Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

CHP’li kadınlar 'şiddete hayır' dedi

SİYASET 25.11.2018 - 16:50, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2324+ kez okundu.
 

CHP’li kadınlar 'şiddete hayır' dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, "Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü" kapsamında Atatürk Kent Meydanı’nda Efeler İlçe Kadın Kolları’nın da katılımıyla bir açıklama yaptı.

AYDIN- Kadına yönelik şiddetin artarak sürdüğünü ifade eden CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, kadınların her gün şiddete, tacize ya da tecavüze uğradığını söyledi. CHP’li kadınlar Aydın İl Başkanlığı’nın önünde toplandı. Ellerinde kadına şiddete hayır dövizleri bulunan kadınlar, Atatürk Kent Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı. Kent Meydanı’nda açıklama yapan CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Özdemir, “2018’in ilk dokuz ayında 183 kadın ve 10 çocuk öldürüldü. 50 kadına tecavüz edildi. 162 kadın tacize uğradı. 279 kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı. 316 kadın yaralandı. Tacizler evde, sokakta, belediye otobüsünde her yerde yaşanıyor. Kadınlar hiçbir yerde güvende değil” dedi. Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için ayrıştıran ve ötekileştiren dilin terk edilmesi gerektiğinin altını çizen Özdemir, kadının ekonomik olarak güçlendirilmesi ve ders kitaplarında kadına şiddetle mücadele konusunun yer alması gerektiğini söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, "Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü" kapsamında Atatürk Kent Meydanı’nda Efeler İlçe Kadın Kolları’nın da katılımıyla bir açıklama yaptı.

AYDIN- Kadına yönelik şiddetin artarak sürdüğünü ifade eden CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, kadınların her gün şiddete, tacize ya da tecavüze uğradığını söyledi.

CHP’li kadınlar Aydın İl Başkanlığı’nın önünde toplandı. Ellerinde kadına şiddete hayır dövizleri bulunan kadınlar, Atatürk Kent Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı.

Kent Meydanı’nda açıklama yapan CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Özdemir, “2018’in ilk dokuz ayında 183 kadın ve 10 çocuk öldürüldü. 50 kadına tecavüz edildi. 162 kadın tacize uğradı. 279 kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı. 316 kadın yaralandı. Tacizler evde, sokakta, belediye otobüsünde her yerde yaşanıyor. Kadınlar hiçbir yerde güvende değil” dedi.

Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için ayrıştıran ve ötekileştiren dilin terk edilmesi gerektiğinin altını çizen Özdemir, kadının ekonomik olarak güçlendirilmesi ve ders kitaplarında kadına şiddetle mücadele konusunun yer alması gerektiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.