Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

CHP’den İYİ Parti’ye sert yanıt

SİYASET 24.01.2018 - 18:23, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3950+ kez okundu.
 

CHP’den İYİ Parti’ye sert yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Ali Çankır, yazılı bir açıklama yaparak, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner’i kınadığını bildirdi.

AYDIN- Recep Taner’in CHP’nin Atatürkçülük ve milliyetçilik ilkelerini tartışmaya açtığını belirten Başkan Çankır, “Bizim Atatürkçülüğümüzü, milliyetçiliğimizi kimse tartışmaya açamaz, Bizim Atatürk sevgimiz ve milliyetçiliğimiz canımızın dahi önündedir” dedi. İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner’in sözlerine yanıt veren CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İYİ Parti İl Başkanı Sayın Recep Taner, partimizin Atatürk ve milliyetçilik çizgisini, temel prensiplerini, altı okunu oy devşirme kolaycılığı ile tartışmaya açıyor. CHP'nin Aydın’daki güçlü seçmen kitleleri üzerinden sözde bu şekilde yerel seçimler için partisine oy devşirecek. Partimiz hakkında yaptığı ucuz ve mesnetsiz beyanları kınıyoruz. Bu tarz günümüzde siyasette linç kültürünü ve karalama siyasetini meşrulaştırmaktadır. CHP Kuvay-ı Milliye ruhuyla kurulmuş ve her gün o ruhla yönetilmeye devam eden bir partidir. CHP, Bakanlığa iki dilekçe verilerek değil, savaş meydanında kan ve gözyaşı dökülerek kurulmuş  kurtarıcı ve kurucu bir partidir. Bizim milliyetçiliğimizi sorgulamak kimsenin haddine değildir. Bizim Atatürk sevgimiz ve milliyetçiliğimiz canımızın dahi önündedir. Çanakkale'den, Sakarya'ya, oradan Kıbrıs'ta Beşparmak Dağları’na yazdığımız milliyetçiği, göğsümüzde onurla taşıdığımız 6 Ok'un nişaneleri o günlerde de bugün de ortadır. Bizim 17 ilçenin 17’sinede talip olmamız, Büyükşehir’i 150 bin oy farkla alma hedefimiz, birilerini çok korkutmuş. İYİ Parti İl Başkanı'nın bu hezeyandan dönmesini temenni eder, fikir ve projeler üzerinden siyaset yapmasını öneririm. Kavgacı ayrıştırıcı karalayıcı siyasette gelinen nokta ortadır. Bunu en iyi kendisinin bilmesi gerekir.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Ali Çankır, yazılı bir açıklama yaparak, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner’i kınadığını bildirdi.

AYDIN- Recep Taner’in CHP’nin Atatürkçülük ve milliyetçilik ilkelerini tartışmaya açtığını belirten Başkan Çankır, “Bizim Atatürkçülüğümüzü, milliyetçiliğimizi kimse tartışmaya açamaz, Bizim Atatürk sevgimiz ve milliyetçiliğimiz canımızın dahi önündedir” dedi.

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner’in sözlerine yanıt veren CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İYİ Parti İl Başkanı Sayın Recep Taner, partimizin Atatürk ve milliyetçilik çizgisini, temel prensiplerini, altı okunu oy devşirme kolaycılığı ile tartışmaya açıyor.

CHP'nin Aydın’daki güçlü seçmen kitleleri üzerinden sözde bu şekilde yerel seçimler için partisine oy devşirecek.

Partimiz hakkında yaptığı ucuz ve mesnetsiz beyanları kınıyoruz.

Bu tarz günümüzde siyasette linç kültürünü ve karalama siyasetini meşrulaştırmaktadır.

CHP Kuvay-ı Milliye ruhuyla kurulmuş ve her gün o ruhla yönetilmeye devam eden bir partidir. CHP, Bakanlığa iki dilekçe verilerek değil, savaş meydanında kan ve gözyaşı dökülerek kurulmuş  kurtarıcı ve kurucu bir partidir.

Bizim milliyetçiliğimizi sorgulamak kimsenin haddine değildir.

Bizim Atatürk sevgimiz ve milliyetçiliğimiz canımızın dahi önündedir.

Çanakkale'den, Sakarya'ya, oradan Kıbrıs'ta Beşparmak Dağları’na yazdığımız milliyetçiği, göğsümüzde onurla taşıdığımız 6 Ok'un nişaneleri o günlerde de bugün de ortadır.

Bizim 17 ilçenin 17’sinede talip olmamız, Büyükşehir’i 150 bin oy farkla alma hedefimiz, birilerini çok korkutmuş.

İYİ Parti İl Başkanı'nın bu hezeyandan dönmesini temenni eder, fikir ve projeler üzerinden siyaset yapmasını öneririm. Kavgacı ayrıştırıcı karalayıcı siyasette gelinen nokta ortadır. Bunu en iyi kendisinin bilmesi gerekir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.