Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çerçioğlu’ndan Nazilli’nin altyapısına büyük yatırım

GÜNCEL 17.12.2018 - 17:03, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2582+ kez okundu.
 

Çerçioğlu’ndan Nazilli’nin altyapısına büyük yatırım

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’nün, nüfus olarak yoğun ilçelerin başında gelen Nazilli’de uyguladığı altyapı yatırım programının hız kesmeden devam ettiği bildirildi.

AYDIN- 2014’de Büyükşehir Yasası kapsamında kurulan ve faaliyete geçen ASKİ Genel Müdürlüğü’nün 4. hizmet yılında olmasına rağmen il genelinde ve özellikle de Nazilli’de önemli bir yatırım hacmine ulaştığı belirtildi. ASKİ’den yapılan açıklamaya göre, geçmişten gelen birçok altyapı sorununa sahip ilçede yapılan çalışmalar ile bu sorunlar önemli ölçüde giderildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun en önem verdiği konuların başında gelen içme suyu ile ilgili de ciddi yatırımlara sahne olan Nazilli’nin, özellikle merkeze uzak mahallelerinde toplamda 70’e ulaşan sondaj kuyusu açılarak öncelikle su yeterliliği sağlandı. Öte yandan içme suyu alanında yapılan çalışmalar çerçevesinde 10 adet içme suyu paket arıtma tesisi inşa edilerek devreye alındı. Gerçekleştirilen faaliyetlerin önemli bir kısmını oluşturan hat yapımlarında ise büyük bir dönüşüme imza atan ekipler bugüne kadar 124 kilometre içme suyu ve 42 kilometre ise kanalizasyon ve yağmur suyu olmak üzere toplamda 166 kilometre hat yapımına ulaştı. TOPLAM YATIRIM MALİYETİ 51 MİLYON 612 BİN TL 2014’den bugüne kadar geçen kısa zaman zarfında, ilçenin altyapısında ciddi yatırım gerçekleştirilerek, 51 milyon 612 bin liralık yatırım hacmine ulaşıldı. Aşağıörencik, Bağcıllı, Derebaşı-Yavansu, Gedik Işıklar, Karahallı, Kestel, Kocakesik, Ovacık ve Semaili Mahallesi’nde içme suyu paket arıtma tesisi yapıldı. Bayındır Mahallesi’nde halkın talebi üzerine kanalizasyon çalışması gerçekleştirilerek halkın hizmetine sunuldu. Öte yandan ilçede vatandaşlara hizmetlerin daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaştırılması amacıyla çok amaçlı hizmet binası yapıldı.
Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’nün, nüfus olarak yoğun ilçelerin başında gelen Nazilli’de uyguladığı altyapı yatırım programının hız kesmeden devam ettiği bildirildi.

AYDIN- 2014’de Büyükşehir Yasası kapsamında kurulan ve faaliyete geçen ASKİ Genel Müdürlüğü’nün 4. hizmet yılında olmasına rağmen il genelinde ve özellikle de Nazilli’de önemli bir yatırım hacmine ulaştığı belirtildi. ASKİ’den yapılan açıklamaya göre, geçmişten gelen birçok altyapı sorununa sahip ilçede yapılan çalışmalar ile bu sorunlar önemli ölçüde giderildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun en önem verdiği konuların başında gelen içme suyu ile ilgili de ciddi yatırımlara sahne olan Nazilli’nin, özellikle merkeze uzak mahallelerinde toplamda 70’e ulaşan sondaj kuyusu açılarak öncelikle su yeterliliği sağlandı. Öte yandan içme suyu alanında yapılan çalışmalar çerçevesinde 10 adet içme suyu paket arıtma tesisi inşa edilerek devreye alındı. Gerçekleştirilen faaliyetlerin önemli bir kısmını oluşturan hat yapımlarında ise büyük bir dönüşüme imza atan ekipler bugüne kadar 124 kilometre içme suyu ve 42 kilometre ise kanalizasyon ve yağmur suyu olmak üzere toplamda 166 kilometre hat yapımına ulaştı.

TOPLAM YATIRIM MALİYETİ 51 MİLYON 612 BİN TL

2014’den bugüne kadar geçen kısa zaman zarfında, ilçenin altyapısında ciddi yatırım gerçekleştirilerek, 51 milyon 612 bin liralık yatırım hacmine ulaşıldı. Aşağıörencik, Bağcıllı, Derebaşı-Yavansu, Gedik Işıklar, Karahallı, Kestel, Kocakesik, Ovacık ve Semaili Mahallesi’nde içme suyu paket arıtma tesisi yapıldı. Bayındır Mahallesi’nde halkın talebi üzerine kanalizasyon çalışması gerçekleştirilerek halkın hizmetine sunuldu. Öte yandan ilçede vatandaşlara hizmetlerin daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaştırılması amacıyla çok amaçlı hizmet binası yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.