Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

CHP’li Atay, Çayyüzü, Musluca, Terziler’i ziyaret etti

SİYASET 05.02.2019 - 13:14, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2968+ kez okundu.
 

CHP’li Atay, Çayyüzü, Musluca, Terziler’i ziyaret etti

CHP Aydın Eski Milletvekili, Millet İttifakı Efeler Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Fatih Atay’ın, Çayyüzü, Musluca ve Terziler Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldiği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Atay, 4 Şubat Dünya Kanser Günü'nde jeotermal enerji santrallerine vurgu yaparak, şunları söyledi: “Ünlü Tarihçi Heredot'un deyimi ile 'Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü', Evliya Çelebi'nin deyimi ile 'Ovalarından bal, dağlarından yağ akan şehir Aydın' günümüzde maalesef ki böyle anılmıyor. Türkiye'de kanser oranının en yüksek olduğu şehirlerden biri olan Aydın’ımızın toprakları ziyan edilmiş durumda. İktidar partisine yakın olan şirketler, adım başına jeotermal tesisi kuruyor ve hiçbir mekanizma, hiçbir güç engel olamıyor ve kontrol edilemiyor. Terziler'de, Çayyüzü'nde, Musluca'da yaşayan vatandaşlarımızın ürettiği mahsuller para etmiyor. Sizlere söz veriyorum, 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra Belediye Başkanı olduğum zaman, sizinle kol kola girip, halka zarar verecek jeotermal kuyularının açılmaması için direneceğim. Jeotermal tesislerinin yaşam hakkımızı elimizden almasına izin vermeyeceğim." Atay, sözlerine şöyle devam etti: "Elektrik her yerde üretilebilir. Ancak zeytin, incir ve kestaneyi her yerde üretemeyiz. İlk önce Jeotermal tesislerin kontrol altına alınmasını sağlayacağız daha sonra katma değeri yüksek ürünler nasıl üretiriz onu tartışacağız. Belediyede tarım müdürlüğü kuracağız. Efeler'de yaşayan çiftçi ve hayvancılıkla evine bir lokma götüren vatandaşlarımızın daha çok gelir elde etmesi için belediyemizin bütün imkanlarını kullanacağız. Ayrıca, 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra sizlerin desteği ile umuyorum ki Belediye Başkanı olacağım ve 10-12 Nisan'da Efeler Belediyesi'nin kasasını kaç para ile devraldığımı, ne kadar borç bulunduğunu açıklayacağım. Her yılda mal varlığımı sizlere sunacağım." Atay'ın mahalle ziyaretlerine CHP İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, CHP Efeler Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç ve bir çok partili eşlik etti.
CHP Aydın Eski Milletvekili, Millet İttifakı Efeler Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Fatih Atay’ın, Çayyüzü, Musluca ve Terziler Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldiği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Atay, 4 Şubat Dünya Kanser Günü'nde jeotermal enerji santrallerine vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Ünlü Tarihçi Heredot'un deyimi ile 'Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü', Evliya Çelebi'nin deyimi ile 'Ovalarından bal, dağlarından yağ akan şehir Aydın' günümüzde maalesef ki böyle anılmıyor. Türkiye'de kanser oranının en yüksek olduğu şehirlerden biri olan Aydın’ımızın toprakları ziyan edilmiş durumda. İktidar partisine yakın olan şirketler, adım başına jeotermal tesisi kuruyor ve hiçbir mekanizma, hiçbir güç engel olamıyor ve kontrol edilemiyor.

Terziler'de, Çayyüzü'nde, Musluca'da yaşayan vatandaşlarımızın ürettiği mahsuller para etmiyor. Sizlere söz veriyorum, 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra Belediye Başkanı olduğum zaman, sizinle kol kola girip, halka zarar verecek jeotermal kuyularının açılmaması için direneceğim. Jeotermal tesislerinin yaşam hakkımızı elimizden almasına izin vermeyeceğim."

Atay, sözlerine şöyle devam etti:

"Elektrik her yerde üretilebilir. Ancak zeytin, incir ve kestaneyi her yerde üretemeyiz. İlk önce Jeotermal tesislerin kontrol altına alınmasını sağlayacağız daha sonra katma değeri yüksek ürünler nasıl üretiriz onu tartışacağız.

Belediyede tarım müdürlüğü kuracağız. Efeler'de yaşayan çiftçi ve hayvancılıkla evine bir lokma götüren vatandaşlarımızın daha çok gelir elde etmesi için belediyemizin bütün imkanlarını kullanacağız. Ayrıca, 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra sizlerin desteği ile umuyorum ki Belediye Başkanı olacağım ve 10-12 Nisan'da Efeler Belediyesi'nin kasasını kaç para ile devraldığımı, ne kadar borç bulunduğunu açıklayacağım. Her yılda mal varlığımı sizlere sunacağım."

Atay'ın mahalle ziyaretlerine CHP İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, CHP Efeler Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç ve bir çok partili eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.