Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çerçioğlu, Pelikan Cino’yu doğayla buluşturdu

YAŞAM 10.05.2016 - 11:09, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2738+ kez okundu.
 

Çerçioğlu, Pelikan Cino’yu doğayla buluşturdu

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Bafa Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisindeki Söke’nin Serçin Mahallesinde örnek bir projeye imza atarak Ekoturizm faaliyetlerinin startını verdi.

Başkan Çerçioğlu Serçin Köyünde yoğun bir katılımla gerçekleşen Ekoturizm Merkezinin açılışında,  Serçin’in doğa turizmi meraklılarının uğrak noktası olacağını kaydetti. Açılışa çok sayıda vatandaş ve Serçinlilerin yanı sıra Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Didim ve Söke Ziraat Odası Başkanları ile çok sayıda çevreci sivil toplum örgütü katıldı. 2007 yılında  Uşak’ın Banaz Çayı kıyılarında kaçak avcılar tarafından vurulan Pelikan Cino, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Sümer Hayvanat Bahçesinde tedavi edilerek, Bafa Gölünün Serçin Mahallesi kıyılarında Başkan Çerçioğlu tarafından yeniden yaban hayata salındı. Cino’yu kendi elleri ile suya bırakan Başkan Çerçioğlu, “Bu saatten sonra en büyük temennimiz kaçak avcıların Cino’ya tekrar zarar vermemeleridir. Cino Serçin halkına emanettir, artık Cino Serçin’in sembolü haline geldi. Bende belli aralıklarla gelerek Cino’yu ziyaret edeceğim” dedi. Serçin’de Ekoturizm Merkezinin açılışını da gerçekleştiren Başkan Çerçioğlu, “Doğanın ve tarihin bize  armağanı olan,Bafa Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisinde,hiç bir imalat ve yapılaşma olmadan ekolojik dengeyi koruyacağıma söz vermiştim.Hazırladığımız özel projelerle , doğamızı koruyarak Turizm zinciri içindeki yerimizi alacağız.Peki neler olacak Serçin’de?.Buraya gelen  ziyaretçilerimiz  tabiat parkını, bisiklet ve kano gibi doğaya zararsız araçlarla ya da yürüyerek gezebilecekler.Son derece keyifli gezinti parkurlarımız olacak. Kampçılık, kaya tırmanışları, sportif balıkçılık Ve kuş gözlemciliği gibi etkinlikler meraklılarını burada ağırlayacak.En önemli önceliğimiz, Bakir kalmış, halen zarar görmemiş doğamızı korurken,Ekoturizm faaliyetleri ile sizlerin refah ve istihdam olanaklarınızı arttırabilmek. Buradan sizlere  söz veriyorum.İçerisinde 80 bitki familyası, 261 kuş ,22 sürüngen ve 19 memeli türünü barındıran Bafa Gölü’nün, doğal ve tarihi özelliklerinin korunması adına,elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. “ifadelerini kullandı. SERÇİN’DE NELER OLACAK Serçin’e gelen ziyaretçiler, tabiat parkını,  bisiklet ve kano gibi doğaya zararsız araçlarla ya da yürüyerek gezebilecekler.Son derece keyifli gezinti parkurlarımız olacak.Kampçılık, kaya tırmanışları, sportif balıkçılık ve kuş gözlemciliği gibi etkinlikler meraklılarını burada ağırlayacak. Aydın Büyükşehir Belediyesi Ekoturizm Merkezimizdeki personeli ve Serçinli alan kılavuzlarımız ziyaretçilere her türlü yardıma hazır olacaklar. Başka hiç bir yerde bulunamayacak yöresel lezzetler Serçin’de bulunabilecek. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen satıcı tezgahları ile Serçinliler ürünlerinin satışını yapabilecek.
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Bafa Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisindeki Söke’nin Serçin Mahallesinde örnek bir projeye imza atarak Ekoturizm faaliyetlerinin startını verdi.

Başkan Çerçioğlu Serçin Köyünde yoğun bir katılımla gerçekleşen Ekoturizm Merkezinin açılışında,  Serçin’in doğa turizmi meraklılarının uğrak noktası olacağını kaydetti. Açılışa çok sayıda vatandaş ve Serçinlilerin yanı sıra Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Didim ve Söke Ziraat Odası Başkanları ile çok sayıda çevreci sivil toplum örgütü katıldı.

2007 yılında  Uşak’ın Banaz Çayı kıyılarında kaçak avcılar tarafından vurulan Pelikan Cino, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Sümer Hayvanat Bahçesinde tedavi edilerek, Bafa Gölünün Serçin Mahallesi kıyılarında Başkan Çerçioğlu tarafından yeniden yaban hayata salındı. Cino’yu kendi elleri ile suya bırakan Başkan Çerçioğlu, “Bu saatten sonra en büyük temennimiz kaçak avcıların Cino’ya tekrar zarar vermemeleridir. Cino Serçin halkına emanettir, artık Cino Serçin’in sembolü haline geldi. Bende belli aralıklarla gelerek Cino’yu ziyaret edeceğim” dedi.

Serçin’de Ekoturizm Merkezinin açılışını da gerçekleştiren Başkan Çerçioğlu, “Doğanın ve tarihin bize  armağanı olan,Bafa Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisinde,hiç bir imalat ve yapılaşma olmadan ekolojik dengeyi koruyacağıma söz vermiştim.Hazırladığımız özel projelerle , doğamızı koruyarak Turizm zinciri içindeki yerimizi alacağız.Peki neler olacak Serçin’de?.Buraya gelen  ziyaretçilerimiz  tabiat parkını, bisiklet ve kano gibi doğaya zararsız araçlarla ya da yürüyerek gezebilecekler.Son derece keyifli gezinti parkurlarımız olacak.

Kampçılık, kaya tırmanışları, sportif balıkçılık Ve kuş gözlemciliği gibi etkinlikler meraklılarını burada ağırlayacak.En önemli önceliğimiz, Bakir kalmış, halen zarar görmemiş doğamızı korurken,Ekoturizm faaliyetleri ile sizlerin refah ve istihdam olanaklarınızı arttırabilmek. Buradan sizlere  söz veriyorum.İçerisinde 80 bitki familyası, 261 kuş ,22 sürüngen ve 19 memeli türünü barındıran Bafa Gölü’nün, doğal ve tarihi özelliklerinin korunması adına,elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. “ifadelerini kullandı.

SERÇİN’DE NELER OLACAK

Serçin’e gelen ziyaretçiler, tabiat parkını,  bisiklet ve kano gibi doğaya zararsız araçlarla ya da yürüyerek gezebilecekler.Son derece keyifli gezinti parkurlarımız olacak.Kampçılık, kaya tırmanışları, sportif balıkçılık ve kuş gözlemciliği gibi etkinlikler meraklılarını burada ağırlayacak.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Ekoturizm Merkezimizdeki personeli ve Serçinli alan kılavuzlarımız ziyaretçilere her türlü yardıma hazır olacaklar. Başka hiç bir yerde bulunamayacak yöresel lezzetler Serçin’de bulunabilecek. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen satıcı tezgahları ile Serçinliler ürünlerinin satışını yapabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.