Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

CHP ve AKP itiraz etti: YSK 14.00’da toplandı

ASAYİŞ 23.06.2019 - 14:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3821+ kez okundu.
 

CHP ve AKP itiraz etti: YSK 14.00’da toplandı

Yüksek Seçim Kurulu, bazı sandıklarda milletvekili mühürlü zarfların kullanılması ve CHP ile AKP'nin itiraz ederek oyların geçerli sayılması talebi üzerine 14.00'da toplandı.

AYDIN- İstanbul’da yenilenen seçimlerinde oy kullanma işlemi sürerken bazı ilçelerdeki sandıklarda oy zarflarının üzerinde ‘Milletvekilleri seçimi’ mührü basılması dikkat çekmişti. İtirazlar üzerine Beykoz İlçe Seçim Kurulu zarfların geçerli sayılmasına karar verdi. Ancak Yüksek Seçim Kurulu’nun bu zarfların kullanılmasını daha önceden açıklamaması, sosyal medyada sert tepkilere yol açtı. Konu üzerine CHP avukatları harekete geçip itirazlarını yaptı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nde kullanılan mühürle mühürlü zarfların sandıklarda tutanakla belirlendiğini ve oyların geçerli sayılması için YSK’ya başvuruda bulunulduğunu açıkladı. AKP de milletvekili mühürlü oyların geçerli sayılması için YSK’ya başvuru yaptı.
Yüksek Seçim Kurulu, bazı sandıklarda milletvekili mühürlü zarfların kullanılması ve CHP ile AKP'nin itiraz ederek oyların geçerli sayılması talebi üzerine 14.00'da toplandı.

AYDIN- İstanbul’da yenilenen seçimlerinde oy kullanma işlemi sürerken bazı ilçelerdeki sandıklarda oy zarflarının üzerinde ‘Milletvekilleri seçimi’ mührü basılması dikkat çekmişti.

İtirazlar üzerine Beykoz İlçe Seçim Kurulu zarfların geçerli sayılmasına karar verdi. Ancak Yüksek Seçim Kurulu’nun bu zarfların kullanılmasını daha önceden açıklamaması, sosyal medyada sert tepkilere yol açtı.

Konu üzerine CHP avukatları harekete geçip itirazlarını yaptı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nde kullanılan mühürle mühürlü zarfların sandıklarda tutanakla belirlendiğini ve oyların geçerli sayılması için YSK’ya başvuruda bulunulduğunu açıkladı.

AKP de milletvekili mühürlü oyların geçerli sayılması için YSK’ya başvuru yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.