Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çete Ayşe unutulmadı

GÜNCEL 30.10.2018 - 18:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2291+ kez okundu.
 

Çete Ayşe unutulmadı

Efeler Belediyesi'nin katkılarıyla, Kadın Hakları Koruma Derneği Aydın Şubesi tarafından Aydın'da düzenlenen etkinlikte, milli mücadelenin kadın kahramanı Çete Ayşe’nin, anıldığı bildirildi.

AYDIN- Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çete Ayşe'nin doğup yaşadığı Efeler İlçesi İmamköy Mahallesi meydanındaki Çete Emir Ayşe büstünün önünde düzenlenen programa, Efeler Belediyesi Başkan Vekili Hasan Sarı, Aydın Büyükşehir ve Efeler Belediyesi meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kadın Hakları Koruma Derneği Aydın Şube Başkanı Habibe Gürer, yaptığı açılış konuşmasında, Türk kadınının Atatürk’ten önceki yaşamının ayrıntılı olarak incelenmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Atatürk’ün Türk kadınına kazandırdığı değerlere bilinçli olarak sahip çıkmak, haklarımızı savunmak asıl sorumluluğumuzdur. Bugün burada, kadının evrensel ışığını yansıtan, hepimizin içindeki güçlü kadının, vücut bulmuş adı Çete Ayşe olan özümüzün huzurundayız. Çete Ayşe’nin bedeni toprak anayla buluşmuştur. Onun, vatanımızın ve al bayrağımızın özgürlüğü için vermiş olduğu mücadelenin sonunda kazandığımız Cumhuriyetimizi, Cumhuriyet Bayramımızı hep birlikte burada kutluyoruz. Tüm kadınlar bilmelidir ki, Çete Ayşe ve tüm kahraman Türk kadınları biziz. Ne mutlu Türk’üm diyene." Açılış konuşmasının ardından Çete Ayşe romanın yazarı Sabahattin Burhan, Çete Ayşe’nin hayatı hakkında bilgiler verdi. Program, halk oyunları, gösteriler ve Efeler Belediyesi tarafından hazırlatılan aşurenin misafirlere ikram edilmesi ile son buldu.
Efeler Belediyesi'nin katkılarıyla, Kadın Hakları Koruma Derneği Aydın Şubesi tarafından Aydın'da düzenlenen etkinlikte, milli mücadelenin kadın kahramanı Çete Ayşe’nin, anıldığı bildirildi.

AYDIN- Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çete Ayşe'nin doğup yaşadığı Efeler İlçesi İmamköy Mahallesi meydanındaki Çete Emir Ayşe büstünün önünde düzenlenen programa, Efeler Belediyesi Başkan Vekili Hasan Sarı, Aydın Büyükşehir ve Efeler Belediyesi meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kadın Hakları Koruma Derneği Aydın Şube Başkanı Habibe Gürer, yaptığı açılış konuşmasında, Türk kadınının Atatürk’ten önceki yaşamının ayrıntılı olarak incelenmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Atatürk’ün Türk kadınına kazandırdığı değerlere bilinçli olarak sahip çıkmak, haklarımızı savunmak asıl sorumluluğumuzdur. Bugün burada, kadının evrensel ışığını yansıtan, hepimizin içindeki güçlü kadının, vücut bulmuş adı Çete Ayşe olan özümüzün huzurundayız. Çete Ayşe’nin bedeni toprak anayla buluşmuştur. Onun, vatanımızın ve al bayrağımızın özgürlüğü için vermiş olduğu mücadelenin sonunda kazandığımız Cumhuriyetimizi, Cumhuriyet Bayramımızı hep birlikte burada kutluyoruz. Tüm kadınlar bilmelidir ki, Çete Ayşe ve tüm kahraman Türk kadınları biziz. Ne mutlu Türk’üm diyene."

Açılış konuşmasının ardından Çete Ayşe romanın yazarı Sabahattin Burhan, Çete Ayşe’nin hayatı hakkında bilgiler verdi.

Program, halk oyunları, gösteriler ve Efeler Belediyesi tarafından hazırlatılan aşurenin misafirlere ikram edilmesi ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.