Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Cezaya kızdı 'Deniz Kızı' heykelini kırdı

YAŞAM 24.08.2015 - 21:15, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3166+ kez okundu.
 

Cezaya kızdı 'Deniz Kızı' heykelini kırdı

Yunanistan'ın kuzeyindeki turistik Halkidiki yarımadasının Sitonia bölgesinde çıplaklar kampının da bulunduğu Kavurotripes sahilindeki ünlü ‘Deniz Kızı’ heykeli yaratıcısının kurbanı oldu.

1997 yılında Kavurotripes sahilinde kendi imkanları ile 6.6 metrelik ‘Deniz Kızı’ heykelini yapan heykeltraş Dionisios Karipidis, Sitonia Belediyesi’nin birkaç yıl önce ‘doğa yapısını bozuyor’ gerekçesiyle kendisine 533 euro ceza kesmesine çok kızdı. Açtığı davayı kaybeden Karipidis, belediyenin “Ya cezayı öde ya da heykeli yıkacağız” ültimatomu üzerine, yazdığı mektupla “Ya 533 euro’yu ödemeyeceğim, ya da eserimi tahrip edeceğim” diye cevap verdi. Helketraş Karapidis, önceki gün elinde çekiç ile Kavurotripes sahiline gelerek tehdidini gerçekleştirdi. Karipidis önce çırılçıplak soyundu sonra da çok sayıda Yunan ve yabancı turistin gözleri önünde kendi eserini tahrip etti.
Yunanistan'ın kuzeyindeki turistik Halkidiki yarımadasının Sitonia bölgesinde çıplaklar kampının da bulunduğu Kavurotripes sahilindeki ünlü ‘Deniz Kızı’ heykeli yaratıcısının kurbanı oldu.

1997 yılında Kavurotripes sahilinde kendi imkanları ile 6.6 metrelik ‘Deniz Kızı’ heykelini yapan heykeltraş Dionisios Karipidis, Sitonia Belediyesi’nin birkaç yıl önce ‘doğa yapısını bozuyor’ gerekçesiyle kendisine 533 euro ceza kesmesine çok kızdı.

Açtığı davayı kaybeden Karipidis, belediyenin “Ya cezayı öde ya da heykeli yıkacağız” ültimatomu üzerine, yazdığı mektupla “Ya 533 euro’yu ödemeyeceğim, ya da eserimi tahrip edeceğim” diye cevap verdi.

Helketraş Karapidis, önceki gün elinde çekiç ile Kavurotripes sahiline gelerek tehdidini gerçekleştirdi. Karipidis önce çırılçıplak soyundu sonra da çok sayıda Yunan ve yabancı turistin gözleri önünde kendi eserini tahrip etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.