Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Cevizler mevsimi şaşırdı

GÜNCEL 06.09.2016 - 14:11, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3116+ kez okundu.
 

Cevizler mevsimi şaşırdı

Aşırı sıcaklar nedeniyle bu yıl cevizler erken olgunlaştı

AYDIN- Aydın’da bir çok ürün gibi bu yıl cevizler de erken olgunlaştı. Geçtiğimi yıllarda Eylül ayının sonlarında hasat edilen cevizlerin bu yıl yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle yaklaşık bir ay gibi erken olgunlaştığını belirten Osman Madran, “Aşırı sıcaklar bu yıl tüm ürünlerin hasadını erkene aldı. Geçen yıllarda Eylül sonunda hasat ettiğimiz cevizleri bu yıl Eylül başında çırpıyoruz” dedi. Aydın’ın yüksek kesimlerinde oldukça kaliteli ve lezzetli ceviz olduğunu belirten Çine Soğukoluk Mahallesi sakinlerinden Osman Madran, “Havası nedeniyle Aydın’ın yaylalarındaki cevizler de oldukça kaliteli ürünler verir. Bu yıl rekolte de ceviz iriliği de düşük.  Bu yıl son yarım asrın en sıcak günlerinin yaşanması nedeniyle ürünler erken olgunlaştı. Tabi bu kaliteyi olumsuz etkiledi” dedi. “Beyin fonksiyonlarını geliştiriyor” Eskiden bölgede fazla ceviz yetiştirilmediğini şimdi ise herkesin kendi sağlığı için bile tüketeceği miktarda ceviz ürettiğini belirten Osman Madran, cevizin içerisindeki yağ profili ve magnezyum sayesinde zihinsel fonksiyonların işlevselliğini arttırdığını çocuklarda zihni geliştirdiğini yaşlılarda ise alzheimer rahatsızlığını yavaşlattığını söyledi. Şifa için yıllık belli miktarda ceviz tükettiklerini belirten Osman Madran, “Günümüzde yaşlıların en büyük sorunu alzheimer rahatsızlığı. Doktorlar cevizin çocukların zeka gelişimine fayda sağladığını, kalp atışını düzenlediğini söylüyor. Bunun yanında erkeklerde meydana gelen prostat kanserini de engelliyormuş” diyerek kendi tüketeceği cevizi kendisinin ürettiğini söyledi.
Aşırı sıcaklar nedeniyle bu yıl cevizler erken olgunlaştı

AYDIN- Aydın’da bir çok ürün gibi bu yıl cevizler de erken olgunlaştı. Geçtiğimi yıllarda Eylül ayının sonlarında hasat edilen cevizlerin bu yıl yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle yaklaşık bir ay gibi erken olgunlaştığını belirten Osman Madran, “Aşırı sıcaklar bu yıl tüm ürünlerin hasadını erkene aldı. Geçen yıllarda Eylül sonunda hasat ettiğimiz cevizleri bu yıl Eylül başında çırpıyoruz” dedi.

Aydın’ın yüksek kesimlerinde oldukça kaliteli ve lezzetli ceviz olduğunu belirten Çine Soğukoluk Mahallesi sakinlerinden Osman Madran, “Havası nedeniyle Aydın’ın yaylalarındaki cevizler de oldukça kaliteli ürünler verir. Bu yıl rekolte de ceviz iriliği de düşük.  Bu yıl son yarım asrın en sıcak günlerinin yaşanması nedeniyle ürünler erken olgunlaştı. Tabi bu kaliteyi olumsuz etkiledi” dedi.

“Beyin fonksiyonlarını geliştiriyor”

Eskiden bölgede fazla ceviz yetiştirilmediğini şimdi ise herkesin kendi sağlığı için bile tüketeceği miktarda ceviz ürettiğini belirten Osman Madran, cevizin içerisindeki yağ profili ve magnezyum sayesinde zihinsel fonksiyonların işlevselliğini arttırdığını çocuklarda zihni geliştirdiğini yaşlılarda ise alzheimer rahatsızlığını yavaşlattığını söyledi.

Şifa için yıllık belli miktarda ceviz tükettiklerini belirten Osman Madran, “Günümüzde yaşlıların en büyük sorunu alzheimer rahatsızlığı. Doktorlar cevizin çocukların zeka gelişimine fayda sağladığını, kalp atışını düzenlediğini söylüyor. Bunun yanında erkeklerde meydana gelen prostat kanserini de engelliyormuş” diyerek kendi tüketeceği cevizi kendisinin ürettiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.