Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘CHP savaş meydanlarında kurulan partidir’

SİYASET 09.09.2019 - 11:12, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4543+ kez okundu.
 

‘CHP savaş meydanlarında kurulan partidir’

Ebedi Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İki büyük eserimden biridir’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türk Milleti’nin emperyalizme karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nda, savaş meydanlarında kurulan bir parti olduğunu belirten CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, kuruluş yıldönümünü kutladı.

AYDIN - CHP’nin kuruluş yıldönümüyle ilgili yazılı bir açıklama yapan Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin sonsuza kadar savunucusudur. Ulusumuzun, Atamızın gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine ulaşma yolundaki çatısıdır” dedi. CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, şunları söyledi: “Bizlere bir taraftan bu şanlı tarihin mirasçısı olma onurunu verirken bir taraftan da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine sahip çıkma sorumluluğu vermektedir. Bu temel değerler, ülkemizin temelini oluşturmaktadır. Emperyalizme direnme gücü, özgürlük aşkı, ülkemizi bir ve beraber tutma kararlılığı, çağdaş uygarlığı yakalama arzusu, CHP’nin harcı da işte bu değerlerle karılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi 96 yıl önceki aynı ruh ve inançla, Cumhuriyete, Demokrasiye, Atatürk İlke ve Devrimlerine sonsuza kadar bağlı kalmaya devam edecektir. Partimizin her neferi de bu mirasa sahip çıkmakta, geçmişte olduğu gibi bugün de, demokrasinin, laikliğin, hukuk devletinin ve adaletin savunucusu ve koruyucusu olarak mücadelesini sürdürmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi, ilkeleri ve değerleri konusunda, özgürlükçü, eşitlikçi, kuvvetler ayrılığını ve hukukun üstünlüğünü esas alan, ülkenin birliğini ve bağımsızlığını, hakça paylaşan bir toplum için, sosyal adaleti, dayanışmayı amaç edinmeye devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Ebedi Genel Başkanım Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, önceki Genel Başkanlarımızı ve partimize emek vermiş, ebediyete intikal etmiş tüm partililerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, mensubu olmaktan onur duyduğum, Partimizin 96.Kuruluş yıldönümünü ve İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılını kutluyorum.”
Ebedi Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İki büyük eserimden biridir’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türk Milleti’nin emperyalizme karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nda, savaş meydanlarında kurulan bir parti olduğunu belirten CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, kuruluş yıldönümünü kutladı.

AYDIN - CHP’nin kuruluş yıldönümüyle ilgili yazılı bir açıklama yapan Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin sonsuza kadar savunucusudur. Ulusumuzun, Atamızın gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine ulaşma yolundaki çatısıdır” dedi.

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, şunları söyledi:

“Bizlere bir taraftan bu şanlı tarihin mirasçısı olma onurunu verirken bir taraftan da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine sahip çıkma sorumluluğu vermektedir. Bu temel değerler, ülkemizin temelini oluşturmaktadır.

Emperyalizme direnme gücü, özgürlük aşkı, ülkemizi bir ve beraber tutma kararlılığı, çağdaş uygarlığı yakalama arzusu, CHP’nin harcı da işte bu değerlerle karılmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi 96 yıl önceki aynı ruh ve inançla, Cumhuriyete, Demokrasiye, Atatürk İlke ve Devrimlerine sonsuza kadar bağlı kalmaya devam edecektir. Partimizin her neferi de bu mirasa sahip çıkmakta, geçmişte olduğu gibi bugün de, demokrasinin, laikliğin, hukuk devletinin ve adaletin savunucusu ve koruyucusu olarak mücadelesini sürdürmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi, ilkeleri ve değerleri konusunda, özgürlükçü, eşitlikçi, kuvvetler ayrılığını ve hukukun üstünlüğünü esas alan, ülkenin birliğini ve bağımsızlığını, hakça paylaşan bir toplum için, sosyal adaleti, dayanışmayı amaç edinmeye devam edecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Ebedi Genel Başkanım Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, önceki Genel Başkanlarımızı ve partimize emek vermiş, ebediyete intikal etmiş tüm partililerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, mensubu olmaktan onur duyduğum, Partimizin 96.Kuruluş yıldönümünü ve İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılını kutluyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.