Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

CHP, 19 Mayıs’ı kutladı

SİYASET 19.05.2018 - 13:27, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3402+ kez okundu.
 

CHP, 19 Mayıs’ı kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

AYDIN- CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, sabah saatlerinde, parti yöneticileri ve üyeleriyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Başkan Çankır, burada bir açıklama yaparak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Açıklamasında, “Ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktı” anımsatmasında bulunan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, şunları söyledi: “19 Mayıs 1919’da atılan bu tarihi adım vatanı işgal edilmiş, savaşlarda yorgun düşmüş yoksul halkımızın kendi kaderini eline aldığı, ayağını bağlayan zincirleri kırdığı bir milattır. Ulu Önder Atatürk’ün yolumuzu aydınlatan bu tarihi başlangıcıyla özgürlüğe ve bağımsızlığa âşık olan halkımız, boyunduruk altında yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. 19 Mayıs, halkımızın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı türlü yöntemlerle önemsizleştirmeye çalışanlar, bayram kutlamalarını yasaklayanlar ise, özgürlük ve bağımsızlık iradesini kabullenemeyen odaklardır. Bu odakların amaçlarına ulaşamayacağı açıktır. Tek adam rejimi kurarak, halkımızın özgürlüğünü gasp ederek, baskı ve zorbalıkla kendi rejimlerini kuracağını düşünenler, amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta bize bu güzel ülkeyi emanet eden, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın büyük önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Büyük Atatürk’ün ‘Bütün ümidim sizlerdedir’ dediği; özgür ve demokratik geleceğimizin mimarı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

AYDIN- CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, sabah saatlerinde, parti yöneticileri ve üyeleriyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Başkan Çankır, burada bir açıklama yaparak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Açıklamasında, “Ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktı” anımsatmasında bulunan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, şunları söyledi:

“19 Mayıs 1919’da atılan bu tarihi adım vatanı işgal edilmiş, savaşlarda yorgun düşmüş yoksul halkımızın kendi kaderini eline aldığı, ayağını bağlayan zincirleri kırdığı bir milattır.

Ulu Önder Atatürk’ün yolumuzu aydınlatan bu tarihi başlangıcıyla özgürlüğe ve bağımsızlığa âşık olan halkımız, boyunduruk altında yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. 19 Mayıs, halkımızın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı türlü yöntemlerle önemsizleştirmeye çalışanlar, bayram kutlamalarını yasaklayanlar ise, özgürlük ve bağımsızlık iradesini kabullenemeyen odaklardır. Bu odakların amaçlarına ulaşamayacağı açıktır. Tek adam rejimi kurarak, halkımızın özgürlüğünü gasp ederek, baskı ve zorbalıkla kendi rejimlerini kuracağını düşünenler, amaçlarına ulaşamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta bize bu güzel ülkeyi emanet eden, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın büyük önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Büyük Atatürk’ün ‘Bütün ümidim sizlerdedir’ dediği; özgür ve demokratik geleceğimizin mimarı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.