Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

CHP ‘demokrasi’ istedi

SİYASET 17.04.2018 - 12:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4073+ kez okundu.
 

CHP ‘demokrasi’ istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 16 Nisan Referandumu’nun yıl dönümünde, 81 ilde olduğu gibi Aydın’da da OHAL'e karşı eylem yaptı.

AYDIN- “OHAL değil demokrasi istiyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen eylemde açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “İlan ederken 1,5 ay bile sürmeyecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL, bardağı çoktan taşırmıştır" dedi. CHP, Olağanüstü Hal (OHAL)’e karşı Türkiye genelinde 81 ilde oturma eylemi ve tepki açıklamaları yaptı. CHP Aydın İl Başkanlığı tarafından, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, il örgütü yöneticileri ile partililerin katılımıyla Atatürk Kent Meydanı’nda oturma eylemi gerçekleştirildi. Polisin, Atatürk Kent Meydanı çevresinde geniş güvenlik önemli aldığı gözlenirken, ellerindeki dövizlerle OHAL’e tepki gösteren CHP’liler, hep bir ağızdan çeşitli şarkılar söyledi. Yaklaşık bir saat süren oturma eylemi sorunsuz bir şekilde sona erdi. Eylemde açılan bir pankartta ise yön işaretleri kullanılarak demokrasi yazısıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi, OHAL yazısıyla da AK Parti Aydın İl Binası işaret edildi. OHAL’E DERHAL SON VERİLMELİ Başkan Çankır, yaptığı açıklamada, sözlerini şöyle tamamladı: “İlan ederken bir buçuk ay bile sürmeyecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL, bardağı çoktan taşırmıştır. Sabır testisi kırılmış, toplumun büyük çoğunluğu OHAL rejimine 'Artık yeter' demeye başlamıştır. Bugün iktidar partisi ve yeni ortakları, Türkiye'yi uçuruma adım adım yaklaştıran OHAL'i bir kez daha uzatmanın peşindedir. Postallı darbelerle mücadele etme vaadiyle gelenler, gelinen noktada takım elbiseli darbeciler haline gelmiştir. Bizim talebimiz kesindir. Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir. Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır. Sendikalar, meslek odaları ve birlikleri ile sivil toplum örgütlerine yönelik iktidar gücü ile uygulanan sindirme politikaları son bulmalıdır. Sivil darbe ile tek koltukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı erkleri, yeniden çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir. Sadece bu meydandan değil, Türkiye'nin 81 ilindeki meydanlardan Ankara'daki Saraylıları uyarıyoruz. Bizler OHAL değil, demokrasi istiyoruz.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 16 Nisan Referandumu’nun yıl dönümünde, 81 ilde olduğu gibi Aydın’da da OHAL'e karşı eylem yaptı.

AYDIN- “OHAL değil demokrasi istiyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen eylemde açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “İlan ederken 1,5 ay bile sürmeyecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL, bardağı çoktan taşırmıştır" dedi.

CHP, Olağanüstü Hal (OHAL)’e karşı Türkiye genelinde 81 ilde oturma eylemi ve tepki açıklamaları yaptı. CHP Aydın İl Başkanlığı tarafından, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, il örgütü yöneticileri ile partililerin katılımıyla Atatürk Kent Meydanı’nda oturma eylemi gerçekleştirildi.

Polisin, Atatürk Kent Meydanı çevresinde geniş güvenlik önemli aldığı gözlenirken, ellerindeki dövizlerle OHAL’e tepki gösteren CHP’liler, hep bir ağızdan çeşitli şarkılar söyledi. Yaklaşık bir saat süren oturma eylemi sorunsuz bir şekilde sona erdi. Eylemde açılan bir pankartta ise yön işaretleri kullanılarak demokrasi yazısıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi, OHAL yazısıyla da AK Parti Aydın İl Binası işaret edildi.

OHAL’E DERHAL SON VERİLMELİ

Başkan Çankır, yaptığı açıklamada, sözlerini şöyle tamamladı:

“İlan ederken bir buçuk ay bile sürmeyecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL, bardağı çoktan taşırmıştır. Sabır testisi kırılmış, toplumun büyük çoğunluğu OHAL rejimine 'Artık yeter' demeye başlamıştır.

Bugün iktidar partisi ve yeni ortakları, Türkiye'yi uçuruma adım adım yaklaştıran OHAL'i bir kez daha uzatmanın peşindedir. Postallı darbelerle mücadele etme vaadiyle gelenler, gelinen noktada takım elbiseli darbeciler haline gelmiştir.

Bizim talebimiz kesindir. Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir. Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır. Sendikalar, meslek odaları ve birlikleri ile sivil toplum örgütlerine yönelik iktidar gücü ile uygulanan sindirme politikaları son bulmalıdır.

Sivil darbe ile tek koltukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı erkleri, yeniden çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir. Sadece bu meydandan değil, Türkiye'nin 81 ilindeki meydanlardan Ankara'daki Saraylıları uyarıyoruz. Bizler OHAL değil, demokrasi istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.