Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

CHP Emek Büroları toplanıyor

SİYASET 09.08.2017 - 16:47, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3009+ kez okundu.
 

CHP Emek Büroları toplanıyor

CHP Ege Bölgesi Emek Büro temsilcileri ile bir araya geliyor

AYDIN- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın Ege Bölgesi’ndeki CHP Emek Büro Temsilcileriyle Kuşadası’nda bir araya geleceği bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Cumhuriyet Halk Partisi olarak işçi sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına bağlı olarak kurulan Emek Bürolar’nın, Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’nın katılımı ile 12 Ağustos 2017 Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında Kuşadası Pine Bay Otel’de toplantı yapacaklarını söyledi. Türkiye’de, artan işsiz sayısı da kullanılarak, başta işsizlik baskısı olmak üzere çeşitli baskı yöntemleriyle emek mücadelesinin etkisizleştirildiğini, emekçilerin reel gelirlerinin düştüğünü, bütün grevlerin milli güvenlik bahanesiyle yasaklandığını ve özellikle olağanüstü halin ilan edilmesinin ardından hak istemenin suç haline getirildiği bir dönemin yaşandığını belirten Başkan İnci, emekçilerin bir taraftan hakları budanırken, diğer taraftan kullanmalarının önünde yasal bir engel bulunmayan hakların da kullandırılmadığını dile getirdi. Tarihin en korkunç en ağır sömürüsü yaşandığını ileri süren Bayram İnci, şunları söyledi: “Her yıl binlerce insanımız iş yerlerinde iş cinayetlerine kurban giderken, açlık ve yoksulluk milyonları esir almışken bu kaderi değiştirecek tek parti olan CHP, alın terine, insan yaşamına ve onuruna sahip çıkıyor. Bugün ekonomik krizin olmadığını söyleyenler, ülkenin büyüdüğünü söyleyenler, şunu bilsinler ki gerçeği gizleyemiyorlar. Milyonlarca aç, yoksul, işsiz insan her gün yandaş medyada AKP'nin yalanlarını izliyor. Biz AKP yalanlarına karşı, açık bir meydan okumayla yola çıkıyoruz ve emeğin bütün bileşenlerini bir araya getiriyoruz. Amacımız emeği özgürleştirecek, işsize iş, yoksula aş üretecek bir düzeni kurmaktır. Emek Büroları olarak, 'bu düzen değişmelidir' diyoruz ve AKP'nin yağma ve talan düzenini emekçilerle birlikte yıkacağımızı söylüyoruz. Türkiye’de 17 milyon yoksul insan var. Nüfusun yüzde 1'i, servetin yüzde 54'üne sahip. Emekçilerimizin en çok karşılaştığı tehdit ise işsizlik. AKP'nin 14 yıllık iktidarında işsizlik oranı rekor kırdı. böyle bir ortamda Kuşadası’nda yapılacak olan Emek Büroları Ege Bölge Toplantısı’nın amacı, CHP Emek Büroları, var olan sendikal yapıları güçlendirmenin yanında, emekçilerin çok büyük kesiminin hapsedildiği örgütsüzlüğü kırmak ve onları örgütlü hale getirmektir. Emek hareketinin ve emekçilerin sorunları masa başında fark edilemez. Emek Büroları bu bilinçle, tüm sorunların tespitini yerinde yapacak, çözümler için farklı fikirlere başvuracak ve nihayetinde tüm sorun alanlarına yönelik politika üretimini yapacaktır.”
CHP Ege Bölgesi Emek Büro temsilcileri ile bir araya geliyor

AYDIN- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın Ege Bölgesi’ndeki CHP Emek Büro Temsilcileriyle Kuşadası’nda bir araya geleceği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Cumhuriyet Halk Partisi olarak işçi sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına bağlı olarak kurulan Emek Bürolar’nın, Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’nın katılımı ile 12 Ağustos 2017 Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında Kuşadası Pine Bay Otel’de toplantı yapacaklarını söyledi.

Türkiye’de, artan işsiz sayısı da kullanılarak, başta işsizlik baskısı olmak üzere çeşitli baskı yöntemleriyle emek mücadelesinin etkisizleştirildiğini, emekçilerin reel gelirlerinin düştüğünü, bütün grevlerin milli güvenlik bahanesiyle yasaklandığını ve özellikle olağanüstü halin ilan edilmesinin ardından hak istemenin suç haline getirildiği bir dönemin yaşandığını belirten Başkan İnci, emekçilerin bir taraftan hakları budanırken, diğer taraftan kullanmalarının önünde yasal bir engel bulunmayan hakların da kullandırılmadığını dile getirdi.

Tarihin en korkunç en ağır sömürüsü yaşandığını ileri süren Bayram İnci, şunları söyledi:

“Her yıl binlerce insanımız iş yerlerinde iş cinayetlerine kurban giderken, açlık ve yoksulluk milyonları esir almışken bu kaderi değiştirecek tek parti olan CHP, alın terine, insan yaşamına ve onuruna sahip çıkıyor. Bugün ekonomik krizin olmadığını söyleyenler, ülkenin büyüdüğünü söyleyenler, şunu bilsinler ki gerçeği gizleyemiyorlar. Milyonlarca aç, yoksul, işsiz insan her gün yandaş medyada AKP'nin yalanlarını izliyor. Biz AKP yalanlarına karşı, açık bir meydan okumayla yola çıkıyoruz ve emeğin bütün bileşenlerini bir araya getiriyoruz. Amacımız emeği özgürleştirecek, işsize iş, yoksula aş üretecek bir düzeni kurmaktır. Emek Büroları olarak, 'bu düzen değişmelidir' diyoruz ve AKP'nin yağma ve talan düzenini emekçilerle birlikte yıkacağımızı söylüyoruz.

Türkiye’de 17 milyon yoksul insan var. Nüfusun yüzde 1'i, servetin yüzde 54'üne sahip. Emekçilerimizin en çok karşılaştığı tehdit ise işsizlik. AKP'nin 14 yıllık iktidarında işsizlik oranı rekor kırdı. böyle bir ortamda Kuşadası’nda yapılacak olan Emek Büroları Ege Bölge Toplantısı’nın amacı, CHP Emek Büroları, var olan sendikal yapıları güçlendirmenin yanında, emekçilerin çok büyük kesiminin hapsedildiği örgütsüzlüğü kırmak ve onları örgütlü hale getirmektir. Emek hareketinin ve emekçilerin sorunları masa başında fark edilemez. Emek Büroları bu bilinçle, tüm sorunların tespitini yerinde yapacak, çözümler için farklı fikirlere başvuracak ve nihayetinde tüm sorun alanlarına yönelik politika üretimini yapacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.