Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çiçekler İncirliova'da yetişecek

EKONOMİ 16.10.2015 - 13:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2827+ kez okundu.
 

Çiçekler İncirliova'da yetişecek

Başkan kale; "incirliova çiçek gibi olacak"

İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda Hacı Ali Obası Mahallesi’nde kurulan fidanlıkta bin metrekarelik sera alanı oluşturularak çiçek yetiştiriciliğine başlanıldı. İlçenin muhtelif mahallelerinde bulunan park ve bahçelere dikilecek olan çiçek ile ağaçların fide ve fidanlarını burada kendilerinin yetiştirmeye başlayacaklarını dile getiren Belediye Başkanı Gürşat Kale, aynı zamanda özel günlerde vatandaşlara takdim edilen hediyelik çiçekleri buradan temin edeceklerini söyledi. İsteyen vatandaşlara düşük bir ücret karşılığında çiçek de tedarik edebileceklerini belirten Başkan Kale, “İncirliova kendi çiçeklerini kendi yetiştirecek. İncirliova çiçek gibi olacak” dedi.  HEDEF 60 ÇEŞİT 12 BİN FİDAN Göreve geldikleri günden bu yana her alanda vatandaşlara hizmet vermeye gayret ettiklerini vurgulayan Başkan Kale, oluşturulan fidanlık ve sera alanıyla birlikte İncirliova’nın adeta çiçeklerle donatılacağını söyledi. Fidanlık ve sera alanında kendi üretimlerine önümüzdeki günlerde başlayacaklarını ifade eden Başkan Kale, “4 bin metrekaresi açık bin metrekaresi kapalı sera alanı olarak dizayn edilen fidanlığımızda bilinen ağaç ve çiçek gruplarının yanı sıra Jakarda, kırmızı yapraklı çınar, alev, kırmızı çiçekli akasya, mavi selvi, ıhlamur ve oya ağacının yanı sıra laftan, şimşir, mandina, kartopu, Japon Gülü ve pitosporum gibi çiçekleri de yetiştireceğiz. Belediyemizin Ziraat Mühendisi Zeliha Uştuk ile Peyzaj Teknikeri Mine Sümbül Kaplan gözetiminde üretim yapacağımız fidanlığımızda bir yıl içerisinde 60 çeşit ve 12 bin fidan dikimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Başkan kale; "incirliova çiçek gibi olacak"

İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda Hacı Ali Obası Mahallesi’nde kurulan fidanlıkta bin metrekarelik sera alanı oluşturularak çiçek yetiştiriciliğine başlanıldı.

İlçenin muhtelif mahallelerinde bulunan park ve bahçelere dikilecek olan çiçek ile ağaçların fide ve fidanlarını burada kendilerinin yetiştirmeye başlayacaklarını dile getiren Belediye Başkanı Gürşat Kale, aynı zamanda özel günlerde vatandaşlara takdim edilen hediyelik çiçekleri buradan temin edeceklerini söyledi. İsteyen vatandaşlara düşük bir ücret karşılığında çiçek de tedarik edebileceklerini belirten Başkan Kale, “İncirliova kendi çiçeklerini kendi yetiştirecek. İncirliova çiçek gibi olacak” dedi. 

HEDEF 60 ÇEŞİT 12 BİN FİDAN

Göreve geldikleri günden bu yana her alanda vatandaşlara hizmet vermeye gayret ettiklerini vurgulayan Başkan Kale, oluşturulan fidanlık ve sera alanıyla birlikte İncirliova’nın adeta çiçeklerle donatılacağını söyledi. Fidanlık ve sera alanında kendi üretimlerine önümüzdeki günlerde başlayacaklarını ifade eden Başkan Kale, “4 bin metrekaresi açık bin metrekaresi kapalı sera alanı olarak dizayn edilen fidanlığımızda bilinen ağaç ve çiçek gruplarının yanı sıra Jakarda, kırmızı yapraklı çınar, alev, kırmızı çiçekli akasya, mavi selvi, ıhlamur ve oya ağacının yanı sıra laftan, şimşir, mandina, kartopu, Japon Gülü ve pitosporum gibi çiçekleri de yetiştireceğiz. Belediyemizin Ziraat Mühendisi Zeliha Uştuk ile Peyzaj Teknikeri Mine Sümbül Kaplan gözetiminde üretim yapacağımız fidanlığımızda bir yıl içerisinde 60 çeşit ve 12 bin fidan dikimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.