Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

CHP, Gaffar Okkan ve Mumcu’yu andı

GÜNCEL 25.01.2019 - 15:46, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3909+ kez okundu.
 

CHP, Gaffar Okkan ve Mumcu’yu andı

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Efeler İlçe Kadın Kolları, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükran Soner ve Uğur Mumcu Vakfı Temsilcisi yazar Taylan Özbay’ın konuşmacı olarak katılımlarıyla Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan’ı andı.

AYDIN- Mumcu ve Ali Gaffar Okkan’nın hayatından kesitler sunulduğu Şükran Güngör Tiyatro Salonu’ndaki programda konuşan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, Uğur Mumcu cinayetinin ardından faillerin bulunacağına dair sözler verildiğini, fakat aradan 26 yıl geçmesine rağmen faillerin hala bulunamadığını belirtti. Uğur Mumcu’nun Türkiye için aydınlanmayı, bağımsızlığı, özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü ifade ettiğini vurgulayan Başkan Ekiz, ‘’Hainler neden onu seçmişti! Çünkü Uğur Mumcu Atatürk Devrimleri’nin ve özgürlüğün yılmaz savunucusu olduğundan, ömrünü Türkiye’nin çağdaşlaşma ve gelişme mücadelesine adamış olmasından, kendisini ‘Kalpaksız Kuvayi Milliye’ neferi olarak tanımlamasından, kalemin kılıçtan keskin olduğunu ortaya koymuş olmasından, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz dediği için hainler onu seçti’’ şeklinde konuştu. Ali Gaffar Okkan’ın 469 kalaşnikof mermisiyle haince öldürüldüğünü hatırlatan Başkan Ekiz, ocak ayının ülkemiz, demokrasi yolunda yitirilenler, geride kalan ve mücadeleye devam edenler için karanlık ve acılarla dolu bir ay olduğunu belirterek, ‘’Cumhuriyeti savunan aydınlar tek tek katledildi. Yitirdiğimiz tüm aydınlarımızı saygı ve özlemle anıyorum’’ dedi. Konuşmasına, programa Şükran Soner’i karşılamak için geldiğini ifade ederek başlayan Hedef Gazetesi Köşe Yazarı Atilla Dağıstanlı, Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Kadın kolları Başkanı Sevgili Özlem Hanım’ı ve yönetim kurulunu Uğur Mumcu’yu anmak için lokma dağıtmak yerine onunla birlikte çalışan şükran Soner Hanımefendi’yi davet ettikleri için kendilerini kutluyorum’’ dedi. Şükran Soner’in, 610 gün boyunca Akdeniz Haber Ajansı’nda sürdürdükleri grevde kendilerine börek yapıp getirdiğini belirten Dağıstanlı, ‘’Şükran Soner devrimcilerin bacısıdır. O işçi sınıfının temsilcisidir. O cumhuriyetin bekçisidir. O Cumhuriyet Gazetesi’nin bekçisidir’’ ifadelerini kullandı. Atilla Dağıstanlı’dan sonra konuşma yapan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki, şunları söyledi: ‘’24 Ocak 1993, emperyalizm ve işbirlikçilerine karşı dik duruşun, sömürüye karşı emeği, gericiliğe karşı bilimi, bölücülüğe karşı ulusal bütünlüğü ve faşizme karşı demokrasiyi savunmayı kendine felsefe edinmiş Uğur Mumcu’dan kurtulmanın en yolunun onu yok etmekten geçtiğini düşünenlerin seçtiği tarihtir.’’ 12 Eylül Dönemi’nde Uğur Mumcu’nun, Kenan Evren’in şeriatçılardan para alarak çocukları eğittiğini belgelerle basın toplantısında kanıtlayıp Kenan Evreni özür dilemek zorunda bıraktığını hatırlatan Fatih Atay, ‘’Böyle insanların toplumumuzda azalmış olmasına üzülüyoruz. İnsanların cesaretinin kırılmasından, artık aydın, çağdaş dediğimiz insanların korkak olmasından üzüntü duyuyoruz’’ ifadelerini kullandı. Şükran Güngör Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen anma programına, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, CHP Efeler Belediye Başkan Adayı M. Fatih Atay, CHP İl Gençlik Kolları yönetici ve üyeleri, Hedef Gazetesi köşe yazarı Atilla Dağıstanlı ve partililer katıldı.
Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Efeler İlçe Kadın Kolları, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükran Soner ve Uğur Mumcu Vakfı Temsilcisi yazar Taylan Özbay’ın konuşmacı olarak katılımlarıyla Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan’ı andı.

