Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Cesetler sahile vurdu

EKONOMİ 17.08.2015 - 20:05, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4036+ kez okundu.
 

Cesetler sahile vurdu

Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenlerin hayatı teknelerin alabora olmasıyla son buldu. Deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken boğulan yüzlerce göçmenin cesetleri Libya'da sahile vurdu.

Bugün Libya'da bulunan yüzlerce ceset yetkilileri şoke etti. Sahile vurmuş yüzlerce cesedin birçoğunda sadece kemikleri kaldığı tespit edildi. İtalya'nın Lampedusa adasına gitmek isteyen göçmenler Akdeniz'in sularına açılarak hayatlarını tehlikeye attı. Libya Kızılayı 100 mil kıyı şeridi boyunca sahile vurmuş göçmenlerin cesetlerini topladı. Tunus sınırına yakın Libya'nın batı kıyısında yer alan Zuwara'da ortaya çıkan şok edici fotoğraflar göçmen krizinin geldiği boyutu göstermektedir.  Sahile vuran yüzlerce göçmen cesediyle ilgili olarak bilgi veren Libya Kızılay Derneği başkanı Taha Sultan, "Batı kıyılarında geçen yıldan beri kıyılara cesetler vuruyor. Bu durum neredeyse her gün tekrarlanıyor. Bu insanların hayatı tehlikede, geleceklerinden umutsuz veya hayatları için  korkuyorlar. Hiçbir gelecekleri yok. Burada savaş var, insanlar ölüyor ve kimse yardım etmiyor. Ayrıca artık buralarda DAEŞ de var. Burada yaşamak çok tehlikeli" dedi. Geçtiğimiz Cumartesi günü 400 kişiyi taşıyan göçmen teknesinin batması sonucu 40 kişi boğularak can vermişti.Kaydedilen resmi rakamlara göre sadece bu yıl deniz yoluyla Avrupa'ya gitmeye çalışırken 2300 göçmen hayatını kaybetti. Ancak gerçek rakamın bundan çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.
Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenlerin hayatı teknelerin alabora olmasıyla son buldu. Deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken boğulan yüzlerce göçmenin cesetleri Libya'da sahile vurdu.

Bugün Libya'da bulunan yüzlerce ceset yetkilileri şoke etti. Sahile vurmuş yüzlerce cesedin birçoğunda sadece kemikleri kaldığı tespit edildi.

İtalya'nın Lampedusa adasına gitmek isteyen göçmenler Akdeniz'in sularına açılarak hayatlarını tehlikeye attı. Libya Kızılayı 100 mil kıyı şeridi boyunca sahile vurmuş göçmenlerin cesetlerini topladı.

Tunus sınırına yakın Libya'nın batı kıyısında yer alan Zuwara'da ortaya çıkan şok edici fotoğraflar göçmen krizinin geldiği boyutu göstermektedir.  Sahile vuran yüzlerce göçmen cesediyle ilgili olarak bilgi veren Libya Kızılay Derneği başkanı Taha Sultan, "Batı kıyılarında geçen yıldan beri kıyılara cesetler vuruyor. Bu durum neredeyse her gün tekrarlanıyor. Bu insanların hayatı tehlikede, geleceklerinden umutsuz veya hayatları için  korkuyorlar. Hiçbir gelecekleri yok. Burada savaş var, insanlar ölüyor ve kimse yardım etmiyor. Ayrıca artık buralarda DAEŞ de var. Burada yaşamak çok tehlikeli" dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü 400 kişiyi taşıyan göçmen teknesinin batması sonucu 40 kişi boğularak can vermişti.Kaydedilen resmi rakamlara göre sadece bu yıl deniz yoluyla Avrupa'ya gitmeye çalışırken 2300 göçmen hayatını kaybetti. Ancak gerçek rakamın bundan çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.