Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

CHP'den o partiye yeşil ışık

SİYASET (AA) - Anadolu Ajansı | 18.06.2015 - 19:08, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3190+ kez okundu.
 

CHP'den o partiye yeşil ışık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi. Parti genel merkezinde basına kapalı yapılan toplantı, 4 saat sürdü. Toplantıda 50 civarında il başkanının söz olarak, koalisyon tercihleri hakkında açıklamalarda bulunduğu öğrenildi. AK PARTİ İLE KOALİSYONA SICAK BAKMADILAR Çoğu il başkanının AK Parti ile bir koalisyona "sıcak bakmadığı"  öğrenilirken, bazı il başkanlarının ise geniş tabanlı bir koalisyonla ülkenin istikrarına katkı sunulacağını söylediği belirtildi. İl başkanlarının koalisyon görüşmeleri sırasında vereceği kararlara yönelik Kılıçdaroğlu'na desteklerini ilettikleri bildirildi. Öte yandan,  toplantıda bir erken seçim ihtimali üzerinde de durulduğu, il başkanlarının bu seçeneğe de hazır olunması istendiği ifade edildi. CHP'nin koalisyon kurmaktan, ülkeyi yönetmekten kaçan bir parti imajı vermemesine işaret eden il başkanları, iyi bir protokolle, CHP'nin mutlaka ülke yönetiminde söz sahibi olması gerektiğini belirttiler. HDP'YE YEŞİL IŞIK Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen il başkanları ise HDP'nin de bulunduğu bir koalisyonun faydalı olacağı görüşünü ilettiler. Kılıçdaroğlu'nun da toplantıda koalisyon ihtimalleri üzerine bir konuşma yaptığı ve il başkanlarından daha önce açıkladıkları 14 maddelik koalisyon ilkelerini halka anlatmalarını istediği dile getirildi. Kılıçdaroğlu'nun, il başkanlarına, "seçim bitti diye sahadan ayrılmayın, halkın yanında olun" çağrısında bulunduğu kaydedildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi.

Parti genel merkezinde basına kapalı yapılan toplantı, 4 saat sürdü. Toplantıda 50 civarında il başkanının söz olarak, koalisyon tercihleri hakkında açıklamalarda bulunduğu öğrenildi.

AK PARTİ İLE KOALİSYONA SICAK BAKMADILAR

Çoğu il başkanının AK Parti ile bir koalisyona "sıcak bakmadığı"  öğrenilirken, bazı il başkanlarının ise geniş tabanlı bir koalisyonla ülkenin istikrarına katkı sunulacağını söylediği belirtildi.

İl başkanlarının koalisyon görüşmeleri sırasında vereceği kararlara yönelik Kılıçdaroğlu'na desteklerini ilettikleri bildirildi. Öte yandan,  toplantıda bir erken seçim ihtimali üzerinde de durulduğu, il başkanlarının bu seçeneğe de hazır olunması istendiği ifade edildi.

CHP'nin koalisyon kurmaktan, ülkeyi yönetmekten kaçan bir parti imajı vermemesine işaret eden il başkanları, iyi bir protokolle, CHP'nin mutlaka ülke yönetiminde söz sahibi olması gerektiğini belirttiler.

HDP'YE YEŞİL IŞIK

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen il başkanları ise HDP'nin de bulunduğu bir koalisyonun faydalı olacağı görüşünü ilettiler.

Kılıçdaroğlu'nun da toplantıda koalisyon ihtimalleri üzerine bir konuşma yaptığı ve il başkanlarından daha önce açıkladıkları 14 maddelik koalisyon ilkelerini halka anlatmalarını istediği dile getirildi.

Kılıçdaroğlu'nun, il başkanlarına, "seçim bitti diye sahadan ayrılmayın, halkın yanında olun" çağrısında bulunduğu kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.