AYDIN- Mumcu ve Ali Gaffar Okkan’nın hayatından kesitler sunulduğu Şükran Güngör Tiyatro Salonu’ndaki programda konuşan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, Uğur Mumcu cinayetinin ardından faillerin bulunacağına dair sözler verildiğini, fakat aradan 26 yıl geçmesine rağmen faillerin hala bulunamadığını belirtti. Uğur Mumcu’nun Türkiye için aydınlanmayı, bağımsızlığı, özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü ifade ettiğini vurgulayan Başkan Ekiz, ‘’Hainler neden onu seçmişti! Çünkü Uğur Mumcu Atatürk Devrimleri’nin ve özgürlüğün yılmaz savunucusu olduğundan, ömrünü Türkiye’nin çağdaşlaşma ve gelişme mücadelesine adamış olmasından, kendisini ‘Kalpaksız Kuvayi Milliye’ neferi olarak tanımlamasından, kalemin kılıçtan keskin olduğunu ortaya koymuş olmasından, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz dediği için hainler onu seçti’’ şeklinde konuştu.

Ali Gaffar Okkan’ın 469 kalaşnikof mermisiyle haince öldürüldüğünü hatırlatan Başkan Ekiz, ocak ayının ülkemiz, demokrasi yolunda yitirilenler, geride kalan ve mücadeleye devam edenler için karanlık ve acılarla dolu bir ay olduğunu belirterek, ‘’Cumhuriyeti savunan aydınlar tek tek katledildi. Yitirdiğimiz tüm aydınlarımızı saygı ve özlemle anıyorum’’ dedi.

Konuşmasına, programa Şükran Soner’i karşılamak için geldiğini ifade ederek başlayan Hedef Gazetesi Köşe Yazarı Atilla Dağıstanlı, Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Kadın kolları Başkanı Sevgili Özlem Hanım’ı ve yönetim kurulunu Uğur Mumcu’yu anmak için lokma dağıtmak yerine onunla birlikte çalışan şükran Soner Hanımefendi’yi davet ettikleri için kendilerini kutluyorum’’ dedi.

Şükran Soner’in, 610 gün boyunca Akdeniz Haber Ajansı’nda sürdürdükleri grevde kendilerine börek yapıp getirdiğini belirten Dağıstanlı, ‘’Şükran Soner devrimcilerin bacısıdır. O işçi sınıfının temsilcisidir. O cumhuriyetin bekçisidir. O Cumhuriyet Gazetesi’nin bekçisidir’’ ifadelerini kullandı.

Atilla Dağıstanlı’dan sonra konuşma yapan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki, şunları söyledi:

‘’24 Ocak 1993, emperyalizm ve işbirlikçilerine karşı dik duruşun, sömürüye karşı emeği, gericiliğe karşı bilimi, bölücülüğe karşı ulusal bütünlüğü ve faşizme karşı demokrasiyi savunmayı kendine felsefe edinmiş Uğur Mumcu’dan kurtulmanın en yolunun onu yok etmekten geçtiğini düşünenlerin seçtiği tarihtir.’’

12 Eylül Dönemi’nde Uğur Mumcu’nun, Kenan Evren’in şeriatçılardan para alarak çocukları eğittiğini belgelerle basın toplantısında kanıtlayıp Kenan Evreni özür dilemek zorunda bıraktığını hatırlatan Fatih Atay, ‘’Böyle insanların toplumumuzda azalmış olmasına üzülüyoruz. İnsanların cesaretinin kırılmasından, artık aydın, çağdaş dediğimiz insanların korkak olmasından üzüntü duyuyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Şükran Güngör Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen anma programına, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, CHP Efeler Belediye Başkan Adayı M. Fatih Atay, CHP İl Gençlik Kolları yönetici ve üyeleri, Hedef Gazetesi köşe yazarı Atilla Dağıstanlı ve partililer katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.