Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

CHP’li Bülbül: Taşkınlar çiftçinin kaderi midir?

SİYASET 06.02.2019 - 15:22, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3466+ kez okundu.
 

CHP’li Bülbül: Taşkınlar çiftçinin kaderi midir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Büyük Menderes Nehri’nin taşması sonucu tarım alanlarının su altına kalmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ne taşıdı.

AYDIN- Milletvekili Bülbül, Tarım Bakanı’na “Taşkınlar çiftçinin kaderi midir?” diye sordu. TBMM’de söz alarak konuşan CHP Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın'ın Nazilli, Yenipazar, Efeler, Koçarlı, İncirliova, Germencik ve Söke ilçelerinde aşırı yağış nedeniyle Büyük Menderes Nehri taşması sonucu, binlerce dönüm tarım arazisinin sular altında kaldığını ve Aydın çiftçisinin büyük zarara uğradığını belirterek, şunları söyledi: “Sayın Tarım Bakanına sormak istiyorum: Taşkınlar çiftçinin kaderi midir? Büyük Menderes Nehri'nin dip temizliği çalışmaları ne zaman bitecek ve taşkınlardan tarım arazileri en az zarara uğrayacaktır? Aydın, afet bölgesi ilan edilecek midir? Yağış nedeniyle oluşan afetten dolayı tarım arazileri su altında kalan çiftçilerimizin banka kredileri ve sulama birliklerine olan borçları uzun vadeyle ertelenip faizleri silinecek midir? Bu afet nedeniyle Aydınlı çiftçilerimizin mağduriyetinin önlenmesi için bir çalışmanız var mıdır?”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Büyük Menderes Nehri’nin taşması sonucu tarım alanlarının su altına kalmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ne taşıdı.

AYDIN- Milletvekili Bülbül, Tarım Bakanı’na “Taşkınlar çiftçinin kaderi midir?” diye sordu.

TBMM’de söz alarak konuşan CHP Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın'ın Nazilli, Yenipazar, Efeler, Koçarlı, İncirliova, Germencik ve Söke ilçelerinde aşırı yağış nedeniyle Büyük Menderes Nehri taşması sonucu, binlerce dönüm tarım arazisinin sular altında kaldığını ve Aydın çiftçisinin büyük zarara uğradığını belirterek, şunları söyledi:

“Sayın Tarım Bakanına sormak istiyorum: Taşkınlar çiftçinin kaderi midir? Büyük Menderes Nehri'nin dip temizliği çalışmaları ne zaman bitecek ve taşkınlardan tarım arazileri en az zarara uğrayacaktır?

Aydın, afet bölgesi ilan edilecek midir? Yağış nedeniyle oluşan afetten dolayı tarım arazileri su altında kalan çiftçilerimizin banka kredileri ve sulama birliklerine olan borçları uzun vadeyle ertelenip faizleri silinecek midir?

Bu afet nedeniyle Aydınlı çiftçilerimizin mağduriyetinin önlenmesi için bir çalışmanız var mıdır?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.