Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

CHP Milletvekili Berberoğlu tutuklandı

SİYASET 14.06.2017 - 17:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3917+ kez okundu.
 

CHP Milletvekili Berberoğlu tutuklandı

MİT TIR'larının görüntülerinin yayınlanması davasında yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme Berberoğlu'nun tutuklanmasına karar verdi.

Enis Berberoğlu askeri casusluk yaptığı suçlamasıyla önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ardından Berberoğlu'nun cezasından indirime gidilerek cezası 25 yıla indirildi. Duruşma salonunda olan CHP Milletvekili Berberoğlu tutuklandı. Tutuklama kararı sonrası Enis Berberoğlu, adliye koridorunda konuştu. Berberoğlu, "Olmadık bir işten böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın" dedi. Berberoğlu, "Siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağım" diye konuştu. BERBEROĞLU'NUN AVUKATINDAN AÇIKLAMA: KAÇMA ŞÜPHESİYLE TUTUKLANDI Kararın ardından Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün Adliye önünde basın açıklaması yaptı. Ergün verilen karar nedeniyle hukuk adına utanç duyduklarını söyledi. Avukat Murat Ergün, kendisinin ve müvekkilinin FETÖ'yle mücadele ettiğini belirtti. Ergün, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun ise "Kaçma şüphesi olduğu gerekçesiyle tutuklandığını" ifade etti. Avukat Ergün yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "FETÖ'yle mücadele etmiş bir avukat olarak ve müvekkilim görevini yaparken FETÖ'yle mücadele etmiş bir basın mensubu olarak bugün burda FETÖ'cülükle suçlanıp mahkum olmaktan utanç duyuyoruz. Ama utancımızın kaynağı biz ya da bizim yaptığımız eylemler değil, hukuk adına bize yapılandır, hukuk adına utanıyoruz. Enis Berberoğlu'nun avukatı olmaktan onur duyuyorum çünkü hiçbir zaman hukuksuzluğa içeride de dışarıda da teslim olmadı. Hep doğruları söyledi, ayrılmadan önce söylediği son söz: Eğer memleket için hayırlı olacaksa bir kere değil 10 kere müebbet yemeye hazırım. Bu hukuka doğru demokrasiye doğru gidişin bir başlandıgıcı bir vesilesi olsun dedi. Değerli arkadaşlar biliyor musunuz İstanbul Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu ne için tutuklandı? Sabit ikametgahı var denilen serbest bırakıldığı, iyi uyuyamıyor uykusu kaçıyor denilen damatların serbest bırakıldığı yerde her duruşmaya gelen öğle yemeğinde arkadaki kafede tost yiyerek tekrar duruşmaya gelen İstanbul Milletvekili kaçma şüphesiyle tutuklandı." CHP'DEN İLK TEPKİ: NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ CHP Grup Başkanvekili Engin Altay mahkemenin kararı sonrası davanın görüldüğü Çağlayan Adliyesi'nin önünde açıklama yaptı. Karara sert bir şekilde tepki gösteren Altay, kararın muhalefete gözdağı niteliğinde olduğunu söyledi. Altay, "Cumhuriyet Halk Partisi yapılması gereken her şeyi yapacak" dedi. DÜNDAR VE GÜL'ÜN DOSYASI AYRILDI Öte yandan Berberoğlu'yla aynı davada yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül'ün dosyaları ayrıldı.
MİT TIR'larının görüntülerinin yayınlanması davasında yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme Berberoğlu'nun tutuklanmasına karar verdi.

Enis Berberoğlu askeri casusluk yaptığı suçlamasıyla önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ardından Berberoğlu'nun cezasından indirime gidilerek cezası 25 yıla indirildi.

Duruşma salonunda olan CHP Milletvekili Berberoğlu tutuklandı. Tutuklama kararı sonrası Enis Berberoğlu, adliye koridorunda konuştu. Berberoğlu, "Olmadık bir işten böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın" dedi. Berberoğlu, "Siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağım" diye konuştu.

BERBEROĞLU'NUN AVUKATINDAN AÇIKLAMA: KAÇMA ŞÜPHESİYLE TUTUKLANDI

Kararın ardından Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün Adliye önünde basın açıklaması yaptı. Ergün verilen karar nedeniyle hukuk adına utanç duyduklarını söyledi. Avukat Murat Ergün, kendisinin ve müvekkilinin FETÖ'yle mücadele ettiğini belirtti. Ergün, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun ise "Kaçma şüphesi olduğu gerekçesiyle tutuklandığını" ifade etti.

Avukat Ergün yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "FETÖ'yle mücadele etmiş bir avukat olarak ve müvekkilim görevini yaparken FETÖ'yle mücadele etmiş bir basın mensubu olarak bugün burda FETÖ'cülükle suçlanıp mahkum olmaktan utanç duyuyoruz. Ama utancımızın kaynağı biz ya da bizim yaptığımız eylemler değil, hukuk adına bize yapılandır, hukuk adına utanıyoruz. Enis Berberoğlu'nun avukatı olmaktan onur duyuyorum çünkü hiçbir zaman hukuksuzluğa içeride de dışarıda da teslim olmadı. Hep doğruları söyledi, ayrılmadan önce söylediği son söz: Eğer memleket için hayırlı olacaksa bir kere değil 10 kere müebbet yemeye hazırım. Bu hukuka doğru demokrasiye doğru gidişin bir başlandıgıcı bir vesilesi olsun dedi. Değerli arkadaşlar biliyor musunuz İstanbul Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu ne için tutuklandı? Sabit ikametgahı var denilen serbest bırakıldığı, iyi uyuyamıyor uykusu kaçıyor denilen damatların serbest bırakıldığı yerde her duruşmaya gelen öğle yemeğinde arkadaki kafede tost yiyerek tekrar duruşmaya gelen İstanbul Milletvekili kaçma şüphesiyle tutuklandı."

CHP'DEN İLK TEPKİ: NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay mahkemenin kararı sonrası davanın görüldüğü Çağlayan Adliyesi'nin önünde açıklama yaptı. Karara sert bir şekilde tepki gösteren Altay, kararın muhalefete gözdağı niteliğinde olduğunu söyledi. Altay, "Cumhuriyet Halk Partisi yapılması gereken her şeyi yapacak" dedi.

DÜNDAR VE GÜL'ÜN DOSYASI AYRILDI

Öte yandan Berberoğlu'yla aynı davada yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül'ün dosyaları ayrıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.