Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

ÇERÇİOĞLU: Nar üreticisinin yüzünü güldürdü

SİYASET 27.10.2015 - 17:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 1544+ kez okundu.
 

ÇERÇİOĞLU: Nar üreticisinin yüzünü güldürdü

Tarlada kalan 60 ton nar halka dağıtılacak

Narenciye ve patates üreticisinin elinde kalan ürünlerini alıp vatandaşa dağıtan Topuklu Efe lakaplı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sosyal belediyecilik anlayışında Türkiye’de bir ilke imza atmıştı. Başkan Çerçioğlu bu kez de nar üreticisine destek verdi. Tarlada kilosu 40 Kuruşa kadar düşen ve ürünü elinde kalan nar üreticisine destek veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 60 ton nar aldı.  Narlar 5 kiloluk torbalar halinde 12 bin kişiye dağıtılacak. Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç’in destek çağrısına cevap veren Başkan Çerçioğlu, Karacasu Geyre Mahallesi’nde nar üreticileriyle bir araya gelerek, kilosu 70 Kuruştan 60 ton nar aldı. Nar üreticisinin ürününün para etmediğini belirten Çerçioğlu, “Tarımdaki plansızlığın sonucu bunlar. 10 yıl önce herkes Hicaz Narı dikti. Ama bugün para etmiyor toplanmıyor. Ama biz Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticimizin yanındayız ve her zaman yanında olacağız.  Aldığımız narları vatandaşlarımıza dağıtacağız. Ağaçta para etmiyor ama markette pahalı. Biz de Aydın’da beşer kilo olarak dağıtımına başlayacağız. Bölgemizin narı çok güzel ama üretici adına dalında kalması üzücü.Üreticilerimizin daha fazla mağdur olmaması adına hem üreticimizin hem de vatandaşımızın faydasını bir araya getiriyoruz” dedi. ÇERÇİOĞLU AĞAÇLARI KURTARDI Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na üreticiler adına teşekkür ederek, “Başkanımızdan patateste narenciyede olduğu gibi bölgemizde bu sene de fiyatı düşük olan narı alarak piyasayı regüle etmesi yönünde talebimiz oldu. Büyükşehir Belediye başkanımız bu talebimize olumlu yanıt vererek üreticinin her zaman yanında olduğunu gösterdi. Başkanımız sayesinde ürünlerimiz ağaçta kalmaktan kurtuldu.Üreticimiz ağaçları sökmeyi düşünüyordu.Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir bizden narın kilosunu 70 Kuruştan almaya başlayınca piyasa da yükseldi. Üreticimizin yüzü gülmeye başladı.” ifadelerini kullandı.
Tarlada kalan 60 ton nar halka dağıtılacak

Narenciye ve patates üreticisinin elinde kalan ürünlerini alıp vatandaşa dağıtan Topuklu Efe lakaplı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sosyal belediyecilik anlayışında Türkiye’de bir ilke imza atmıştı.

Başkan Çerçioğlu bu kez de nar üreticisine destek verdi. Tarlada kilosu 40 Kuruşa kadar düşen ve ürünü elinde kalan nar üreticisine destek veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 60 ton nar aldı.
 Narlar 5 kiloluk torbalar halinde 12 bin kişiye dağıtılacak.

Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç’in destek çağrısına cevap veren Başkan Çerçioğlu, Karacasu Geyre Mahallesi’nde nar üreticileriyle bir araya gelerek, kilosu 70 Kuruştan 60 ton nar aldı. Nar üreticisinin ürününün para etmediğini belirten Çerçioğlu, “Tarımdaki plansızlığın sonucu bunlar. 10 yıl önce herkes Hicaz Narı dikti. Ama bugün para etmiyor toplanmıyor. Ama biz Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticimizin yanındayız ve her zaman yanında olacağız.  Aldığımız narları vatandaşlarımıza dağıtacağız. Ağaçta para etmiyor ama markette pahalı. Biz de Aydın’da beşer kilo olarak dağıtımına başlayacağız. Bölgemizin narı çok güzel ama üretici adına dalında kalması üzücü.Üreticilerimizin daha fazla mağdur olmaması adına hem üreticimizin hem de vatandaşımızın faydasını bir araya getiriyoruz” dedi.

ÇERÇİOĞLU AĞAÇLARI KURTARDI

Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na üreticiler adına teşekkür ederek, “Başkanımızdan patateste narenciyede olduğu gibi bölgemizde bu sene de fiyatı düşük olan narı alarak piyasayı regüle etmesi yönünde talebimiz oldu. Büyükşehir Belediye başkanımız bu talebimize olumlu yanıt vererek üreticinin her zaman yanında olduğunu gösterdi. Başkanımız sayesinde ürünlerimiz ağaçta kalmaktan kurtuldu.Üreticimiz ağaçları sökmeyi düşünüyordu.Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir bizden narın kilosunu 70 Kuruştan almaya başlayınca piyasa da yükseldi. Üreticimizin yüzü gülmeye başladı.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.