Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

CHP’li Köse, Didim’deydi

SİYASET 21.11.2017 - 09:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2950+ kez okundu.
 

CHP’li Köse, Didim’deydi

25 ‘Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü münasebetiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığı’nda Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin de katılımıyla bir toplantı düzenlendi ve ardından Didim Kent Meydanı’nda protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.

AYDIN- Toplantı başında CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, konuşmasına Gazi Mustafa Kemal’in meşhur sözü, ‘Efendiler! İyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. Kadınlarımız da bizim gibi kavrayışlı ve düşünceli insanlardır. Onlar dünyaya yüzlerini göstersinler ve gösterebilsinler’ ile başladı. Köse, “Aydınlı kadınlarımızın bu mücadelede büyük bir yere sahip olduğu kanaatindeyim. Çünkü Aydın’daki kadın enerjisi tüm Anadolu’ya yayılacaktır diye düşünüyorum. Ülkemizde kadına yönelik şiddet, son dönemlerde ve özellikle 15 yıldır artarak devam ediyor. Caydırıcı yasaların artması, şiddeti uygulayan kişilerin hafifletici cezalarla tekrar salıverilmesi gibi durumlar yüzünden gelinen nokta bu. 2017 yılında yaklaşık 338 kadın öldürüldü ve 258 kadına cinsel şiddet uygulandı. Bizler bunları nasıl normal karşılayabiliriz!” dedi. Mevcut iktidarın getirdiği yasa ve uygulamaların kadın şiddetine, çocuk tacizlerine ve tecavüzlerine çözüm sağlamak için yeterli olmadığını da vurgulayan Köse, “İşte bizim mücadelemiz bunun içindir” dedi. Genel Başkan Fatma Köse, sözlerini, ‘Her şeye ve tüm olumsuzluklara rağmen, susmanın ve sessiz kalmanın sorunlara çözüm olmayacağını ve her alanda kadın gücünün varlığını htirmemiz gerekiyor. Mecliste yaptığımız eylemi hatırlayın sevgili arkadaşlar! Çocuk tecavüzcüsünün haklanmasına yönelik getirmek istedikleri yasa, kadın örgütünün gücüyle geri çekilmiştir. Bu yüzdendir ki asla korkmayın! Birbirimize inanalım yeter” diye sonlandırdı. Programa, CHP İlçe’den, Didim Kent Meydanı’na doğru uzanan yürüyüş ve mitingi ile devam edildi. Yürüyüş ve mitinge, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, İl Başkanı Bayram İnci, parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Didim halkı ve yerel basın ekipleri katıldı.
25 ‘Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü münasebetiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığı’nda Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin de katılımıyla bir toplantı düzenlendi ve ardından Didim Kent Meydanı’nda protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.

AYDIN- Toplantı başında CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, konuşmasına Gazi Mustafa Kemal’in meşhur sözü, ‘Efendiler! İyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. Kadınlarımız da bizim gibi kavrayışlı ve düşünceli insanlardır. Onlar dünyaya yüzlerini göstersinler ve gösterebilsinler’ ile başladı.

Köse, “Aydınlı kadınlarımızın bu mücadelede büyük bir yere sahip olduğu kanaatindeyim. Çünkü Aydın’daki kadın enerjisi tüm Anadolu’ya yayılacaktır diye düşünüyorum. Ülkemizde kadına yönelik şiddet, son dönemlerde ve özellikle 15 yıldır artarak devam ediyor. Caydırıcı yasaların artması, şiddeti uygulayan kişilerin hafifletici cezalarla tekrar salıverilmesi gibi durumlar yüzünden gelinen nokta bu. 2017 yılında yaklaşık 338 kadın öldürüldü ve 258 kadına cinsel şiddet uygulandı. Bizler bunları nasıl normal karşılayabiliriz!” dedi. Mevcut iktidarın getirdiği yasa ve uygulamaların kadın şiddetine, çocuk tacizlerine ve tecavüzlerine çözüm sağlamak için yeterli olmadığını da vurgulayan Köse, “İşte bizim mücadelemiz bunun içindir” dedi.

Genel Başkan Fatma Köse, sözlerini, ‘Her şeye ve tüm olumsuzluklara rağmen, susmanın ve sessiz kalmanın sorunlara çözüm olmayacağını ve her alanda kadın gücünün varlığını htirmemiz gerekiyor. Mecliste yaptığımız eylemi hatırlayın sevgili arkadaşlar! Çocuk tecavüzcüsünün haklanmasına yönelik getirmek istedikleri yasa, kadın örgütünün gücüyle geri çekilmiştir. Bu yüzdendir ki asla korkmayın! Birbirimize inanalım yeter” diye sonlandırdı.

Programa, CHP İlçe’den, Didim Kent Meydanı’na doğru uzanan yürüyüş ve mitingi ile devam edildi. Yürüyüş ve mitinge, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, İl Başkanı Bayram İnci, parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Didim halkı ve yerel basın ekipleri katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.