeleri çok önemsiyoruz, ancak desteklemeleri yeterli bulmuyoruz. Umut ediyoruz ki, tarımda gelişme ve kalkınmayı sağlamak için bütçeden daha fazla pay tarım için ayrılır. Böylelikle tarımla uğraşan çiftçimiz devlet tarafından desteklenirse toprak kazanır, millet kazanır, ülkemiz kazanır. Ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayan güçlü bir sektör haline gelir” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.