Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

CHP’li Bülbül’den yeni hamle

SİYASET 27.07.2019 - 12:09, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3521+ kez okundu.
 

CHP’li Bülbül’den yeni hamle

TBMM Adalet Komisyonu üyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, AK Parti Milletvekili'ne “Çiftçinin pamuk desteklemelerini ödeyecek parayı bulamıyorsunuz, sonra kalkınmadan bahsediyorsunuz” dedi.

AYDIN- JES’lerin olumsuz etkilerinin tespit edildiği bir çok bilimsel rapor olduğunu belirten Bülbül, “Bize ‘yaygara yapıyor’ diyenler Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Gediz Havzası raporundan haberdar değiller sanırım. Raporda, jeotermalden kaynaklı yeraltı sularındaki arsenik oranı izin verilen miktardan 300 kat daha fazla çıktığı belirlenmiş ve jeotermal faaliyetlerine yeni izin ve ruhsatların verilmemesi gerektiği açıkça dile getirilmiş. Menderes Havzası ile ilgili aynı minvalde raporlar var. Biz bu raporlardan yola çıkarak, bu ihalelerin daha vahim sonuçlar doğuracağını söylüyoruz” dedi. Aydın’daki JES’lerin insana ve çevreye verdiği tahribatın araştırılması için Meclis’e önerge verdiklerini, ancak önergenin AKP oylarıyla reddedildiğini söyleyen Bülbül, “AKP, madem bunun zararlı olmadığını, siyaseten de uygun olduğunu düşünüyor, o zaman işinde uzman kişilerden bir ekip kurulsun ve Menderes Havzası’nda incelemeler yapılsın. Aydın’ın toprağı, suyu, tarımsal ürünleri analiz edilsin ve çıkan sonuçlar kamuoyuna açıklansın. O zaman kimin siyaseti doğru ortaya çıkar” ifadelerini kullandı. ÖNCE DESTEK PRİMLERİNİ ÖDEYİN Pamuk üreticisi çiftçinin destek primlerinin ödenmediğini hatırlatan Bülbül, “Bizi tarımsal kalkınmanın önünü kesmekle itham edenler, daha çiftçinin destek primlerini vermekten aciz. Çiftçiyi destekleyecek parayı bulamıyorlar, sonra da kalkınmadan bahsediyorlar. Kendi kendine yetebilen bir ülkeyken samanı dahi ithal eden bir konuma geldik. Şimdi aynı siyaset anlayışıyla gözlerini pamuğa, zeytine, incire diktiler. Aydın’a katma değer ve istihdam sağlayan tarım ürünlerini bitiriyorlar” dedi.
TBMM Adalet Komisyonu üyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, AK Parti Milletvekili'ne “Çiftçinin pamuk desteklemelerini ödeyecek parayı bulamıyorsunuz, sonra kalkınmadan bahsediyorsunuz” dedi.

AYDIN- JES’lerin olumsuz etkilerinin tespit edildiği bir çok bilimsel rapor olduğunu belirten Bülbül, “Bize ‘yaygara yapıyor’ diyenler Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Gediz Havzası raporundan haberdar değiller sanırım. Raporda, jeotermalden kaynaklı yeraltı sularındaki arsenik oranı izin verilen miktardan 300 kat daha fazla çıktığı belirlenmiş ve jeotermal faaliyetlerine yeni izin ve ruhsatların verilmemesi gerektiği açıkça dile getirilmiş. Menderes Havzası ile ilgili aynı minvalde raporlar var. Biz bu raporlardan yola çıkarak, bu ihalelerin daha vahim sonuçlar doğuracağını söylüyoruz” dedi.

Aydın’daki JES’lerin insana ve çevreye verdiği tahribatın araştırılması için Meclis’e önerge verdiklerini, ancak önergenin AKP oylarıyla reddedildiğini söyleyen Bülbül, “AKP, madem bunun zararlı olmadığını, siyaseten de uygun olduğunu düşünüyor, o zaman işinde uzman kişilerden bir ekip kurulsun ve Menderes Havzası’nda incelemeler yapılsın. Aydın’ın toprağı, suyu, tarımsal ürünleri analiz edilsin ve çıkan sonuçlar kamuoyuna açıklansın. O zaman kimin siyaseti doğru ortaya çıkar” ifadelerini kullandı.

ÖNCE DESTEK PRİMLERİNİ ÖDEYİN

Pamuk üreticisi çiftçinin destek primlerinin ödenmediğini hatırlatan Bülbül, “Bizi tarımsal kalkınmanın önünü kesmekle itham edenler, daha çiftçinin destek primlerini vermekten aciz. Çiftçiyi destekleyecek parayı bulamıyorlar, sonra da kalkınmadan bahsediyorlar. Kendi kendine yetebilen bir ülkeyken samanı dahi ithal eden bir konuma geldik. Şimdi aynı siyaset anlayışıyla gözlerini pamuğa, zeytine, incire diktiler. Aydın’a katma değer ve istihdam sağlayan tarım ürünlerini bitiriyorlar” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.