Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

CHP'de kayıp para krizi büyüyor

SİYASET 07.01.2015 - 11:07, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3428+ kez okundu.
 

CHP'de kayıp para krizi büyüyor

CHP'de Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Mustafa Sarıgül arasındaki savaş sürerken bu kez "kayıp para" krizi patladı.

İstanbul'da, bir otelde para toplantısı haberi, CHP'de deprem etkisi yarattı. Söz konusu toplantı, 2013'ün Ekim ayında yapıldı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığındaki toplantıya, İstanbul'daki partili belediye başkanları çağrıldı. Kılıçdaroğlu, +1 adlı TV kanalını diriltmek üzere havuz oluşturacaklarını açıkladı. 'İNTİKAM ALIYORLAR...' CHP lideri, küçük belediyelerden 500'er bin, Ataşehir ve Sarıyer'den 2'şer milyon dolar istedi. "Kanalın başına da Uğur Dündar gelecek" dedi. Takvim'de yer alan habere göre CHP'li başkanların çoğu, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın Levent'teki ofisinde paraları ödedi. Ancak o para hiçbir zaman kanala gitmedi! Kanal battı, para sırra kadem bastı. İşte bu haber üzerine CHP'de kayıp para krizi patlak verdi. Partililer kayıp paranın peşine düşerken Erdoğan Toprak, olayı yalanladı. "Tüm iddialar, aday olamayan bazı kişilerin intikam çabalarının sonucu" diyerek eski belediye başkanlarını suçladı. Takvim gazetesinin görüştüğü Bakırköy eski Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in açıklamaları ise gündeme bomba gibi düştü. İşte o açıklamalar: 'ERDOĞAN BEY ÇOK İYİ BİLİR' "Olanları üzüntü ve esefle karşıladım. Sheraton Maslak Otel'deki toplantıya katılan belediye başkanlarının suçlanmasını yadırgadım. Erdoğan Bey bilmeli ki ben hiç seçim kaybetmedim. Yüzde 40'la geldiğim Bakırköy'de oyları yüzde 60'a taşıdım. Benim neden Genel Merkez tarafından aday gösterilmediğimi Erdoğan Bey çok iyi bilir. Erdoğan Bey'in sözlerini üzerime almıyorum. Unutulmamalı ki toplum önünde onun da, benim de değerim belli. Oysa Erdoğan Bey, delegelerin oylarıyla Parti Meclisi'ne bile seçilememiş biridir. Şimdilik bu polemiği uzatmak istemiyorum. Ama eğer yargı, olaya müdahil olursa herhalde herkesin söyleyecek bir çift sözü vardır." HALKI DİNLEMEDİLER Ateş Ünal Erzen, 2004 ila 2009 yılları arasında Bakırköy Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Ancak son seçimlerde partisi tarafından aday gösterilmedi. Bunun üzerine Bakırköylüler gazetelere "Ateş başkanıma dokunma" diye ilan verdi. Ancak CHP Genel Merkezi halkı dinlemedi. Erzen'i aday göstermedi. MİNAREYİ ÇALAN KILIFINI HAZIRLAR CHP Maltepe Eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Erdoğan Toprak'ın "Aday olamayan bazı kişiler intikam duygusuyla hareket ediyor" sözlerine tepki gösterdi. Erzen şunları söyledi: "Seçime giremedim ki seçim kaybedeyim. Atanmadım ki seçim kaybedeyim. Biraz kelimeyi iyi seçsin. Hırsızlar, yani minareyi çalan, kılıfı hazırlar. Hırsızların hep böyle mazeretleri vardır. Ne kadar çaldığını söylesin, biz de ona göre hezeyanımızı söyleriz. Hezeyanımız çalınan paralardır, Kazanmayan seçim değil. Erdoğan Toprak çıksın erkekçe söylesin. Ben yaşadıklarımı ve duyduklarımı anlatıyorum. Kimin ne verdiğini bilmiyorum. Bu arkadaşlarımın 'Verdim' dediği lafları biliyorum. Bana söyleyenlerin yani. Ama endirekt yoldan da nasıl istendiğini biliyorum. Bunu da anlayabilmişim. O kadar algım varmış!"
CHP'de Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Mustafa Sarıgül arasındaki savaş sürerken bu kez "kayıp para" krizi patladı.

