Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

CHP 97 yaşında

SİYASET 09.09.2020 - 12:43, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3013+ kez okundu.
 

CHP 97 yaşında

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP'nin 97. kuruluş yıldönümü nedeniyle yayınladığı yazılı basın açıklaması yayınladı.

Başkan Çankır açıklamasında şu sözlere yer verdi: "Cumhuriyet Halk Partisi, bağımsızlık mücadelesini yürüten Ebedi Liderimiz, Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 yılında kuruldu. Emperyalist ülkelerin işgali altında bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşunu gerçekleştiren, dünyanın en köklü ve Türkiye’nin en eski siyasi örgütlenmesidir. CHP 97 Yıl önce onurlu ve gururlu, kimseye ödün vermeyen, kimsenin önünde eğilmeyen ekonomik bağımsızlığını sağlayan, kimseden borç dilenmeyen, Mustafa Kemal’in ve onun gibi düşünenlerin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan itibaren Türkiye’nin imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili rejime geçişte, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, sosyal devletin oluşmasında emekleri ve emek verenleriyle beraber bugünlere kadar gelmiştir. CHP, kurulduğu günden bugüne, Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerinin, demokrasinin, emeğin ve insan haklarının yılmaz bekçisi olmuştur. Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu ilkelerden asla taviz vermeden, bugün de, halkımız ve ülkemiz için, cumhuriyetimizin korunması, refahın artırılması, üretim ekonomisini tekrar tesis etmek için çalışıyoruz. Kendi saltanatları, ikballeri uğruna her şeyi mübah sayanlarla, mücadele etmek ve ülkemizi ekonomik refaha kavuşturmak için siyaset yapıyoruz. CHP, bu ülkede savaşı bitirip, huzuru getiren,sanayi ve tarımda iktisadi kurulumlar oluşturarak ülkemizi refaha kavuşturan partidir. CHP, Cumhuriyeti kuran, ona en çok sahip çıkan partidir. CHP, halkıyla yürüyen, hiçbir ayrım yapmadan tüm kesimleri kucaklayan partidir. CHP Türkiye’dir! Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, hiçbir hesap, bizim insanımızdan ve ülkemizin geleceğinden daha değerli değildir. İktidarının sürmesi için her yolu mübah sayanlara dur diyecek olan, Halkın ve Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir!Amacımız hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye inşa etmektir. İlke ve Devrimleriniz ile ll. Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. CHP, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve demokrasiyi kuran parti olarak, Türkiye’nin aydınlık geleceğini hedefleyen ezilenlerin ve halkın partisi olarak halkımızı kucaklamaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle,mensubu olmaktan onur duyduğum CHP’nin 97. kuruluş yıldönümünü örgütümüz ve tüm halkımız adına kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım. Mücadelemiz hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi'nin mimarları olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimiz rahmetle anıyoruz."
CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP'nin 97. kuruluş yıldönümü nedeniyle yayınladığı yazılı basın açıklaması yayınladı.

Başkan Çankır açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Cumhuriyet Halk Partisi, bağımsızlık mücadelesini yürüten Ebedi Liderimiz, Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 yılında kuruldu. Emperyalist ülkelerin işgali altında bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşunu gerçekleştiren, dünyanın en köklü ve Türkiye’nin en eski siyasi örgütlenmesidir. CHP 97 Yıl önce onurlu ve gururlu, kimseye ödün vermeyen, kimsenin önünde eğilmeyen ekonomik bağımsızlığını sağlayan, kimseden borç dilenmeyen, Mustafa Kemal’in ve onun gibi düşünenlerin partisidir.

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan itibaren Türkiye’nin imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili rejime geçişte, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, sosyal devletin oluşmasında emekleri ve emek verenleriyle beraber bugünlere kadar gelmiştir. CHP, kurulduğu günden bugüne, Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerinin, demokrasinin, emeğin ve insan haklarının yılmaz bekçisi olmuştur. Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu ilkelerden asla taviz vermeden, bugün de, halkımız ve ülkemiz için, cumhuriyetimizin korunması, refahın artırılması, üretim ekonomisini tekrar tesis etmek için çalışıyoruz. Kendi saltanatları, ikballeri uğruna her şeyi mübah sayanlarla, mücadele etmek ve ülkemizi ekonomik refaha kavuşturmak için siyaset yapıyoruz. CHP, bu ülkede savaşı bitirip, huzuru getiren,sanayi ve tarımda iktisadi kurulumlar oluşturarak ülkemizi refaha kavuşturan partidir. CHP, Cumhuriyeti kuran, ona en çok sahip çıkan partidir. CHP, halkıyla yürüyen, hiçbir ayrım yapmadan tüm kesimleri kucaklayan partidir. CHP Türkiye’dir!

Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, hiçbir hesap, bizim insanımızdan ve ülkemizin geleceğinden daha değerli değildir. İktidarının sürmesi için her yolu mübah sayanlara dur diyecek olan, Halkın ve Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir!Amacımız hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye inşa etmektir.

İlke ve Devrimleriniz ile ll. Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz.

CHP, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve demokrasiyi kuran parti olarak, Türkiye’nin aydınlık geleceğini hedefleyen ezilenlerin ve halkın partisi olarak halkımızı kucaklamaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle,mensubu olmaktan onur duyduğum CHP’nin 97. kuruluş yıldönümünü örgütümüz ve tüm halkımız adına kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım. Mücadelemiz hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir.

Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi'nin mimarları olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimiz rahmetle anıyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.