Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çerçioğlu: Kadına şiddet kabul edilemez

SİYASET 24.11.2017 - 13:43, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2180+ kez okundu.
 

Çerçioğlu: Kadına şiddet kabul edilemez

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AYDIN- Çerçioğlu, kadına yönelik şiddetin ve şiddeti körükleyen her türlü söylemin kesinlikle reddedilmesi gerektiğini belirtti. Son 15 yılda yaklaşık 7 bin kadının öldürüldüğünü belirten Çerçioğlu, kadınlara uygulanan şiddet olaylarının büyük çoğunlukla medyaya yansımadığını ve korkunç boyutlara ulaştığını söyledi. Şiddetin her türlüsünün yaşam hakkını tehdit eden temel bir insan hakkı ihlali olduğunu ifade eden Çerçioğlu, son 6 ayda görülen 20'den fazla kadın cinayeti davasında sanıklara verilen iyi hal indirimlerine de dikkati çekti. Toplumun yarısını oluşturan kadınların, erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu ve bu hakları kullanmakta özgür olduklarını belirten Çerçioğlu, kadınların ekonomik özgürlüklerine kavuşmalarının önemini vurgularken "Biz de bu fikirden yola çıkarak büyükşehir belediyesi olarak Aydın'da kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerine kavuşabilmeleri için birçok projeyi uygulamaya devam ediyoruz. Kadınlarımız hayata karşı kendi ayakları üzerinde durmalılar ve her daim dayanışma içerisinde olmalılar" diye konuştu.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AYDIN- Çerçioğlu, kadına yönelik şiddetin ve şiddeti körükleyen her türlü söylemin kesinlikle reddedilmesi gerektiğini belirtti.

Son 15 yılda yaklaşık 7 bin kadının öldürüldüğünü belirten Çerçioğlu, kadınlara uygulanan şiddet olaylarının büyük çoğunlukla medyaya yansımadığını ve korkunç boyutlara ulaştığını söyledi.

Şiddetin her türlüsünün yaşam hakkını tehdit eden temel bir insan hakkı ihlali olduğunu ifade eden Çerçioğlu, son 6 ayda görülen 20'den fazla kadın cinayeti davasında sanıklara verilen iyi hal indirimlerine de dikkati çekti.

Toplumun yarısını oluşturan kadınların, erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu ve bu hakları kullanmakta özgür olduklarını belirten Çerçioğlu, kadınların ekonomik özgürlüklerine kavuşmalarının önemini vurgularken "Biz de bu fikirden yola çıkarak büyükşehir belediyesi olarak Aydın'da kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerine kavuşabilmeleri için birçok projeyi uygulamaya devam ediyoruz. Kadınlarımız hayata karşı kendi ayakları üzerinde durmalılar ve her daim dayanışma içerisinde olmalılar" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.