Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

CHP'de kurultay artık kaçınılmazdır

SİYASET 05.08.2018 - 15:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2782+ kez okundu.
 

CHP'de kurultay artık kaçınılmazdır

Ünlü reklam filmi yönetmeni Abdullah Ekşioğlu, CHP Çağrı Heyeti'nin genel merkeze sunduğu imza sayısı kaç olursa olsun, CHP'de kurultayın artık kaçınılmaz olduğunu, hiç bir partinin seçmen ve delegenin böyle bir ekseriyetle kurultay talebine karşı uzun süre ayak direyemeyeceğini söyledi.

AYDIN- Basın Konseyi Eski Genel Sekreteri, tecrübeli gazeteci ve ünlü reklam filmi yönetmeni Abdullah Ekşioğlu, CHP'de yaşanan imza sürecini değerlendirdi. Ekşioğlu değerlendirmesinde, "Ben CHP üyesi değilim. Benim önceliğim ülkemizde demokrasinin tam anlamıyla işlevlik kazanması, basın, fikir ve ifade hürriyetinin şüphelere yer bırakmayacak bir şekilde tahsis edilmesidir. Yaşadığımız ülkeyi ve çağı güzelleştirebilmemiz, gelecek nesillere huzur içerisinde yaşayabilecekleri güçlü bir ülke bırakabilmemizin ilk adımı budur. Aksi halde hiç bir ekonomik ya da siyasi başarı mutlu bir toplum yaratmak için yeterli olmayacak, fikir ve ifade özgürlüğünden beslenemeyen sanat, kültürel bir çöküşün tetikleyicisi olacaktır" diyerek, CHP'de yaşanan sürecin, ülkemizin demokrasi geleneğinin yapılanmasında direkt rol oynayacağını, iktidara alternatif olabilecek, ülkemizin en köklü ve kurucu partisinin içerisinde yaşanan bu sürecin demokrasinin tüm yaşamımıza hakim kılınması bağlamından kopuk olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti. Ünlü reklam filmleri yönetmeni Abdullah Ekşioğlu, CHP Çağrı Heyeti'nin genel merkeze sunduğu imza sayısı kaç olursa olsun CHP'de kurultayın artık kaçınılmaz olduğunu, hiç bir partinin seçmen ve delegenin böyle bir ekseriyetle kurultay talebine karşı uzun süre ayak direyemeyeceğini söyledi. Ekşioğlu "Ok yaydan çıkmıştır bir kere, kurultay tartışmaları bu noktaya geldikten sonra ne seçmen ne de delege, başka bir çözümle tatmin olmayacak, bu tartışmalar bir kurultay toplanana kadar öyle ya da böyle devam edecektir." diyerek, bir partinin içerisindeki uzun süreli kurultay tartışmalarının partiyi yıpratmaktan başka bir şeye hizmet etmeyeceğini, bu nedenle genel merkezin ayak diremek yerine seçmenden ve delegeden gelen bu talebe bir an önce kurultayı toplayarak tatminkar bir yanıt vermesi gerektiğini kaydetti. Genel merkezin yoğun kurultay taleplerine olumsuz yanıt vermesinin seçmenin demokratikleşme beklentilerini sukut-u hayale uğratacağını, muhalif seçmen üzerinde umutsuzluk ve küskünlük oluşturacağını da vurgulayan ünlü reklam filmleri yönetmeni Abdullah Ekşioğlu, "kurultay toplanıp seçim süreci kurultayda tartışılır, CHP'de bir demokratikleşme ve yenilenme hareketi başlatılırsa kurultay sonucunda mevcut yönetimin iş başında kalması ya da yeni bir yönetim kadrosu seçilmesi ikincil derecede önemli olur." diyerek, mevcut yönetimin kurultaydan belki de daha da güçlenerek çıkabileceğini, sonuç ne olursa olsun diğer partilere de örnek olacak bu tutumun ülkenin toplam demokratikleşmesine katkıda bulunacağını, CHP genel merkezinin artik ayak diremeyi bırakarak ülkenin geleceği için kurultay kararını bir an önce alması gerektiğini bildirdi.
Ünlü reklam filmi yönetmeni Abdullah Ekşioğlu, CHP Çağrı Heyeti'nin genel merkeze sunduğu imza sayısı kaç olursa olsun, CHP'de kurultayın artık kaçınılmaz olduğunu, hiç bir partinin seçmen ve delegenin böyle bir ekseriyetle kurultay talebine karşı uzun süre ayak direyemeyeceğini söyledi.

