Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çetin hayat şartları Emine Nineyi sarsmadı

YAŞAM 03.04.2017 - 12:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2958+ kez okundu.
 

Çetin hayat şartları Emine Nineyi sarsmadı

Germencikli Emine Sarsılmaz’dan genç kızlara nasihat: “Kendi ayaklarınız üzerinde durmayı öğrenin.”

AYDIN- Aydın’ın Germencik İlçesi’nde yaşayan 60 yaşındaki Emine Sarsılmaz’ın hayat hikayesi görenleri şaşırtıyor. ‘Ne oldum değil ne olacağım diyeceksin’ diyen Emine Sarsılmaz, 55 yaşından sonra iş hayatına atılarak gençlere örnek oldu.  Bir zamanlar Germencik’in en ünlü müteahhidinin hanımı olan Emine Sarıslmaz, şimdi Germencik’in en hamarat aşçısı ve börekçisi olarak tanınıyor. 14 yaşında gelin 18 yaşında da anne olduğunu belirten Emine Sarsılmaz, çetin hayat şartlarına karşı sarsılmamak için gençlerin çok iyi yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bugün çok varlık içinde yaşayıp ömrünün sonuna kadar bu şekilde yaşayacağını düşünenlerin kendisini örnek almasını isteyen 2 çocuk 2 de torun sahibi Emine Sarsılmaz, özellikle kızların çok iyi yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Hayatta insanın başına ne zaman neyin geleceğinin belli olmadığını belirten Emine Sarsılmaz, “Bu bölgenin ilk müteahhidi eşimdi. Zamanında işlerimiz çok iyiydi. Ancak bir şekilde hayatın çetin şartları bizi de vurdu. 14 yaşından 55 yaşına kadar eşim işadamı olduğu için çok güzel bir hayat yaşadım. Ancak 5 yıl önce eşim iflas edince her şeyimizi satmak zorunda kaldık. Ancak hiçbir zaman pes etmedim. Hayata yeniden başladım. Önce evde sac böreği yapıp seyyar olarak sattım. Ardından iş yeri açtım. Zamanında Anam beni bu şekilde yetiştirmese idi bugün ben isyanlarda olurdum. Genç kızların da her şart ve ortamda dimdik ayakta kalabilmeleri için çok iyi yetiştirilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Germencikli Emine Sarsılmaz’dan genç kızlara nasihat: “Kendi ayaklarınız üzerinde durmayı öğrenin.”

AYDIN- Aydın’ın Germencik İlçesi’nde yaşayan 60 yaşındaki Emine Sarsılmaz’ın hayat hikayesi görenleri şaşırtıyor. ‘Ne oldum değil ne olacağım diyeceksin’ diyen Emine Sarsılmaz, 55 yaşından sonra iş hayatına atılarak gençlere örnek oldu.  Bir zamanlar Germencik’in en ünlü müteahhidinin hanımı olan Emine Sarıslmaz, şimdi Germencik’in en hamarat aşçısı ve börekçisi olarak tanınıyor.

14 yaşında gelin 18 yaşında da anne olduğunu belirten Emine Sarsılmaz, çetin hayat şartlarına karşı sarsılmamak için gençlerin çok iyi yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bugün çok varlık içinde yaşayıp ömrünün sonuna kadar bu şekilde yaşayacağını düşünenlerin kendisini örnek almasını isteyen 2 çocuk 2 de torun sahibi Emine Sarsılmaz, özellikle kızların çok iyi yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Hayatta insanın başına ne zaman neyin geleceğinin belli olmadığını belirten Emine Sarsılmaz, “Bu bölgenin ilk müteahhidi eşimdi. Zamanında işlerimiz çok iyiydi. Ancak bir şekilde hayatın çetin şartları bizi de vurdu. 14 yaşından 55 yaşına kadar eşim işadamı olduğu için çok güzel bir hayat yaşadım. Ancak 5 yıl önce eşim iflas edince her şeyimizi satmak zorunda kaldık. Ancak hiçbir zaman pes etmedim. Hayata yeniden başladım. Önce evde sac böreği yapıp seyyar olarak sattım. Ardından iş yeri açtım. Zamanında Anam beni bu şekilde yetiştirmese idi bugün ben isyanlarda olurdum. Genç kızların da her şart ve ortamda dimdik ayakta kalabilmeleri için çok iyi yetiştirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.