Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

CHP kuruluşunun 94. yılını kutladı

SİYASET 09.09.2017 - 19:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3999+ kez okundu.
 

CHP kuruluşunun 94. yılını kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunun 94. Yıl dönümü dolayısıyla CHP Aydın İl Başkanlığı tarafından Atatürk Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

AYDIN- Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, 94. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Aydın’daki törene CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Efeler Belediyesi Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Barış Altıntaş, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Efeler İlçe Başkanı Mehmet Şık ve çok sayıda partili katıldı. İl Başkanı Bayram İnci’nin Ata’nın huzuruna çelenk sunmasıyla başlayan tören, İstiklal Marşı ve Saygı duruşuyla devam etti. Törende konuşma yapan İnci, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet değerlerini korumaya ve Türkiye’nin aydınlık yüzünü büyütmeye devam edecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne sonuna kadar sahip çıkacağız. CHP, saltanata son verenlerin, bir devri kapatıp bir devri açanların partisidir. Her türlü baskıya rağmen ülkeyi dünya savaşının dışında tutanların, demokrasi için iktidardan vazgeçmeyi bilenlerin partisidir. CHP, darbelere direnenlerin partisidir. CHP, kuruluşundan bu yana gerici örgütlenmelere karşı çok ciddi mücadeleler vermiş, yönünü çağdaş dünyaya dönmüş, cemaat ve tarikatların büyük tehlike olduğunu saptamış ve ona göre siyaset yapmıştır. Çünkü tarikat ve cemaatlerin ortak noktası Atatürk’e, laikliğe, çağdaşlığa ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı olmaktır. “FETÖ’NÜN TEZGAHINDAN GEÇECEKSİN” Hakim, savcı, genel müdür, bankacı hatta milletvekili olmanın gerek ve yeter şartı FETÖ’nün tezgahından geçmekle mümkün olduğu ne çabuk unutuldu. Bütün bu süreçlerin hangisinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliği vardı. Hangi Cumhuriyet Halk Partili FETÖ’nün elebaşısı için “değerli büyüğüm, büyük insan, üstat, din alimi” methiyeleri dizerek, “seni özledik, ne olur dön” yalvarışlarında bulunmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin içerisinde FETÖ mensuplarını değil, Kuvay-ı Milliyecileri, devrimcileri bulabilirsiniz. Daha dün FETÖ ordumuza kumpas kurup, ülkenin Genelkurmay Başkanı dahil, yüzlerce subayı Silivri zindanlarına atarken, “Ben bu davaların savcısıyım” diyen kimdi. CHP olarak bedeli ne olursa olsun adaleti, insan haklarını, demokrasiyi laikliği, sosyal devleti ve hukuk devletini savunacağız, mücadele edeceğiz. Başta ulu önerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin ve partimizin kurtuluşu ve kuruluşunda emek verenleri, bu uğurda hayatını yitirenleri ve aziz şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor, partimizin 94.kuruluş yıl dönümü kutlu olsun, mutlu olsun.” Başkan Bayram İnci son olarak, “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye, Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve devrimleri. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” diyerek sözlerini tamamladı. Haber/Foto: Gezgin Değirmenci
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunun 94. Yıl dönümü dolayısıyla CHP Aydın İl Başkanlığı tarafından Atatürk Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

AYDIN- Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, 94. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Aydın’daki törene CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Efeler Belediyesi Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Barış Altıntaş, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Efeler İlçe Başkanı Mehmet Şık ve çok sayıda partili katıldı.

İl Başkanı Bayram İnci’nin Ata’nın huzuruna çelenk sunmasıyla başlayan tören, İstiklal Marşı ve Saygı duruşuyla devam etti.

Törende konuşma yapan İnci, şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet değerlerini korumaya ve Türkiye’nin aydınlık yüzünü büyütmeye devam edecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne sonuna kadar sahip çıkacağız. CHP, saltanata son verenlerin, bir devri kapatıp bir devri açanların partisidir. Her türlü baskıya rağmen ülkeyi dünya savaşının dışında tutanların, demokrasi için iktidardan vazgeçmeyi bilenlerin partisidir. CHP, darbelere direnenlerin partisidir.

CHP, kuruluşundan bu yana gerici örgütlenmelere karşı çok ciddi mücadeleler vermiş, yönünü çağdaş dünyaya dönmüş, cemaat ve tarikatların büyük tehlike olduğunu saptamış ve ona göre siyaset yapmıştır. Çünkü tarikat ve cemaatlerin ortak noktası Atatürk’e, laikliğe, çağdaşlığa ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı olmaktır.

“FETÖ’NÜN TEZGAHINDAN GEÇECEKSİN”

Hakim, savcı, genel müdür, bankacı hatta milletvekili olmanın gerek ve yeter şartı FETÖ’nün tezgahından geçmekle mümkün olduğu ne çabuk unutuldu. Bütün bu süreçlerin hangisinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliği vardı. Hangi Cumhuriyet Halk Partili FETÖ’nün elebaşısı için “değerli büyüğüm, büyük insan, üstat, din alimi” methiyeleri dizerek, “seni özledik, ne olur dön” yalvarışlarında bulunmuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin içerisinde FETÖ mensuplarını değil, Kuvay-ı Milliyecileri, devrimcileri bulabilirsiniz. Daha dün FETÖ ordumuza kumpas kurup, ülkenin Genelkurmay Başkanı dahil, yüzlerce subayı Silivri zindanlarına atarken, “Ben bu davaların savcısıyım” diyen kimdi.

CHP olarak bedeli ne olursa olsun adaleti, insan haklarını, demokrasiyi laikliği, sosyal devleti ve hukuk devletini savunacağız, mücadele edeceğiz.

Başta ulu önerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin ve partimizin kurtuluşu ve kuruluşunda emek verenleri, bu uğurda hayatını yitirenleri ve aziz şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor, partimizin 94.kuruluş yıl dönümü kutlu olsun, mutlu olsun.”

Başkan Bayram İnci son olarak, “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye, Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve devrimleri. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber/Foto: Gezgin Değirmenci

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.