İstanbul'da, bir otelde para toplantısı haberi, CHP'de deprem etkisi yarattı. Söz konusu toplantı, 2013'ün Ekim ayında yapıldı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığındaki toplantıya, İstanbul'daki partili belediye başkanları çağrıldı. Kılıçdaroğlu, +1 adlı TV kanalını diriltmek üzere havuz oluşturacaklarını açıkladı.

'İNTİKAM ALIYORLAR...'

CHP lideri, küçük belediyelerden 500'er bin, Ataşehir ve Sarıyer'den 2'şer milyon dolar istedi. "Kanalın başına da Uğur Dündar gelecek" dedi. Takvim'de yer alan habere göre CHP'li başkanların çoğu, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın Levent'teki ofisinde paraları ödedi. Ancak o para hiçbir zaman kanala gitmedi! Kanal battı, para sırra kadem bastı. İşte bu haber üzerine CHP'de kayıp para krizi patlak verdi. Partililer kayıp paranın peşine düşerken Erdoğan Toprak, olayı yalanladı. "Tüm iddialar, aday olamayan bazı kişilerin intikam çabalarının sonucu" diyerek eski belediye başkanlarını suçladı. Takvim gazetesinin görüştüğü Bakırköy eski Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in açıklamaları ise gündeme bomba gibi düştü. İşte o açıklamalar:

'ERDOĞAN BEY ÇOK İYİ BİLİR'

"Olanları üzüntü ve esefle karşıladım. Sheraton Maslak Otel'deki toplantıya katılan belediye başkanlarının suçlanmasını yadırgadım. Erdoğan Bey bilmeli ki ben hiç seçim kaybetmedim. Yüzde 40'la geldiğim Bakırköy'de oyları yüzde 60'a taşıdım. Benim neden Genel Merkez tarafından aday gösterilmediğimi Erdoğan Bey çok iyi bilir. Erdoğan Bey'in sözlerini üzerime almıyorum. Unutulmamalı ki toplum önünde onun da, benim de değerim belli. Oysa Erdoğan Bey, delegelerin oylarıyla Parti Meclisi'ne bile seçilememiş biridir. Şimdilik bu polemiği uzatmak istemiyorum. Ama eğer yargı, olaya müdahil olursa herhalde herkesin söyleyecek bir çift sözü vardır."

HALKI DİNLEMEDİLER

Ateş Ünal Erzen, 2004 ila 2009 yılları arasında Bakırköy Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Ancak son seçimlerde partisi tarafından aday gösterilmedi. Bunun üzerine Bakırköylüler gazetelere "Ateş başkanıma dokunma" diye ilan verdi. Ancak CHP Genel Merkezi halkı dinlemedi. Erzen'i aday göstermedi.

MİNAREYİ ÇALAN KILIFINI HAZIRLAR

CHP Maltepe Eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Erdoğan Toprak'ın "Aday olamayan bazı kişiler intikam duygusuyla hareket ediyor" sözlerine tepki gösterdi. Erzen şunları söyledi: "Seçime giremedim ki seçim kaybedeyim. Atanmadım ki seçim kaybedeyim. Biraz kelimeyi iyi seçsin. Hırsızlar, yani minareyi çalan, kılıfı hazırlar. Hırsızların hep böyle mazeretleri vardır. Ne kadar çaldığını söylesin, biz de ona göre hezeyanımızı söyleriz. Hezeyanımız çalınan paralardır, Kazanmayan seçim değil. Erdoğan Toprak çıksın erkekçe söylesin. Ben yaşadıklarımı ve duyduklarımı anlatıyorum. Kimin ne verdiğini bilmiyorum. Bu arkadaşlarımın 'Verdim' dediği lafları biliyorum. Bana söyleyenlerin yani. Ama endirekt yoldan da nasıl istendiğini biliyorum. Bunu da anlayabilmişim. O kadar algım varmış!"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.