Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çevreci gazeteciler bir araya geldi

GÜNCEL 09.10.2017 - 09:23, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2715+ kez okundu.
 

Çevreci gazeteciler bir araya geldi

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye), Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Okuryazarlığı Atölye Çalışması’ konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

AYDIN- İstanbul Şişli Radisson Blu Otel Toplantı Salonu’nda Anadolu’da hizmet veren yerel ve yaygın medya kuruluşu temsilcilerinin de katılımı ile gerçekleşen ÇED Okuryazarlığı Atölye Çalışması’na WWF-Türkiye Üyesi Aslı Gemici, Gül Türün, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) üyesi Av. Ömer Aykul, Kazdağı Doğal ve Kültürekl Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan ve Birgün Gazetes’nden Özgür Gürbüz konuşmacı olarak katıldı. Gün boyu devam edecen bilgilendirme toplantısında bir açılama yapan Gül Türün, Doğal Hayatı Koruma Vakfı olarak, Avrupa Birliği’nin finansal desteğiyle Türkiye’de ve Balkanlar’daki beş ülkede Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) ve Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD) süreçlerini yakından takip eden bir proje yürüttüklerini, Çevreye Uyumlu Sosyo-Ekonomik Kalkınma için Sivil Tolum Hareketi (CO-SEED) başlıklı proje, sivil tolumun kapasitesinin güçlendirilmesi ve ilgili yasal çerçevenin geliştirilmesinin yanı sıra basının süreçlere yönelik ilgi ve farkındalığını artırmayı amaçlandığını ifade etti. WWF- Türkiye üyesi Aslı Gemici, yaptığı sunumun da CO-SEED projesini anlatırken TEMA üyesi Av. Ömer Aykul, ÇED ve SÇD tanımlar ve süreçleri hakkında bilgi verdi. Yaptığı sunumun da ÇED süreçleri hakkında bili veren Birün Gazetesi’den Özgür Gürbüz ise çevre haberleri ile ilgili haber akışının sağlanması için çevre mevzuatı konusunda uzman hukukçulara ihtiyacın olduğunu ifade ederek, bu nedenle baro’larda mesleki eğitimlere ve gönüllü uzman hukukçular ve sivil tolum kuruluşlarında (STK) destek vermesine ihtiyacın olduğunu belirtti.
Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye), Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Okuryazarlığı Atölye Çalışması’ konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

AYDIN- İstanbul Şişli Radisson Blu Otel Toplantı Salonu’nda Anadolu’da hizmet veren yerel ve yaygın medya kuruluşu temsilcilerinin de katılımı ile gerçekleşen ÇED Okuryazarlığı Atölye Çalışması’na WWF-Türkiye Üyesi Aslı Gemici, Gül Türün, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) üyesi Av. Ömer Aykul, Kazdağı Doğal ve Kültürekl Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan ve Birgün Gazetes’nden Özgür Gürbüz konuşmacı olarak katıldı.

Gün boyu devam edecen bilgilendirme toplantısında bir açılama yapan Gül Türün, Doğal Hayatı Koruma Vakfı olarak, Avrupa Birliği’nin finansal desteğiyle Türkiye’de ve Balkanlar’daki beş ülkede Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) ve Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD) süreçlerini yakından takip eden bir proje yürüttüklerini, Çevreye Uyumlu Sosyo-Ekonomik Kalkınma için Sivil Tolum Hareketi (CO-SEED) başlıklı proje, sivil tolumun kapasitesinin güçlendirilmesi ve ilgili yasal çerçevenin geliştirilmesinin yanı sıra basının süreçlere yönelik ilgi ve farkındalığını artırmayı amaçlandığını ifade etti.

WWF- Türkiye üyesi Aslı Gemici, yaptığı sunumun da CO-SEED projesini anlatırken TEMA üyesi Av. Ömer Aykul, ÇED ve SÇD tanımlar ve süreçleri hakkında bilgi verdi.

Yaptığı sunumun da ÇED süreçleri hakkında bili veren Birün Gazetesi’den Özgür Gürbüz ise çevre haberleri ile ilgili haber akışının sağlanması için çevre mevzuatı konusunda uzman hukukçulara ihtiyacın olduğunu ifade ederek, bu nedenle baro’larda mesleki eğitimlere ve gönüllü uzman hukukçular ve sivil tolum kuruluşlarında (STK) destek vermesine ihtiyacın olduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.