AYDIN- Basın Konseyi Eski Genel Sekreteri, tecrübeli gazeteci ve ünlü reklam filmi yönetmeni Abdullah Ekşioğlu, CHP'de yaşanan imza sürecini değerlendirdi. Ekşioğlu değerlendirmesinde, "Ben CHP üyesi değilim. Benim önceliğim ülkemizde demokrasinin tam anlamıyla işlevlik kazanması, basın, fikir ve ifade hürriyetinin şüphelere yer bırakmayacak bir şekilde tahsis edilmesidir. Yaşadığımız ülkeyi ve çağı güzelleştirebilmemiz, gelecek nesillere huzur içerisinde yaşayabilecekleri güçlü bir ülke bırakabilmemizin ilk adımı budur. Aksi halde hiç bir ekonomik ya da siyasi başarı mutlu bir toplum yaratmak için yeterli olmayacak, fikir ve ifade özgürlüğünden beslenemeyen sanat, kültürel bir çöküşün tetikleyicisi olacaktır" diyerek, CHP'de yaşanan sürecin, ülkemizin demokrasi geleneğinin yapılanmasında direkt rol oynayacağını, iktidara alternatif olabilecek, ülkemizin en köklü ve kurucu partisinin içerisinde yaşanan bu sürecin demokrasinin tüm yaşamımıza hakim kılınması bağlamından kopuk olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.

Ünlü reklam filmleri yönetmeni Abdullah Ekşioğlu, CHP Çağrı Heyeti'nin genel merkeze sunduğu imza sayısı kaç olursa olsun CHP'de kurultayın artık kaçınılmaz olduğunu, hiç bir partinin seçmen ve delegenin böyle bir ekseriyetle kurultay talebine karşı uzun süre ayak direyemeyeceğini söyledi. Ekşioğlu "Ok yaydan çıkmıştır bir kere, kurultay tartışmaları bu noktaya geldikten sonra ne seçmen ne de delege, başka bir çözümle tatmin olmayacak, bu tartışmalar bir kurultay toplanana kadar öyle ya da böyle devam edecektir." diyerek, bir partinin içerisindeki uzun süreli kurultay tartışmalarının partiyi yıpratmaktan başka bir şeye hizmet etmeyeceğini, bu nedenle genel merkezin ayak diremek yerine seçmenden ve delegeden gelen bu talebe bir an önce kurultayı toplayarak tatminkar bir yanıt vermesi gerektiğini kaydetti.

Genel merkezin yoğun kurultay taleplerine olumsuz yanıt vermesinin seçmenin demokratikleşme beklentilerini sukut-u hayale uğratacağını, muhalif seçmen üzerinde umutsuzluk ve küskünlük oluşturacağını da vurgulayan ünlü reklam filmleri yönetmeni Abdullah Ekşioğlu, "kurultay toplanıp seçim süreci kurultayda tartışılır, CHP'de bir demokratikleşme ve yenilenme hareketi başlatılırsa kurultay sonucunda mevcut yönetimin iş başında kalması ya da yeni bir yönetim kadrosu seçilmesi ikincil derecede önemli olur." diyerek, mevcut yönetimin kurultaydan belki de daha da güçlenerek çıkabileceğini, sonuç ne olursa olsun diğer partilere de örnek olacak bu tutumun ülkenin toplam demokratikleşmesine katkıda bulunacağını, CHP genel merkezinin artik ayak diremeyi bırakarak ülkenin geleceği için kurultay kararını bir an önce alması gerektiğini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.